Miksi joissain valmissalaateissa on valkoista pastaa? Sehän ei ole terveellistä
Kommentit (5)
Ne pasta"salaatit" on majoneesimössöä, joten yks hailee mitä pastaa siinä käytetään.
Vierailija kirjoitti:
Ne pasta"salaatit" on majoneesimössöä, joten yks hailee mitä pastaa siinä käytetään.
Tarkoitin esim. tonnikalasalaattia, jossa on salaattia, tonnikalaa, keitetty munanpuolikas, tomaattia, pastaa ja erikseen pussi salaattikastiketta. Ei ole majoneesimössöä. En laske esim. italiansalaattia salaatiksi. ap
Voi ei sun tarvi syödä sellaisia salaatteja, joissa on pastaa! Eikö kukaan ole sinulle kertonut?
Monissa valmissalaateissa on erinäisiä ei-niin-terveellisiä juttuja, kuten vaikka nyt rasvassa paistettuja valkoisen leivän kuutioita. Öljyisiä kastikkeita.
Kuka on sanonut, että valmissalaatin pitää olla ainoastaan terveellinen?
Eipä monessakaan salaatissa taida kovin montaa pastan palaa olla. Kaupan valikoimaa katsoessa tavallista pastaa on paljon tarjolla ja moni meistä sitä ostaakin. Valmissalaatin tavallisen pastan takia ostamatta jättävät lienevät riittävän pieni ryhmä, ettei heidän takia kannata vaihdella aineksi.
Koska se on paremman makuista kuin ne pahviset täysjyväpastat. Monella meistä menee lisäksi täysjyvistä maha sekaisin. Lisäksi kohtuumäärin syötynä valkoinen pasta ei ole mitenkään epäterveellistä. Pasta valmistetaan durumvehnästä, ja se ei edes nosta veren sokeria ja insuliinia jyrkästi kuten esim. muu valkoinen vehnä, ja sisältää enemmän proteiinia.
Sinänsä yleensäkin tuo valkoinen riisi- tai vilja-hössötys on aika turhaa, jos näitä syödää osana ateriaa jolla on verensokeriin myönteisesti vaikuttavia aineita (rasva, hapot kuten sitruunamehu tai etikka). Toki jos pelkkiä leipiä nälkäänsä vetää, niin siinä on sitten merkitystä jo tuolla, mutta se taas ei se silti terveellistä vaikka olisii täysjyväleipä.