Mitä keksin kakun väliin, kun pitäisi olla "tasaista"
Lupasin tehdä suvun autistisille 20-vuotis synttärikakun, hän pitää kyllä hedelmien mausta, mutta ei niiden koostumuksesta. Maidolle on pahasti allerginen. Aina on tehty mokkapaloja, muffinsseja tai vastaavia, mutta nyt tuli toive "oikeasta kakusta". Soijakaan ei käy, eikä kaura. Joku hedelmäsose siis, mutta mikä? Onko vauvan soseet ainoa vaihtoehto? Kuorrutukseen tulee itsetehty mokkapalatyyppinen kuorrute ilman sitä mokkaa. Koristeeksi nonparelleja, ei muuta, jos en keksi parempaa.
Kommentit (29)
Kohmeisista mansikoista saa blenderissä tai sauvasekottimella sileää (ja kun se on kohmeista, niin ei ole liian löysää levitettäväksi, ja siellä välissä se pysyy, kun on sinne laitettu, vaikka sulaa. Vadelmissa on siemenet niin isoja, ettei niitä.
Vauvasoseet on ok, ne ovat hyvin sileitä. Mangososettahan käytetään ihan "virallisissa" ohjeissakin. Jos laittaa banaaneja (hedelmästä siis, ei purkista) niin kannattaa katsoa tarkkaan, ettei jää kökköjä.
Nonparellit on ok, ja jos maidoton suklaa sopii, niin siitähän voi suklaalevystä vetää vaikka veitsellä kiehkuroita koristeeksi.
Yksi vaihtoehto on tehdä ihan vaalea kuorrute, ja siitä sitten ottaa vähän sivuun ja värjää vaikka marjamehulla, ja siitä sitten raitoja pintaan. Aleksanterinleivoksen tyyliin?
Vaikka käviskin, niin kuka laittaa kakun väliin soijaa tai kauraa?
Tee hedelmämehusta tai -soseesta liivatehyytelö, on ainakin tasaista.
"ilman sitä mokkaa" ilman kahvia. Se on kahvia.
Vaniljakreemiä väliin niin on tasaista.
Blenderillä purkkipersikat sileäksi, sekoitetaan mascarpone-kermavaahtomassaan; taatusti sileä ja sopivan mieto täyte. Jos haluaa kipeämpää täytettä, myös purkitettu aprikoosi käy.
Vierailija kirjoitti:
Blenderillä purkkipersikat sileäksi, sekoitetaan mascarpone-kermavaahtomassaan; taatusti sileä ja sopivan mieto täyte. Jos haluaa kipeämpää täytettä, myös purkitettu aprikoosi käy.
Ap kertoi., että on maidolle pahasti allerginen
Omenahilloa, banaania
Hedelmäistä vauvanruokasosetta joukkoon? Onko tasaista?
Marenkikiekko ja maidoton tumma suklaa
Sacher-kakku maidottomasta suklaasta ja sileää aprikosihilloa väliin.
Bonnen hedelmäsoseet ovat tasaisia.
En tiiä, mutta banaani täytekakussa on ihan käsittämättömän järkyttävä valinta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Blenderillä purkkipersikat sileäksi, sekoitetaan mascarpone-kermavaahtomassaan; taatusti sileä ja sopivan mieto täyte. Jos haluaa kipeämpää täytettä, myös purkitettu aprikoosi käy.
Ap kertoi., että on maidolle pahasti allerginen
Kaslinkin kauravispi on tosi hyvää. Jotain kreemimössöäkin saa mahdottomana. Minä lähtisin ihan peruskakkulinjalle kauratuotteita käyttäen jos oikeaa kakkua on toivottu.
https://kotiliesi.fi/resepti/vadelma-vaahtokarkkileivokset/
Tuo vaahto on hyvää kakkujen välissä. Kiinteää ja maukasta. Voisi kokeilla miten toimii vaahdotetun kookosmaidon kanssa. Jättäisin sokerin kokonaan pois. Alle ohut kerros mansikkasosetta pakastetuista mansikoista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Blenderillä purkkipersikat sileäksi, sekoitetaan mascarpone-kermavaahtomassaan; taatusti sileä ja sopivan mieto täyte. Jos haluaa kipeämpää täytettä, myös purkitettu aprikoosi käy.
Ap kertoi., että on maidolle pahasti allerginen
Kaslinkin kauravispi on tosi hyvää. Jotain kreemimössöäkin saa mahdottomana. Minä lähtisin ihan peruskakkulinjalle kauratuotteita käyttäen jos oikeaa kakkua on toivottu.
Tai mitä jos vain ihan oikeasti luet, mitä aloituksessa sanotaan. Kaura ei sovi.
Kookoskerma on myös tasaista, sen voi makeuttaa tai maustaa.
Banaanista saa tasaista mössöä ja jos ei maku haittaa, niin voi olla jotain värikästä marjaa siivilän läpi puserrettuna.