Kun teette makaronilatikkoa tai muuta uuniruokaa, laitetteko aina leivinpaperin sen uunivuoan päälle??
Kommentit (14)
Joskus loppuvaiheessa, jotta ei paistu pinnalta liian tummaksi.
Laitan makaronilaatikon uunin alaosaan niin pinta ei pala. Leivinpaperia en käytä.
Ainoastaan silloin, kun näyttää, että pinta alkaa tulemaan liian ruskeaksi, mutta ruokaa täytyy vielä pitää uunissa kauemmin. Esim. ei ole hyytynyt kummolla.
Tolla paperin pitämisellä siis pystyy estämään ruuanpinnan palamista.
Jos laitan niin alumiinifoliota. Se kestää kuumuutta.
Niin ja estämään sopivasti ruskistunutta pintaa palamasta. Jos itse ruoan kypsyminen vielä vaatii aikaa.
Vierailija kirjoitti:
eTTEI JÄISI KIINNI.
T. AP
Voitelen vuoan, niin ei jää kiinni.
En laita mitään papereita
Joskus voitelen vuoan … jos muistan
Mä käytän lasivuokaa. Siihen ei makaronilaatikko tartu kiinni. En voitele tai käytä leivinpaperia.
Miksssi?