Voiko haudutusritilää käyttää keraamisella liedellä?
Haudutusritilä on parhaimpia ystäviäni keittiössä.
Muutto tulossa ja uudessa kodissa sitten tuollainen. Ei ole ennen ollut. Voiko käyttää?
Mitä muuta huomioitavaa?
Valurautaa ei suositella, kun on niin painava? Mitä iloa tuollaisesta keraamisesta liedestä edes on verraten tavalliseen?
Kommentit (8)
En tiedä millaista haudutusritilää tarkoitat.
Voisit esitellä keittiövälineystäväsi nyt muillekin.
Vierailija kirjoitti:
En tiedä millaista haudutusritilää tarkoitat.
Okei nyt googlasin. En ole tiennyt, että tuollainen on muuta kuin pannunalunen. En usko, että toimii keraamisella liedellä, vain valurautaliedellä.
Mihin sitä tarvitset? Käytä puulevyä. Kiehautat minkä nyt kiehautat, väännä virta pois liedestä ja anna hautua jälkilämmöllä. Kun levy jäähtyy, nosta kattila leikkuulaudalle. Puu eristää ja lämpö pysyy kattilassa pitkään. Kansi päällä, älä sekoittele.
Tai hanki haudutuskattila. Sillä syntyy maitopuuro itsekseen ja sekoittelematta, levy saa olla ykkösellä sen jälkeen kun haudevesi on kiehahtanut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En tiedä millaista haudutusritilää tarkoitat.
Okei nyt googlasin. En ole tiennyt, että tuollainen on muuta kuin pannunalunen. En usko, että toimii keraamisella liedellä, vain valurautaliedellä.
Olin samassa luulossa. Aina pitänyt noita pannunalusina. Tuntuu energiahukalta pitää levy päällä, ritilä kattilan alla.
Eikä sitten alumiinipohjaisia kattiloita keraamiselle liedelle. Eipä niitä kyllä nykyään taida enää paljon olla.
Auta, av! En löydä vastausta googlesta enkä tiedä keneltä kysyä!