He kaikki joilla on tietoa vauvan ruoan valmistuksesta
Voiko vauvan soseita tehdä ulkomaisista kasviksista turvallisesti???
Kommentit (8)
Ihan riippuu mitä haluat lapsellesi antaa. Nythän saa kaupoista hyvin juureksia, sipulia, perunaa, kaalia kotimaisina. Tomaattia ja kurkkuakin saa melkein ympäri vuoden nykyisin kotimaisina.
Sen sijaan monien paljon käyttämät banaani, sitrushedelmät, luumu, omena, päärynä, pavut, herneetkin (näitä voi saada kotimaisina), maissi, paprika ovat useimmiten ulkomaisia.
Pelkillä kotimaisilla kasviksilla ruokavalio voi jäädä yksipuoliseksi ts. kannattaa antaa tutustua myös niihin ulkomaisiinkin kasviksiin ja hedelmiin joskus. Toki riittävät vitamiinit ja hivenaineet saa myös kotimaisista vihanneksista ja marjoista.
miten ja mitä lihaa annatte. meillä lapsella on allergia epäily, eikä mitkään valmiit lihasoseet oikein sovi. ostin possun jauhelihaa, ruskistin kevyesti ja yritin soseuttaa sauvasekoittimella, mikä meni rikki. ilmeisesti keitetty liha olisi parasta, mutta millä sen sitten laittaa soseeksi.
miten ja mitä lihaa annatte. meillä lapsella on allergia epäily, eikä mitkään valmiit lihasoseet oikein sovi. ostin possun jauhelihaa, ruskistin kevyesti ja yritin soseuttaa sauvasekoittimella, mikä meni rikki. ilmeisesti keitetty liha olisi parasta, mutta millä sen sitten laittaa soseeksi.
Mä olen ihan keittänyt jauhelihaa ja sauvasekottimella soseuttanut. Osta uusi ja parempi sekoitin. :)
keittäminen paras. Keitetyn lihan saa kyllä soseutettua.
Ja kotimaista toki kannattaa aina ostaa, mutta ei ne ulkomaalaiset huonoja ole. Kaikkea ei edes saa kotimaisina (kasviksia).
pottuporkkanat suomalaisesta luomusta pakkaseen, ovat nyt tosi halpoja, ja eipähän saa vauva ylimääräisä myrkkyjä. Banaanit kannattaa ostaa Reilun Kaupan, ovat myös luonnollisemmin tuotettuja, eikä hinnassa ole juuri eroa.
Suomalaisia mangoja jne. ei kyllä oo eikä tuu, joten eiköhän nuo valmiit soseetkin oo pitkälle ulkomaisista aineksista :)
meidän philips vetää allergikko-vauvan pannulla ruskistetut tai keitetyt possusuikaleet soseeksi. Toki liraus vettä mukaan että ei pölise.
lihasta, että kannattaa keittämisen ja soseuttamisen jälkeen pakastaa jääpalamuotissa, on sitten kätevät kerta-annokset potun jne. kylkeen.
tehdä, mutta kotimaisista tulee parempaa... Ja tietty luottaisin enemmän kotimaiseen.