Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kysymys teflonkattilasta

Vierailija
05.11.2021 |

Poltan maitopohjaiset puurot aina pohjaan teräskattilassa. Teflonpinnoitteisen kattilan kun ostaa, sen joutuu heittämään aika nopsaan roskikseen, koska pinnoite alkaa irtoilla. Maksimissaan varmaan puoli vuotta on käyttöä kestänyt.
Lapsen kanssa juttelin ja hän oli sitä mieltä, että on ihan vaan kokkaustaidoista kiinni, polttaako ruuan pohjaan vaiko eikö ja että maitoruokia voi tehdä teräskattilassa, kun vaan osaa. Ja että teflonpinnoitteisia astioita ei saisi syöpäriskin vuoksi käyttää. Käyttää vain teräs- ja valurauta-astioita ja haudutuspataa

Teräksinen kerroskattila mulla on ja siinäkin onnistun riisipuuron polttamaan pohjaan
Suositelkaa hyvää teflonkattilaa mulle, Lidlin versiot eivät kestä.
Vai ostaisinko sittenkin sellaisen keraamisen haudutuspadan?

Nyt joku vanhempi palstakollega saattaa muistaa palstan perinteisen ruuanlaittovälineen aromipesän. Se ei ole vaihtoehto

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ikean kattilat on halpoja ja yllättävän hyviä... Muista että se kattilan pohja pitää olla levyn kanssa samaa kokoa.

Vierailija
2/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta se haudutuspata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä puutua saisi hämmentää lähes koko ajan.

Vierailija
4/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä ei ehkä ole hyvä neuvo, mutta minulla on edelleen käytössä ikivanha feflonkattila ja terveenä olen pysynyt, ikääkin yli 60 v. 

Tehtiinköhän ennen teflonkattilatkin kestävimmäksi !

Vierailija
5/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinäpä varsin avuton paskiainen.

Vierailija
6/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten voi kerroskattilalla polttaa pohjaan? Kokemuksesta tiedän että 8-vuotias osaa tehdä siinä täydellisen riisipuuron polttamatta sitä pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten voi kerroskattilalla polttaa pohjaan? Kokemuksesta tiedän että 8-vuotias osaa tehdä siinä täydellisen riisipuuron polttamatta sitä pohjaan.

No ei varsinaisesti pala, mutta jankkiintuu siihen pohjaan. Riisipuuroahan pitää hauduttaa ainakin sen pari tuntia vaikka laittaisi kiehuvan maidon kattilaan.

Vierailija
8/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ikean kattilat on halpoja ja yllättävän hyviä... Muista että se kattilan pohja pitää olla levyn kanssa samaa kokoa.

Pitää ehkä tilata sieltä. Menee joka kerta hermot ikeassa, kun sieltä ei ikinä löydä mitään mitä ettii 

Kiitos vinkistä, tutkin asiaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta pikariisiä tulee halvemmaksi ja saa hyvää riisipuuroa nopeaan, ei tartte kauaa hämmennellä.

Vierailija
10/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osta pikariisiä tulee halvemmaksi ja saa hyvää riisipuuroa nopeaan, ei tartte kauaa hämmennellä.

Olen perinteiden kannattaja ja suhtaudun ruuanlaitossa tosi suurella epäilyksellä kaikkeen, minkä edessä sana pika

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten voi kerroskattilalla polttaa pohjaan? Kokemuksesta tiedän että 8-vuotias osaa tehdä siinä täydellisen riisipuuron polttamatta sitä pohjaan.

No ei varsinaisesti pala, mutta jankkiintuu siihen pohjaan. Riisipuuroahan pitää hauduttaa ainakin sen pari tuntia vaikka laittaisi kiehuvan maidon kattilaan.

Ei mulla jankkiinnu. Etkö sekoita sitä ollenkaan, vai miten tuossa onnistut?

Vierailija
12/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riittävän paksupohjainen kattila. Jos maitoa käyttää, niin täysmaitoa. Aloittaa kypsennyksen pienellä teholla, ei siis heti liettä täysille. Ainakin induktiolla onnistuu hyvin, ainutkaan ruoka ei pala pohjaan, vaikka sitä ei ole koko ajan valvomassa.

