Mitä on ravintola-annoksissa se tummanruskea, makea kastike, jota on niin lihan, lohen kuin keitettyjen kasvisten kanssa?
Tietty se voi olla pussistakin, mutta jos yrittäis tehdä sitä... siis semmoinen tummanruskea, kiiltävä ja makea kastike.
EI tavallinen ruskeakastike joka on vaaleampaa eikä niin juoksevaa.
Mitä siihen on laitettu?
Kommentit (19)
Punaviini, mustaherukkahilloa. On pussista.
Aloittaja jatkaa: siis ruskeakastike ei ole makeaa. Tää jota löytyy niin hienoista ravintoloista kuin ABC:n lounaslihoista on makeaa.
Inhoan sitä. Ravintolassa oli ruiskittu sitä jopa pizzan päälle. Yök.
Punaviinikastike. Helppo tehdä, hyvää on.
Worchester-kastikkeessa on tamarindia, joka on kirpeänmakeahko hedelmä, jota on hankala syödä. Mutta jos kerran sitä maistat, tunnistat maun.
Punaviinikastike. Vain itse tekemällä saa hyvää.
Viitonen haki sulle hyvän reseptiversion.
Ei tätä varmasti ole pitsan päällä. Eikä tehdä pussista. Vaatii redusointia eli kokoonkeittämistä, mutta muuten kyllä simppeli tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Worchester-kastikkeessa on tamarindia, joka on kirpeänmakeahko hedelmä, jota on hankala syödä. Mutta jos kerran sitä maistat, tunnistat maun.
Mulle tulee mieleen Worcester, mut ei kai kokonainen annos tai tarjoilulinjan lohi lillu siinä Worcesterissa?
Vai olisiko siis silti balsamicokastukkeesta kyse.
Punaviinikastikettahan se. Ei sitä pussista saa, helppo tehdä mutta ottaa vähän aikaa, koska keitetään kasaan.
Huomas ettei ole montaa ruuanlaitosta ymmärtävää osunut tähän ketjuun 😂
Vierailija kirjoitti:
Vai olisiko siis silti balsamicokastukkeesta kyse.
Ap tuskin kyselee kylmän maustekastikkeen nimeä, kun vertaa sitä ruskeaan kastikkeeseen. Järki käteen nyt!
Aloittaja:
Itsetekemäni punaviinikastike vaikka pääsiäislampaalle maistuu aika paljon enemmän punaviinille ja on punaisempaa kuin tää miettimäni kastike. Eikä ole niin makeaa.
Mutta totta, aika lähellä se ravintoloissa maistamani on pussi-punaviinikastikkeen makua! On makeampaa ja samettisempaa.
Ei ku nimenomaan ei kuten tavan ruskea kastike, ei niin vaaleaa ei niin juoksevaa. Balsamico. Tuskin punaviinikastiketta joka paikassa tehdään ja käytetään kalan pihvin ja kasvisten päälle?
Vierailija kirjoitti:
barbecue kastike
Tää voi olla hyvä vaihtoehto, pussi-punkkukastikkeen lisäksi.
Mutta liian tujua sinänsä, ja sitä miettimääni soosia on niin paljon että tarjoilulinjastossa ne lihat ja kalat lilluu siinä.
balsamico?