Jaetaan arjen säästö-/nuukailuvinkkejä. Mä alotan!
-Käytän ruoanlaitossa aina kattiloissa kansia. Säästyy energiaa. Käännä myös virrat pois uunista/liedeltä ja annan ruoan kypsyä jälkilämmöllä.
-Iltaisin katson televisioita pimeässä tai kynttilän valossa sähköä säästääkseni.
-Samaten pesen pyykit myös samana päivänä kun lämmitetään sauna. Pyykit kuivuu saunan jälkilämmössä. Avaan myös kylpyhuoneen oven, jotta lämpö pääsisi koko asuntoon.
-Käytän pyykinpesu-/astianpesukoneessa pesuainetta puolet siitä määrästä mitä pakkauksessa suositellaan. Pesen vain täysiä koneellisia eko-ohjelmalla.
-Jääkaapissa on vesikannu, jotta ei tarvitse valuttaa vettä. Sen kerran kun pitää valuttaa, se kerätään kukkien kasteluvedeksi.
-Samoin myös wc:tä käyttäessä jos on jonoa, kaikki tekevät ensin tarpeensa ja vasta sitten vedetään. (Tätä teemme vain kyllä perheen kesken emmekä odota vierailta samaa. :D)
-Kaikki vaatteet käytetään loppuun ja korjataan mikäli se on vielä mahdollista.
-Käytetään kestokasseja, jotta ei tarvitse maksaa muovipussista.
-Pullopanttikuitit otetaan käteisenä ja laitetaan säästöpossuun, josta talletetaan ne aikanaan säästötilille. Pullopantit vähentävät S-bonuksia!
-Ulkoillessa on aina pikkupussi mukana muovipulloja ja tölkkejä varten.
Siinä ainakin muutama mikä tuli mieleen. Pidetään ketju hyvän mielen ketjuna jaa omat vinkkisi! :)
Kommentit (6)
Vessapaperit voi anastaa julkisista vessoista.
Kai tiedät, että se eko-ohjelma käyttää enemmän sähköä kuin normiohjelma? Sen ekologisuus tulee veden säästämisestä, joka näkyy pidempänä pesuaikana.
Muuten ihan ok, mutta tuo vessajuttu on kyllä oksettavaa.
Vessan ovea ei kannata pitää auki, koska lattialämmitys pitää aina vessan lämpötilan aina pari astetta korkeammalla kuin asunto, joten jos ovea pitää auki, lattialämmitys lämmittää koko asuntoa.
En kyllä jaksa nuukailla tuolla tavalla.
Luojan kiitos en asu ap:n taloudessa
Ostan kerralla tarjouksesta ison määrän jauhe-, possun- tai naudanlihaa tai kanaa ja teen isot määrät kastikkeita tai sörsseleitä joista 8/10 pakastan ja 2/10 syödään teko- ja seuraavana päivänä. Siis tilpehöörien kanssa (perunaa, riisiä in tai pastaa, kukkakaalia, kesäkurpitsaa, porkkanoita ja mitä nyt on edullisesti ostettu). Meillä ei voileivän päälle laiteta makkaraa, vaan juustoa ja tomaattia ja kurkkua, tulee halvemmaksi ja on terveellistä. Limsaa ei osteta, jäätee tehdään itse. Lauantaisin keitto lounaaksi, itse tehdyt karjalanpiirakat iltapalaksi. Pullaa emme syö, kakkua tai marjapiirakkaa on kahvin kanssa sunnuntaisin. Vessanvedoista en kyllä laista: olisi ällöttävää mennä vetämättömälle pöntölle! Ja käsiä pestään usein ja hyvin.
.