On siis kiinni kokkaustaidoista ja välineistä. Teflonkattilaa ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haudutan mikrossa muoviastiass.

Ei pala, alussa pitää pyräytellä ettei jabkkoonnu pohjaan.

Ja nyt suuryllätys! Jkaikissa mikroissa ON tehonsäädin.

"Teflon" ei vaikuta palamiseen vaan kattilan lämmönjohtavuus eli paksuus ja levyn lämmön  tasaisuu, 

Vierailija
14/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ikean kattilat on halpoja ja yllättävän hyviä... Muista että se kattilan pohja pitää olla levyn kanssa samaa kokoa.

Pitää ehkä tilata sieltä. Menee joka kerta hermot ikeassa, kun sieltä ei ikinä löydä mitään mitä ettii 

Kiitos vinkistä, tutkin asiaa.

Ainakin ikean pannu oli testissä surkea polttaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten voi kerroskattilalla polttaa pohjaan? Kokemuksesta tiedän että 8-vuotias osaa tehdä siinä täydellisen riisipuuron polttamatta sitä pohjaan.

No ei varsinaisesti pala, mutta jankkiintuu siihen pohjaan. Riisipuuroahan pitää hauduttaa ainakin sen pari tuntia vaikka laittaisi kiehuvan maidon kattilaan.

Sitä kuuluu sekoittaa aika ajoin pohjia myöten.

Sinun on varmaan parempi tehdä riisipuuro uunissa. Ohje löytyy yleensä puuroriisipaketin kyljestä.

Vierailija
16/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Haudutan mikrossa muoviastiass.

Ei pala, alussa pitää pyräytellä ettei jabkkoonnu pohjaan.

Ja nyt suuryllätys! Jkaikissa mikroissa ON tehonsäädin.

"Teflon" ei vaikuta palamiseen vaan kattilan lämmönjohtavuus eli paksuus ja levyn lämmön  tasaisuu, 

Lähes kaikissa mikroissa tehonsäätö toimii niin että mikro toimii täydellä teholla ja sitä vain katkotaan välillä jolloin keskiteho saadaan halutuksi. Toimii kuin junan vessa paitsi silloin kun se ei riitäkään.

Vierailija
17/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parhaan riisipuuron olen tehnyt teflon-paistokasarissa (siis sellainen matala ja leveä, kuin korkeareunainen paistinpannu) keittämällä ensin riisiä, vettä ja voita ja lisäämällä maidon vasta kun riisi on puolikypsää. Sekoitella tietysti pitää silloinkin.

Vierailija
18/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten voi kerroskattilalla polttaa pohjaan? Kokemuksesta tiedän että 8-vuotias osaa tehdä siinä täydellisen riisipuuron polttamatta sitä pohjaan.

No ei varsinaisesti pala, mutta jankkiintuu siihen pohjaan. Riisipuuroahan pitää hauduttaa ainakin sen pari tuntia vaikka laittaisi kiehuvan maidon kattilaan.

Sitä kuuluu sekoittaa aika ajoin pohjia myöten.

Sinun on varmaan parempi tehdä riisipuuro uunissa. Ohje löytyy yleensä puuroriisipaketin kyljestä.

Uunipuuro tosiaan on hyvää.

Mulla on ongelma se, että touhuan kaikkea ja saatan jumiutua jonnekin askarteluhommiin tms ja unohtaa hämmentää puuroa. ap

Vierailija
19/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflon pinnoitettuja kattiloita ja pannuja pitää käyttää oikein, niin ne kestävät. Eli ei kuumenneta liikaa, naarmutella pohjaa ja ei jätetä niitä ruokia pinttymään pinnoitteeseen, vaan putsataan käsitiskinä pikimmiten ruoanlaiton jälkeen.

Vierailija
20/28 |
05.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Järjetön mäihä tänään. Kirpparilta löytyi ihan täysin  käyttämätön Apilanlehti -haudutuspata 20 eurolla

https://bee4.info/apilanlehti/

Tuommoinen. 

Olisin mennyt jostain Tokmannilta hakemaan ensi viikolla, jotain 40 eurolla olis sen saanut. Mutta tuo on hienon punainen ja tonttuisa . Kyllä kannattaa käydä (melkein) joka päivä kirppiksellä

ap.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kolme kolme