Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Amerikkalaisten täytetty kalkkuna?

Vierailija
24.07.2021 |

Omituinen perinne tunkea täytettä raa'an linnun sisälle. Varmaan on kuitenkin hyvää? Onko joku syönyt? Mitä se täyte on?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
24.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitoin kerran jouluksi täytetyn kalkkunan jotakin netistä löytynyttä, monipolvista reseptiä noudattaen. Aineksia oli paljon ja työvaiheita myös. Siihen nähden maku oli ok, muttei mitenkään kovin erityinen.

Vierailija
2/12 |
24.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä Suomessa vastaava perinneruoka on käytetty talkkuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
24.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meillä Suomessa vastaava perinneruoka on käytetty talkkuna.

😂

Vierailija
4/12 |
24.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinne sisälle laitetaan yleensä esim. Hedelmiä, jotka maustavat lihaa kypsyessään tai leipäpohjaista mössöä, joka imee lihan nesteitä ja on kypsänä maukasta.

Vierailija
5/12 |
24.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytteen tarkoitus on pitää lintu mehevänä. Mokasin joskus nuoruudessani, kun en tiennyt syytä ja kuivakkahan siitä tuli. Itse pidän makeahkosta täytteestä, yleensä ainakin luumua ja omenaa mukaan.

Vierailija
6/12 |
24.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jossain vaiheessa saivat siellä joulukinkkujakin, firmat lahjoitti duunareille.

Jostain syystä mautonta kalkkunaa edelleen pari kertaa vuodessa syövät, eihän se kummosta ole.

Osta kaupasta valmista niin aika samallehan se maistuu. Tai sitten grillikana, siinä mausteet valmiina pinnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
24.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No olen toki syönyt, itse asiassa laittanutkin useita kertoja - asun Englannissa (kohta 25 v.), ja täällä kalkkuna on varmaankin yleisin jouluruoka. (Sitä paitsi aivan samoin voi kyllä täyttää muitakin lintuja, ml. kanaa, eli ei se mitenkään kalkkunan erikoisuus ole. Eikä myöskään amerikkalaisten.)

Täyte voi olla melkein mitä vaan, mutta usein siinä on joko leipä/korppujauhot/riisi tms. hiilari pohjana, joka sidotaan kananmunalla, ja sitten makua yrteistä, sipulista, jne.; tai toinen yleinen vaihtoehto on hieman raakamakkaraa muistuttava massa, jossa on usein hedelmiä seassa (omenaa, kuivattua aprikoosia, jne.). Näillä täytetään yleensä se kaulaonkalo, siis ei varsinaisesti vatsaa (sehän onkin kalkkunassa melko suuri, eli menisi täytettä kilotolkulla), eikä sitäkään pakata aivan täyteen. Kypsennysaikaa täytyy lisätä, koska täytetty lintu kestää pidempään paistua kuin täyttämätön.

Itse teen mieluummin niin, että paistan linnun tyhjänä, ja teen täytemassasta 'palloja' jotka paistan erikseen. Näin niihin tulee väriä, paistoaikaa on helpompi säätää, eikä linnun paistoaikaa tarvitse miettiä uudestaan.

Vierailija
8/12 |
24.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lontoossa asuva kirjoitti:

No olen toki syönyt, itse asiassa laittanutkin useita kertoja - asun Englannissa (kohta 25 v.), ja täällä kalkkuna on varmaankin yleisin jouluruoka. (Sitä paitsi aivan samoin voi kyllä täyttää muitakin lintuja, ml. kanaa, eli ei se mitenkään kalkkunan erikoisuus ole. Eikä myöskään amerikkalaisten.)

Täyte voi olla melkein mitä vaan, mutta usein siinä on joko leipä/korppujauhot/riisi tms. hiilari pohjana, joka sidotaan kananmunalla, ja sitten makua yrteistä, sipulista, jne.; tai toinen yleinen vaihtoehto on hieman raakamakkaraa muistuttava massa, jossa on usein hedelmiä seassa (omenaa, kuivattua aprikoosia, jne.). Näillä täytetään yleensä se kaulaonkalo, siis ei varsinaisesti vatsaa (sehän onkin kalkkunassa melko suuri, eli menisi täytettä kilotolkulla), eikä sitäkään pakata aivan täyteen. Kypsennysaikaa täytyy lisätä, koska täytetty lintu kestää pidempään paistua kuin täyttämätön.

Itse teen mieluummin niin, että paistan linnun tyhjänä, ja teen täytemassasta 'palloja' jotka paistan erikseen. Näin niihin tulee väriä, paistoaikaa on helpompi säätää, eikä linnun paistoaikaa tarvitse miettiä uudestaan.

Höpöhöpö. Ei sinne kukaan mitään korppujauhoa tai leipää tunge, missä on kananmunaa. Mistä sä ees keksit moisen karsean idean

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
24.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lontoossa asuva on oikeassa miten kalkkuna taytetaan. Jouluna on yleisin kastanja tayte. Ja karpalo hyyteloa tarjolla myos.

Vierailija
10/12 |
24.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lontoossa asuva on oikeassa miten kalkkuna taytetaan. Jouluna on yleisin kastanja tayte. Ja karpalo hyyteloa tarjolla myos.

Kastanjatäyte ja karpalohyytelö varmasti kuuluukin, mutta ei sinne mitään leipää/korppujauhoa munineen tungeta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
24.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tekisi mieli kokeilla joskus. Kokonainen kalkkuna pakastimettomaan sinkkutalouteen on kyllä vähän liian iso pommi syötäväksi.

Vierailija
12/12 |
24.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lontoossa asuva on oikeassa miten kalkkuna taytetaan. Jouluna on yleisin kastanja tayte. Ja karpalo hyyteloa tarjolla myos.

Kastanjatäyte ja karpalohyytelö varmasti kuuluukin, mutta ei sinne mitään leipää/korppujauhoa munineen tungeta

Kyllä vain tungetaan.

https://www.jamieoliver.com/recipes/turkey-recipes/the-best-roast-turke…

Stuffingia voi toki tehdä ilman korppujauhoa ja / tai munaa, mutta niitä myös aivan yleisesti käytetään.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kahdeksan yksi