Voiko keskiviikkona valmistettua lasagnea vielä syödä?
Laitoin aamupäivällä pakastimeen. Uskaltaako parin päivän päästä syödä kun otan sen pakkasesta?
Kommentit (5)
Huooh. Mikähän tämäkin provo on?
Jos joku muu noviisi tarvii ohjeita, voin kertoa, että useimmat kotiruoat säilyvät viikonkin, kun jäähdytys tehdään nopeasti ja valmis ruoka säilytetään jääkaappilämpötilassa tiiviisti peitettynä.
Pakastaminen (-18°) katkaisee ruoan vanhenemisen eli pakastettu ja sulatettu ruoka on yhtä tuoretta kuin pakastimeen laitettaessa. Toki pakastusaika on rajallinen, yleensä muutamia kuukausia.
Kuten vastaus nro 2 sanoo, kunhan säilytetty kylmässä. Aistinvaraisesti toki pitää haju ja maku olla kunnossa.
Jos ruoka on tavallista vanhempaa, se kannattaa kuumentaa oikein kunnolla, niin ainakin mahdolliset pöpöt kuolee.
Uskaltaa. Vähän rajoilla mutta en tuolla tyylillä ole 34 ikävuoteen mennessä saanut kyllä koskaan mitään ruokamyrkytysoireita aikaiseksi (VAIKKA lasagnen pakastaminen onkin siis pyhäinhäväistys.) :D