Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Gluteenitonta tarjottavaa

17.09.2021 |

Hei. Meillä tulossa lapsen syntymäpäivät ja syöjiä yhteensä 25 joista yksi gluteeniton.

Ajattelin tehdä 2 suolaista piirakkaa (broiler ja kinkku). Täytekakku, juustokakku, keksejä. Gluteenittomina suolaiset piirakat ja juustokakun. Jotain täytekakun tilalle gluteenittomina mutta mitä? En jaksaisi mitään erikoista alkaa valmisteen koska tämän gluteenittoman tulo muutenkin epävarmaa. Onko vinkkejä? Kehtaako hälle tarjota jotain kaupan valmista?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee toki kuten haluat, mutta myös täytekakun pohja on superhelppo valmistaa gluteenittomana. Jauhot joko kokonaan perunajauhoa tai puolet perunajauhoa, puolet riisijauhoa tai vaaleaa valmista glut. seosta.

Vuokaan sirotellaan voitelun jälkeen sokeria. Toimii paremmin kuin korppujauho kaikessa makeassa leivonnassa.

Vierailija
2/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos gluteenittoman tulo epävarmaa, osta vaikka Pirkan gluteenittomat sacherleivokset pakastimeen. Eivät vanhene heti, ja kelpaavat muillekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytekakkuon kutenkin, lähinnä se pohja, itselle sellainen kompastuskivi, että en lähde sooloilemaan sen kanssa. Ja kaikki itsetehdyt gluteenittomat kakut on ollu mun mielestä pahoja. En tiedä miksi.

Vierailija
4/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pieniä pavlovaleivoksia, mihin saisi ehkä hyödynnettyä täytekakun materiaaleja? Ainakin isoissa kaupoissa myydään sellaisia pieniä valmiita marenkipesiä, mihin saa nätisti päälle vaikka kermaa ja marjoja

Vierailija
5/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunajauholla tehdystä kääretorttupohjasta kokoaa helposti kakun. Leikkaat pohjasta paiton jälkeen vaikka 3 samankokoista kakkupohjaa ja kokoat niistä kakun

Vierailija
6/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tescon glut.kekseistä monet on hyviä, ihan normi-ihmisillekin. S-ketjusta löytyy, yleensä. Ja täytekakkupohja on aivan yhtä helppo kyllä tehdä gluteenittomana, eikä maussa ole mitään eroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muista myös sitten tutustua hygieniaan gluteenittomia leivottaessa. Ei ole ensimmäinen eikä toinenkaan kerta kun olen syönyt "gluteenittomia" leipomuksia ja suolisto huutaa hoosiannaa seuraavan kuukauden.

Jos et tiedä mitä teet; osta kaupasta valmista, älä käsittele samoin käsin ja työvälinein kuin muita leipomuksia. Puhtaat kädet ja välineet sekä oma tarjoilulautanen.

Vierailija
8/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta sama määrä vaihtoehtoja kuin muillekin vieraille on tarjolla, voi niitä muutkin syödä. Minusta on jokseenkin tympeää, että gluteenittomalle vieraalle (varsinkin lapselle) tarjotaan tyyliin "tossa sulle yksi keksi" samaan aikaan muiden mässyttäessä jos mitäkin herkkua. Kotileipurin on vaikea toteuttaa omassa keittiössään täysin puhdasta gluteenitonta suoritusta, vähintäänkin margariini otetaan samasta jo saastuneesta rasiasta. Kaikkien syötäväksi on parempi valita jotain mitä ei erikseen "valmisteta" esim. hedelmien ja juustojen paloja, poppareita, sipsejä, onhan näitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tee toki kuten haluat, mutta myös täytekakun pohja on superhelppo valmistaa gluteenittomana. Jauhot joko kokonaan perunajauhoa tai puolet perunajauhoa, puolet riisijauhoa tai vaaleaa valmista glut. seosta.

Vuokaan sirotellaan voitelun jälkeen sokeria. Toimii paremmin kuin korppujauho kaikessa makeassa leivonnassa.

Niin, että kaikille gluteenitonta kun vain yksi sitä tarvitsee. Urpoko olet?

Vierailija
10/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muista myös sitten tutustua hygieniaan gluteenittomia leivottaessa. Ei ole ensimmäinen eikä toinenkaan kerta kun olen syönyt "gluteenittomia" leipomuksia ja suolisto huutaa hoosiannaa seuraavan kuukauden.

