Reseptivinkkiä jauhelihakastikkeen vegeversiolle?
Illanistujaisiin vegeversio hakusessa? Netistä löytyy kyllä, mutta hakusessa sellainen joka on itse todettu hyväksi, kun haluan, että kasvissyöjillekin maistuu.
Kiitti jo etukäteen.
Kommentit (12)
Eihän silloin voi puhua jauhelihakastikkeesta, jos ei siinä ole jauhelihaa. Vegepastakastikkeesta on kysymys.
Vegeversio? Eli mitä lihan sijaan pitäisi olla? Eikö kannata mieluummin tehdä esim linssikastike?
Ota valmiiksi jauhelihaa, sipulia, tomaattimurskaa, voita, valkosipulia yms. Heitä muut aineet pannulle paitsi jauheliha. Paista.
Naurattaa ap:n puolesta, sen kerran kun yrittää vegeä niin kaksi kolmesta viestistä tyrmää huonoista sananvalinnoista. Bu ha hahaa
Tarjoa niille lopuillekin lihaa niin pääset helpommalla.
Vierailija kirjoitti:
No, meillä on jopa teinit ihastuneet siihen Tex mex-härkikseen, oikein toivovat, että bolognese-kastikkeen proteiini on sitä väh 50/50 tai kokonaan, samoin makaroonilaatikossa. Tosi hyvää myös täytettyjä paprikoita tehdessä.
Olisko sulla linkkiä texmex-härkis-bologneseen? Tai miten teet?
Vinkki: käytä vähemmän jauhelihaa.
Tummaa soijarouhetta runsaaseen veteen kattilaan. Keitä vesi, lisää hieman suolaa ja anna kiehua jonkun aikaa. Lisää pehmennyt soijarouhe pannulle sipulin ja pastakastikkeen kanssa. Keitä pasta kattilassa.
Tortilloihin lisää soijarouheen sekaan sipulia, paprikaa ym. täytteitä.
Härkis tai muu käy myös. Pääasia maistaa, että ruoassa on sopivasti mausteita.
Tee linssestä,tomaattipyreestä ja tomaattimurskasta kastike,johon laitat jauhelihamaustetta,valkosipulia tai mitä sipulia tykkäät käyttää. Maustat pippurilla ja suolalla.
Keität pastan siihen lisukkeeks ja valmiin annoksen päälle juustoraastetta,oreganoa ja oliiviöljyä. Itse lisään tavallista etikkaa ja sokeria hyppysellisen,koska tomaattosose vaatii.
Ainiin,eihän juusto käy vegelle..😬 Vai onko jotain soijajuustoa?
Lasagnen voi myös tehdä linsseillä, kesäkurpitsalla, tomaateilla, porkkanaraasteella, paprikalla ja miksei munakoisostakin. Siihen sipulia ja mausteita.
Takaan et on hyvää. Tsemppiä kokkailuun!
Perustomaattikastikkeeseen meillä kuuluu raastettuja juureksia (porkkanaa, punajuurta, lanttua, palsternakkaa, jos sitä on), valkosipulia, tomaattimurskaa, lusikallinen omenahilloa (kyllä), ketsuppipullojen loput (eli siihen ketsuppipulloon, josta ei enää mitään saa ulos, tilkka vettä, kunnon ravistus ja tyhjennys kastikkeen sekaan).
Soijarouheella: Paahdan sopivan määrän rouhetta kuumassa öljyssä hetken aikaa - sopiva määrä on vähän epämääräinen, mutta meidän 6hlö perheelle se voisi olla noin 2dl. Sitten sekaan valkosipulimurska, ja raasteet. Paistetaan hetken kuumalla pannulla, ja sitten sekaan tomaattimurska (2 tlk) ja ketsupinjämät. Mausteita oman maun mukaan, eli pippuria myllystä reippaasti, suolaa, paprikajauhetta, chiliä ehkä. Maggi-yrttiä (eli lipstikkaa) voi laittaa hieman, ja sienijauhetta, niillä tulee sitä umami-makua kastikkeeseen - näiden tilalla voi käyttää liemikuutiota. Itse usein laitan myös vajaan ruokalusikallisen viherjauhetta, eli kesän aikana kuivatut ja jauhetut naatit (nokkonen, lehtikaali, mangoldi, palsternakka, porkkana jne). Ruokalusikallinen omenahilloa - jos on paljon lanttua ja palsternakkaa, niin ei välttämättä tarvitse. Tomaattikastikkeeseen usein lisätään sokeria, niin tämä on sitten se sokerilisäys.
Nestemäärän tarkistus, jos tuntuu olevan jo tässä alkuvaiheessa liian paksua, niin vettä sekaan. Keitän yleensä aika kauan, minimissään sellaisen 30min. Eli kun olen saanut tämän kunnolla kiehumaan, niin kansi päälle ja vasta sitten alan etsiä pastakattilaa ja pastapakettia.
Teen ihan normi bolognesen mutta lihan tilalla pieneksi hakattua munakoisoa. Suutuntuma hyvin lihaisa.
Eli porkkanaa, sipulia, valkosipulia, pätkä sellerin vartta ja munakoisoa silputtuna kuullotetaan n 5 min. Lisätään tomaattimurskaa, yrttejä, mausteita ja annetaan hautua vaikka tunti, paranee vaan. Usein teen edellisenä päivänä jolloin maut on muhineet kunnolla.
Meillä ei syödä mitään korvikkeita tai puruja
No, meillä on jopa teinit ihastuneet siihen Tex mex-härkikseen, oikein toivovat, että bolognese-kastikkeen proteiini on sitä väh 50/50 tai kokonaan, samoin makaroonilaatikossa. Tosi hyvää myös täytettyjä paprikoita tehdessä.