Pika! Neuvokaa ystävälliset ihmiset, miten teen lohkoperunoita uunissa!
On perunoita, suolaa, öljyä, kuivattua rosmariinia ja valkosipulia kotona.
Kommentit (21)
Meillä tehdään mausteseos, siis mieluisia mausteita tilkkaseen öljyä sekoitetaan. Pestyt ja kuivahtaneet perunanlohkot sinne mausteöljyyn ja sitten kieritellään ne niin, että öljyä on kaikissa perunoissa. Sitten uuniin parisataa astetta, kunnes ovat kypsyä. Lisäksi laitamme muitakin juureksia, porkkanoita, bataattia tms. samankokoisina lohkoina.
Just näin. Ja se "tilkkanen öljyä" on sen verran, että perunat kun pyörittelee siinä, niin ne tulee noin suunnilleen kauttaaltaan öljyisiksi.
Kun oon paistanut ne melkein kypsiksi, sammutan uunin ja annan niiden muhia vielä n. 10 min jälkilämmössä, niistä tulee pinnaltaan vielä rapeampia.
Mitä on tapahtunut ihmisten tiedonhakutaidoille???
Mitä liikkuu ihmisen päässä jos haluaa tietää jotain, ja sen sijaan että laittaa sen googleen, laittaakin sen keskustelupalstalle...
Vierailija kirjoitti:
Mitä on tapahtunut ihmisten tiedonhakutaidoille???
Mitäs luulet, jos saa ilmaista henkilökohtaista palvelua samalla vaivalla.
No ihan saman vastauksen olisi varmaan saanut kuukkelista, mitä väliä sen on mistä se resepti tulee?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä on tapahtunut ihmisten tiedonhakutaidoille???
Mitäs luulet, jos saa ilmaista henkilökohtaista palvelua samalla vaivalla.
Joskus saattaa vaan käydä niin, että saa vastaukseksi joko tahallaan tai tietämättömyyttään annetun väärän, huonon ohjeen. Kyllä minä luottaisin mieluummin jonkun nimekkään ruokatalon lohkoperunareseptiin kuin random-ihmiseltä tämän tasoisella palstalla saatuun reseptiin.
Vierailija kirjoitti:
No ihan saman vastauksen olisi varmaan saanut kuukkelista, mitä väliä sen on mistä se resepti tulee?
Ks. kommentti nro 11. Tämä nyt on huono esimerkki, mutta mitä jos ap:lle olisi vaikka vastattu, että ".. ja paista 300 asteessa pari tuntia, ehdit siinä välillä hyvin vaikka käydä lenkillä"? Ruoka olisi pilalla. Joku voisi tehdä tuon ihan ilkeyttään tai sitten vahingossa (lyöntivirhe asteisiin tms).
Vierailija kirjoitti:
Mitä on tapahtunut ihmisten tiedonhakutaidoille???
Mitäs luulisit? Nyt kun kerrankin olisi tietoa saatavana helposti ja paljon, ei sitä taitoa osaa kukaan juuri enää käyttää. Sama ilmiö on tullut luettuunkin. Jos myyt vaikka takkia netissä ja laitat siihen kaikki tiedot siitä, niin valtaosa kysyy juuri niistä - vaikka ne on siinä ilmoitusessa ihan selvästi jo mainittu - jos vain viitsisi/osaisivat lukea....
Perunat uuniin 220/2h sitten nappaat ne lohkoiksi.
Perunan lajikkeesta ja lohkojen koosta riippuen vaatii 30-40 min, jos uuni 220 astetta
Miksi kysyn täältä? Syynä on, että olen viime aikoina pettynyt moniin netin ruoka- ja leivontaohjeisiin. Viimeksi tein todella omituista omenapiirakkaa netin "suussa sulavan ohjeen" mukaan. Lisäksi täältä saa usein vielä pari erikoisvinkkiä, kuten #6 jälkilämpö. Yritin jo otsikossa toppuutella kvg:t pois tästä ketjusta.
Kiitos teille varsinaiseen asiaan vastanneet.
Ap
Minä teen ranskalaisia ja lohkoperunoita uunissa siten, että esikeitän niitä lohkoja ehkä 5 min, ranskalaisia pari minuuttia. Sitten kaadan veden pois, annan lopun veden höyrystyä ja sitten ne öljyt+mausteet ja uunipellille. Kypsyvät nopeammin, ja koostumus on ainakin meidän lasten mielestä parempi. En enää muista, mistä tuon idean nappasin, ei ole oma keksintöni.
Kyllä sieltä kuukkelistakin voi saada vääriä reseptejä, ei ne minkään seulan läpi ole menneet.
On sillä perunan lajikkeellakin vähän merkitystä lopputulokseen. Jauhoisista potuista saa parempia lohkiksia.
Yleensä kannattaa keittää joku 10 min niitä perunalohkoja ennen maustamista ja paistoa. Rakenne ja maku ovat paremmat.
Googleta lohkoperunat?