Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Unohdin viinapullon viikoksi pakastimeen, miksi se ei ole jäätynyt??

Vierailija
27.08.2021 |

Se on ihan nestemäistä... Onko tässä jotain mystiikkaa?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
27.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kemian tunnit taas jäänyt jollain väliin.

Vierailija
2/6 |
27.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keksit juuri pakkasnesteen uudelleen. Onnittelut!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
27.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi tehtailet näitä idioottiketjuja?

Vierailija
4/6 |
27.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etanolin jäätymyspiste on jossain -110 asteessa. Viinasta on toki yli puolet vettä, mutta jäätymispiste on silti alle pakastimen -20 astetta.

Vierailija
5/6 |
27.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veden molekyylit sitoutuvat toisiinsa helpommin kuin etanolin molekyylit, koska vedessä on enemmän vetyatomeita sidoksissa happeen. Vety sidoksissa happeen on ''houkuttelevampi'' kuin hiili sitoutuneena happeen. Tämän vuoksi veden molekyylit ovat ''tahmeampia'' kuin etanolimolekyylit - tehden veden molekyyleistä helpommin ''jumittuneiksi'' (eli jäätyneiksi) kuin etanoli. 40% etanoli-vesiseos ei siis jäädy pakastimen lämpötilassa.

t. Lukion kemian ope

Vierailija
6/6 |
27.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei muuta mystiikkaa kuin se, että sinun pakastimessasi ei ole riittävän kylmää, jotta etanoli jäätyisi. Puhtaan etanolin jäätymis-/sulamispiste on −114,4 °C. Toki juomasi on veden ja etanolin seosta, joten sen jäätymispiste on jotain 0 °C ja −114,4 °C väliltä. Kotipakastimien lämpötila on tyypillisesti vähän yli tai alle −20 °C. Miedot alkoholijuomat (olut ja viini) voivat tässä lämpötilassa jäätyä, mutta viinassa on enemmän etanolia, joten jäätyminen tarvitsee kylmemmät olosuhteet.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän kuusi