Jos et tiedä mitä teet; osta kaupasta valmista, älä käsittele samoin käsin ja työvälinein kuin muita leipomuksia. Puhtaat kädet ja välineet sekä oma tarjoilulautanen.

Tämä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tee toki kuten haluat, mutta myös täytekakun pohja on superhelppo valmistaa gluteenittomana. Jauhot joko kokonaan perunajauhoa tai puolet perunajauhoa, puolet riisijauhoa tai vaaleaa valmista glut. seosta.

Vuokaan sirotellaan voitelun jälkeen sokeria. Toimii paremmin kuin korppujauho kaikessa makeassa leivonnassa.

Niin, että kaikille gluteenitonta kun vain yksi sitä tarvitsee. Urpoko olet?

Miksi ei? Gluteenittomana saa aivan yhtä hyviä, mutta riippuu toki tuotteesta. Mutta esim. täytekakkuja monet tekee gluteenittomana ihan vaikkei olisi tarvettakaan, koska perunajauhosta vaan tulee parempaa.

Vierailija
12/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tee toki kuten haluat, mutta myös täytekakun pohja on superhelppo valmistaa gluteenittomana. Jauhot joko kokonaan perunajauhoa tai puolet perunajauhoa, puolet riisijauhoa tai vaaleaa valmista glut. seosta.

Vuokaan sirotellaan voitelun jälkeen sokeria. Toimii paremmin kuin korppujauho kaikessa makeassa leivonnassa.

Niin, että kaikille gluteenitonta kun vain yksi sitä tarvitsee. Urpoko olet?

Mä olen useinkin leiponut juustokakun tai täytekakun gluteenittomana yhden ihmisen takia. Siitä täytekakun mausta ei kyllä huomaa, onko täytekakkupohjaan käytetty vehnäjauhoja vai perunajauhoja eikä juustokakun mausta huomaa, onko käytetty tavallisia vai gluteenittomia digestivejä tai muita keksejä.

Täytekakkupohjan kanssa vaan kannattaa ottaa oma aikansa, sillä gluteeniton murenee helpommin. Tekee täytekakkupohjan edellispäivänä ja leikkaa vasta seuraavana, niin pysyy koossa paremmin. Tai tekee pohjan kääretorttupohjana, jolloin pohjaa ei tarvitse halkaista.

Suolaisissa piirakoissa varsinkin on enemmän ongelmia saada pohjasta murenematon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tee toki kuten haluat, mutta myös täytekakun pohja on superhelppo valmistaa gluteenittomana. Jauhot joko kokonaan perunajauhoa tai puolet perunajauhoa, puolet riisijauhoa tai vaaleaa valmista glut. seosta.

Vuokaan sirotellaan voitelun jälkeen sokeria. Toimii paremmin kuin korppujauho kaikessa makeassa leivonnassa.

Niin, että kaikille gluteenitonta kun vain yksi sitä tarvitsee. Urpoko olet?

Mitä urpoa se on, että tekee yhden kakun, joka sopii kaikille vieraille?

Vierailija
14/14 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piipa123 kirjoitti:

Täytekakkuon kutenkin, lähinnä se pohja, itselle sellainen kompastuskivi, että en lähde sooloilemaan sen kanssa. Ja kaikki itsetehdyt gluteenittomat kakut on ollu mun mielestä pahoja. En tiedä miksi.

Jauhot ei maistu miltään, etenkään vehnäjauho eikä kakkuleivonnassa vehnäjauhosta saatavalla sitkolla ole merkitystä kuten esim pullassa tai pizzapohjassa. 

Jos ei kellään manteliallergiaa niin vaihtamalla puolet perunajauhosta mantelijauhoon saa aavistuksen jämäkämmän ja maistuvamman pohjan, mutta ei tällä voi epäonnistua:

https://www.kinuskikissa.fi/leipomot/anniinu/gluteeniton-taytekakkupohj…

Ohjeesta lainattu teksti: 

Tän pohjan paras puoli on se, että muut ei maista että on gluteeniton ja onnistuu varmemmin kuin kakkuvuoassa paistettava kakku (ei lässähdä).

Tästä voi leikata haluamansa kokoiseksi (ite usein teen 2 pohjaa kakkua varten, koska meillä on paljon kakkua syöviä vieraita).

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme viisi kolme