Siis mistä lähtien Tapolan Mustamakkaraa on alettu tekemään "useista eri EU-maista olevasta lihasta"????
Pitkästä aikaa tuli ostettua Tapolaa kaupasta. Nyt sitten makkaraa pannuun laittaessa paketin tuoteselosteesta pomppasi silmille sianlihan alkuperä: "useat EU-maat". Tästä syystä en enää pitkään aikaan ole muita Tapolan makkaroita ostanut, nyt jää kyllä jatkossa tuo mustakin hyllyyn. Sääli, hyvä tuote on ollut mutta en halua kannattaa halpalihan tuontia epämääräisistä oloista.
Kommentit (37)
"En syöttäisi tanskalaissikaa lapsilleni"
Joka toinen tanskalaissika saattaa kantaa antibiooteille vastustuskykyistä MRSA-bakteeria, arvioi tanskalaisen maatalousjärjestö. Suomen maataloustuottajia edustavan MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila toivoo, että kauppaketjut rajoittaisivat tanskalaisen ongelmalihan tuontia Suomeen.
Ruotsissa on jo useita kauppaketjuja, jotka ovat lopettaneet tanskalaisen sianlihan myynnin tästä syystä.
Suomessa kauppa on hänen mukaansa oikeastaan vain kiihdyttänyt sianlihan tuontia.
No se loppu sitten se vähäinen syöminenkin tähän. Tuo ulkomailta tuotu liha voi olla mitä tahansa.
Ei sitä tehdä lihasta. Se on verimakkara. Verta, ryynejä, jauhoja, mausteita.
Kohta se tehdään läskeihinsä kuolleista ihmisistä. Kierrätys kunniaan, sillä ihminen on sitä mitä hän syö!
Vierailija kirjoitti:
No se loppu sitten se vähäinen syöminenkin tähän. Tuo ulkomailta tuotu liha voi olla mitä tahansa.
Hyvä päätös, itse ostan vain kotimaista sianlihaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No se loppu sitten se vähäinen syöminenkin tähän. Tuo ulkomailta tuotu liha voi olla mitä tahansa.
Hyvä päätös, itse ostan vain kotimaista sianlihaa.
Ap täällä, samaa mieltä. Itse ostan vain kotimaista lihaa ja mahdollisuuksien mukaan myös luomua. Mieluummin vähennän lihan määrää viikottaisessa ruokavaliossa kuin ostan halpaa ulkolaista lihaa. En todellakaan osta tietoisesti mitään esim. Puolassa tai Liettuassa tuotettua lihaa, ne voivat tulla tosi epämääräisistä oloista.
Kiitos Tapola, jatkossa jää Mustamakkara kaupan hyllylle.
I
Siis minkä takia kaupat ostaa sianlihaa ulkomailta? Suomessa sikatilalliset lopettaa, kun menekkiä ei ole ja hinnatkin on alhaalla. Mikä on se juttu, että kaupat siltikin mieluummin tuo sitä lihaa muualta, eikä osta kotimaista? Vai eikö kuluttajat välitä, minkämaalaista lihaa ostavat?
itse ainakin valitsen 100% aina vain kotimaista lihaa, oli se sitten nautaa, possua tai broileria. Ostamani lammas on ainoa, joka ei ole kotimaista, mutta sekin vain siksi, ettei sitä kotimaista lammasta ole missään myynnissä (miksi ei?!!).
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä tehdä lihasta. Se on verimakkara. Verta, ryynejä, jauhoja, mausteita.
Kyllä siinä on sianliha heti toisena ainesosaluettelossa
Kohta joku keeneri loukkaantuu makkaran nimestä...
Suoraan Tapolan sivuilta (eli todellakin on lihaa tuotteessa):
Ainesosat
vesi, sianliha (kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat), kamara, ruisrouhe , silava, sianveriproteiini, ruisjauho, suola , sipulijauho, stabilointiaine E450
lihapitoisuus 16%, lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita 37%
Makkarankuori on siansuolta
Populistit pilkkaa tapolan tuotteita.
Poutulla myös näkyy olevan ainakin grillimakkaroiden tuoteselosteissa "sianliha (kasvatettu ja teurastettu: EU), naudanliha (kasvatettu ja teurastettu: EU)"
HK:lla näkyy olevan suomalaista.
Eikö se saksalainen Afrikan tähdestä valittanut Tapola ole huomannut mustanmakkaran r#sis#isuutta?
Canceltoidaan Tapola! Kotimaista sen pitää olla!
Vierailija kirjoitti:
Poutulla myös näkyy olevan ainakin grillimakkaroiden tuoteselosteissa "sianliha (kasvatettu ja teurastettu: EU), naudanliha (kasvatettu ja teurastettu: EU)"
HK:lla näkyy olevan suomalaista.
Grillimakkara ei ole verimakkaraa. Miksi näitä vertaat?
Vierailija kirjoitti:
Populistit pilkkaa tapolan tuotteita.
Näin mäkin aattelen. Ihan trollausta varmaan.
Lässyn lässyn.
Et osaa, mene pois.