Voiko papuja liottaa liikaa? Katoaako niiden ravintoarvot?
Väri ainakin lähti. Liotin siis kidneypapuja 15 tuntia. Ohjeessa luki että vähintään 10 tuntia ja ajattelin, että mitä enemmän sitä parempi. Ei ihan noin montaa tuntia ollut tarkoitus, mutta ne vähän unohtui sitten. No niistä tuli ihan vaaleanruskeita, ei siis yhtään kidneypapujen näköisiä. Katosiko ravinteetkin? Vai johtuuko väri siitä että ne on luomua? Joskus vuosia sitten olen viimeksi keitellyt itse papuja ja silloin kidneypavuista tuli kyllä ihan samannäköisiä kuin kaupan säilykkeissä, mutta ne ei tainneet kyllä olla luomuakaan. Varmasti toki olin tarkempi liotusajoistakin. Nämä luomut oli kyllä siis kuivina ihan sellaisia tumman violetteja kuten kideypavut on.
Kommentit (4)
Vierailija kirjoitti:
Pavut alkavat pilaantua lilluessaan tuntikausia lämpimässä (huoneenlämpöinen) vedessä. Tuo 10 h kuulostaa liioitellulta, 8h on aika maksimi eli yön yli. Mieluummin keittää niitä vähän kauemmin.
Ei ne olleet mulla huoneenlämmössä likoamassa, vaan jääkaapissa.
-ap
Aina niistä vähän väriä lähtee. Ei toi 15 tuntia mikään mahdoton aika ole, varsinkin kun vesi oli kylmää. Ehkä sun papulajike oli vähän eri kuin yleensä?
Lonkalta oletan, että ravintoarvot saattaa olla marginaalisesti kärsineet, mutta älä siitä välitä, popsi tyytyväisenä.
Maistakaapa isoja valkoisia papuja itse liotettuna ja keitettynä. Ovat todella hyviä ja voi pakastaa. sieltä on helppo ottaa vaikka salaattiin, keittoon, pataruokaan ym.
Pavut alkavat pilaantua lilluessaan tuntikausia lämpimässä (huoneenlämpöinen) vedessä. Tuo 10 h kuulostaa liioitellulta, 8h on aika maksimi eli yön yli. Mieluummin keittää niitä vähän kauemmin.