Asun saaressa, jossa on kyllä pieni kauppa, mutta mantereella käyn 2vkon välein. Ruokaehdotuksia toivoisin
Muutimme miehen perimälle, 120 v vanhaan taloon saareen. Me kaksi siis, koira ja kissa.
Noin kahden viikon välein käymme mantereella isomilla ostoksilla.
Nyt alkaa ruokapuoli hieman kyllästyttää, tuntuu että teen vaan samoja jauhelihaa-pastaa-uunikalaa-perunaa. Jne.
Mutä vaihtelua voisin keksiä?
Ja budjetti on tietysti minimaalinen. Pakastimia käytössä 2kpl,, sämpylät leivon itse.
Kommentit (18)
Vaihda liha soijarouheeseen. Tulee paljon halvemmaksi. Yhdestä paketista saa vaikka kuinka monta ateriaa.
Mulla on ollut sama ongelma 16 v ja asun kaupungin keskustassa.
Jotain perinneruokaa, ne on hyviä nykyajan maustemätön sijaan välillä syödä.
Harmittaa kun mummoja ei enää ole joulta voisi kysyä alkuperäisistä ohjeista.
Löytyiskö perinneruuista jotain kokeiltavaa, etsi ohjeita useammasta maakunnasta.
Kasvatatko itse kasviksia, juureksia?
En nyt ihan nää miten tämä saariasia liittyy kysymykseesi
Kasvisruuat on vaihtelua. Kotikokki katso sieltä reseptejä.
Eipä mekään useammin kaupassa käydä vaikka sinne on vain 10 km.
Pizza-ainekset säilyy lähes ikuisesti.
Ruukkusalaatit säilyvät myös pitkään, niistä saa säilyvillä antipastoaineksilla lounaita. Paikallisilta metsästäjiltä saa varmaan lihaa? Erilaiset pitkään haudutetut paisti- ja pataruuat riistasta ovat helppoja ja maultaan fine dining -tasoa.
Kaali on loistava säilyvä aines. Halpa ja vitamiinipitoinen.
Uunijuureksia saa helposti älyttömän hyvin säilyvistä aineksista: punajuurta, nauriita, sipulia, valkosipulia, myskikurpitsaa, niitä perunoita…
Nyt kannattaa tottakai hakea sieniä metsästä ja säilöä niitä tuleviin pastoihin ja pizzoihin.
Hernekeittohan on sitten se perinteinen säilyvä proteiinipitoinen helppo ruoka.
Muita proteiinipitoisia säilyviä on mm. soijarouhe, pavut ja linssit. Jotain mifuja ja makkaroita voi myös pakastaa pahan päivän varalle. Näistä saa vähällä vaivalla kaalikeittoa, nakkikeittoa, linssikeittoa yms.
Kun elää eristyksissä, on tärkeää että joka päivässä on erilaisia aterioita. Ei kannata vetää niin, että lounaalle tehtyä ruokaa syödään välipalaksi, illalliseksi ja aamiaiseksi kunnes se loppuu. Mieluummin lounaan tähteet rasiassa jääkaappiin ja välipalaksi rahkaa ja marjoja, ja illalliseksi eilisen tähteet. Sillä lailla ei ehdi kyllästyä mihinkään ja tulee syöneeksi tarpeeksi ja tasapainoisesti. Tämä on monelle itsestäänselvyys, mutta jos ei niin kannattaa miettiä, vaikuttaa tosi paljon siihen että tuleeko niitä mahdottomia mielihaluja.
Kuulostaa ihanalta tavalta elää, saaressa ja vanhassa talossa. Onko siellä mukavuudet, ilmeisesti? Saanko kysyä oletteko työelämässä? Jos ette niin miten tulette toimeen?
Paikallisilta metsästäjiltä saa varmaan lihaa? Ei saa ellet ole maanomistaja joka on sallinut metsästyksen maillaan.
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa ihanalta tavalta elää, saaressa ja vanhassa talossa. Onko siellä mukavuudet, ilmeisesti? Saanko kysyä oletteko työelämässä? Jos ette niin miten tulette toimeen?
T. Ap
Vierailija kirjoitti:
Vaihda liha soijarouheeseen. Tulee paljon halvemmaksi. Yhdestä paketista saa vaikka kuinka monta ateriaa.
Tämä. Soijarouheesta saa syötävää kun ensin paistaa hetken reippaassa määrässä öljyä pannulla ja sitten maustaa soijakastikkeella.
Lisävinkkejä! Kävin kesäravintolassa syömässä 18€ pizzan ja se oli ihan karmea.
Lihaa kauppareissuilta pakasteeseen asti. Yhtälailla se kanan filee säilyy pakasteessa kuin jauheliha, paremminkin. Juurekset ja kaali säilyy pitkään, joten ensin kannattaa syödä muut kasvikset.
Vierailija kirjoitti:
Mulla on ollut sama ongelma 16 v ja asun kaupungin keskustassa.
Sama. Mulla on alle kilometrin säteellä citymarket ja seitsemän muuta ruokakauppaa, tori ja kauppahalli, mutta silti tulee tehtyä samoja ruokia aina vaan.
Kalaa luulisi saavan läheltä?
Kalaa ja perunaa eri muodoissaan.