Mmiisas kauhistelee pitopalvelun hintaa - paljonko sinä olet maksanut pitopalvelusta?
Tubettaja Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila kauhistelee, kuinka suuren osan hääbudjetista vie pitopalvelu. Hänellä siis 3500 e.
Meille oli itsestäänselvää, että otetaan hyväksi havaittu pitopalvelu ja että siihen menee paljon rahaa. Toinen iso menoerä oli bändi.
Meidän häissä oli n. 60 vierasta ja pitopalvelu veloitti reilut 2200 e. Erityisruokavalioita oli seassa, ja osa vieraista oli lapsia.
Minkä verran itse maksoit/ suostuisit maksamaan häiden tai muiden juhlien pitopalvelusta?
Jos teit/ tekisit kaiken ruuan itse tai laitoit sukulaisesi kokkaamaan ilmaiseksi, ei tarvitse vaivautua vastaamaan.
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/4845a51b-f7e4-4ce0-9536-908505…
Kommentit (16)
Ehkä "kauhistelee" on väärä verbi. Paremminkin on yllättynyt, että maksaa enemmän kuin oli ajatellut. Ihan normisettiä.
En muista. Häistä on sen verran aikaa, ettei ole edes vertailukelpoista. Mutta kyllä se pitopalvelu vei suurimman osan budjetista. Muuten mentiin hyvin pienellä budjetilla. Esim. juhlapaikka oli ilmainen, samoin valokuvaaja. Hääpuku oli itse kaavojen mukaan ommeltu.
Eli normaalin duunin hankkiminen on kohta ajankohtaista. Ikiteinisometähti ei vaan ole mahdollista.
Mun mielestä ei oo kallis kun itse ei tarvi tehdä mitään.
Itse oisin varautunut noin 60- 100€/hlö ja juomat erikseen. Sen verranhan sitä rahaa menee yhdellä kun ravintolaankin menee... Usein reilusti enemmänkin
41,5e/henkilö, tosin juomat haettiin latviasta. Tuo hinta sisältää 2 pääruokaa, 1 lisuke, 3 alkupalaa ja 2 salaattia sekä jälkiruokakakun ja kahvit. Noin 70 ihmistä eli vajaa 3 tonnia.
Vierailija kirjoitti:
75 euroa/henkilö. Ihmettelen kovasti, miten Miisa saa tuhlattua noin valtavan määrän rahaa per henkilö, sillä meillä oli "paremmat" ruoat ja kalliit juomat, eikä silti noussut hinta tuon kalliimmaksi.
3500 ja 100 vierasta? Eikö tuo ole 35 e per lätty?
Onhan se siitäkin kiinni mitä haluaa tarjota. Jos on joku kiusaus tai keitto ja salaattia, niin hinta on alhaisempi.
Jos menisin isosti naimisiin ja olisi varaa, meillä olis joku salaatti+alkuruokabuffet ja pääruokana lihaa/ kalaa sekä jälkkäriksi eri vaihtoehtoja hääkakkua unohtamatta. Ja tottakai haluaisin tarjota myös viinit, oluet, kivennäisvettä, limua jne. Ja jos juhlat jatkuu pitkälle iltaa niin vielä yäruoka siihen päälle. Tämmöset olis mun unelmahäät. Mutta niihin menee ihan hirveesti rahaa. Pelkkä ruoka ei välttämättä ole kallista mutta tarjoilu- ja keittiöhenkilökunta on koska niillekin pitää palkka saada sivukuluineen maksettua...
Meillä oli 90 henkilöä ja pitopalvelu taisi maksaa 4000 e. Juomat ostettiin itse.
Mä palkkaisin poppamiehen sekä muita chilipäitä järjestämään kuumottavan "lämminhenkisen" cateringin enkä valittais ruoan mauttomuudesta saatika hinnasta yhtään jos oisin menossa naimisiin ;-D
Joo tuli korona kuin tilauksesta niin oli helppo jättää suunnitellut hääjuhlat juhlimatta kun tajusimme kuinka paljon ne olisivat tulleet maksamaan. Eikä tosiaan noin paljon. Nyt vaan maistraattiin ja kahden todistajan kanssa lounaalle. Säästetään rahaa vielä pari vuotta ja juhlitaan sitten joskus toiste.
(Korona siis hyvä tekosyy olla järjestämättä juhlia. Ollaan niin vastuullisia, että.)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
75 euroa/henkilö. Ihmettelen kovasti, miten Miisa saa tuhlattua noin valtavan määrän rahaa per henkilö, sillä meillä oli "paremmat" ruoat ja kalliit juomat, eikä silti noussut hinta tuon kalliimmaksi.
3500 ja 100 vierasta? Eikö tuo ole 35 e per lätty?
Samaa ihmettelin. Hirvittävänä halpahan tuo on vielä vaikka vieraita olisi 70. Suomalainen työ maksaa, pitopalvelussa maksat työstä, ruuasta, astioista, tarjoilusta jne. etkä pelkästään siitä, että joku lämmittää einekset. Miksi nuorilta naisilta on kokonaan hämärtynyt käsitys siitä, paljonko esim. tarjoilijan tuntipalkka + pyhäkorvaukset + sivukulut todellisuudessa ovat eli ei sinne kukaan tule paikalle 5 e/h palkalla.
Hukkaan heitettyä rahaa...eroavat kuitenkin.
75 euroa/henkilö. Ihmettelen kovasti, miten Miisa saa tuhlattua noin valtavan määrän rahaa per henkilö, sillä meillä oli "paremmat" ruoat ja kalliit juomat, eikä silti noussut hinta tuon kalliimmaksi.