Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruokamyrkytys vanhasta ruuasta?

Vierailija
08.11.2021 |

Huomasin että valmiiksi kypsä broileri kestääkin avattuna vain 1 päivän. Söin sitä vain yhden pienen palan, kun huomasin että paketti on ollut auki jääkaapissa 2-3päivää. Iskeekö ruokamyrkytys?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä huoli, se on munat mitkä pilaantuu, ei kanat.

Vierailija
2/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei iske.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Seuraile vointiasi ja hakeudu hoitoon, jos tulee ongelmia.

Vierailija
4/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muista myös, että löysä kakka ei ole ruokamyrkytys.

Vierailija
5/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Bidenkin vain pieraisi.

Vierailija
6/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö kana juuri ole yksi pahimmista ruokamyrkytysten aiheuttajista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höpsis, ei se jääkaapissa miksikään ole mennyt!

Vierailija
8/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos olet pitänyt sen jääkaapissasi ja jääkaappisi on oikeassa lämpötilassa JA kana tuoksuu tuoreelta ja näyttää hyvältä, niin tuskin sinä siitä ruokamyrkytystä sait. Omia aisteja kannattaa käyttää. Niin pihi en silti olisi, että ottaisin tuollaisia riskejä ainakaan lasten ruuan suhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Höpsis, ei se jääkaapissa miksikään ole mennyt!

Ei se jääkaappi ruuan pilaantumista estä, hidastaa vain. Mutta tällä en siis tarkoita, että ap:n kana olisi jo pilalla, viimeistä käyttöpäivämäärää kannattaa silti yleensä noudattaa.

Vierailija
10/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmasti kestää viisi päivääkin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai tässä piheydestä ollut kiinni. Kanaa oli jääkaapissa ja ajattelin että syönpä sen loppuun. Ei haissut. Tosiaan yhden suikaleet ehdin syödä ja loput heitin pois.

-ap

Vierailija
12/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viimeinen käyttöpäivämäärä oli 11.11. Mutta paketissa luki että säilyy vain 1 päivän avattuna. Voi olla että avasin sen pe tai la.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuskin tulee mitään.

Vierailija
14/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei kai tässä piheydestä ollut kiinni. Kanaa oli jääkaapissa ja ajattelin että syönpä sen loppuun. Ei haissut. Tosiaan yhden suikaleet ehdin syödä ja loput heitin pois.

-ap

En puhunut sinusta, vaan yleisesti viimeisen käyttöpäivämäärän ylittäneen ruuan syömisestä. Monelle se on rahakysymys. Itse ottaisin riskejä korkeintaan omalla kohdallani, en lasten

8

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kyllä itsekään yleensä syö viimeisen käyttöpäivän jälkeen enää mitään tuotteita. No ehkä leipää jos näyttää normaalilta.

-ap

Vierailija
16/16 |
08.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En kyllä itsekään yleensä syö viimeisen käyttöpäivän jälkeen enää mitään tuotteita. No ehkä leipää jos näyttää normaalilta.

-ap

Missä leivässä on viimeinen käyttöpäivä? Parasta ennen- päiväyksiä olen niissä vain nähnyt?

Olisiko gluteenittomassa? Tai ehkä näissä hiilihydraatittomissa? Niissä voisikin olla?

Minulla ei ole koskaan ollut ruokamyrkytystä, eikä kukaan ole koskaan saanut ruokamyrkytystä tekemästäni ruuasta, kohta 40 vuotta olen enemmän ja vähemmän kokkaillut, viimeiset 20 vuotta joka päivä ja välillä tuntuu että koko päivän.

En katso parasta ennen- päiväyksiä, niissä tuotteissa mietin, miten olen ne säilyttänyt, näyttääkö ne hyvältä, tuoksuuko ne ok, maistuuko ok. Käyttöön, jos vaikuttavat kelvollisilta. Joku näkkileipä ei happane sekunnissa parasta ennen- päiväyksen jälkeen. Joku kaurajauho taas kyllä ihan oikeasti alkaa härskiintyä jossain vaiheessa. Maito säilyy viileänä vuodenaikana helposti viikon yli parasta ennen- päiväyksen, jukurtti kuukauden. Voista haistaa kyllä, jos se alkaa härskiintymään, voihappo on aika tujun hajuista.

Kalan kanssa olen varmaan kaikkein tarkin, se on usein jo epäilyttävää ennen viimeistä käyttöpäivää. Kanan kanssa en ole mitenkään erityisen tarkka, ellei kyse ole kananjauhelihasta - ihan samalla tavalla myös sikanauta tai vaikka lampaanjauheliha on riskituote, aina kun tuote "rikotaan" sillä on enemmän pinta-alaa, jossa bakteerit pääsevät muhimaan. Onneksi voin sitten lykätä nämä epäilyttävät kissoille ja koiralle, ei tarvitse kompostiin heittää.

Kanaa meillä syödään valmistuksen jälkeen 3-4 päivän päästä vielä, tosin yleensä viimeistään seuraavana päivänä. Usein teenkin ihan tarkoituksella vaikka kanankoipia ylimääräisiä, että sitten seuraavana tai sitä seuraavana päivänä niitä on tarjolla niille, joille sen päivän ruoka (kala tai makkara) ei kelpaa.

Olen ilmeisesti vain onnekas, kun mitään ruokamyrkytyksiä ei ole tullut.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yksi seitsemän