Tekeekö joku itse vispipuuroa? Vai oliko se puuro vain muotia 80-luvulla?
Itse en oo koskaan tehnyt, vaan äitini teki mulle aikoinaan.
Kommentit (15)
Teen usein. Tosin riisistä koska osa perheessä vehnälle allergisia.
Viimeksi tein omenavispipuuroa. Sitä ennen raparperista.
Teen taas nykyään, kun kuulin että riisijauhosta saa hyvää. Keliakia, niin se perinteinen ei käy. Ja nyt keski-iän lähestyessä on usein alkanut kaivata niitä lapsuusajan perinteisiä makuja, niin vispipuuro maistuu.
Joo, aika moni tekee. Meillä sitä ei kulu, joten en ole aikoihin tehnyt.
Mun äiti tekee. Mäkin tekisin, mutta lapset ei siitä tykkää.
Meillä päin se on lappapuuroa ja tulee usein itselle tehtyä. Hyvin säilyy useamman päivän jääkaapissa.
Ei ole mikään 80-luvun juttu. Koulussa sitä tarjotaan edelleen jälkiruuaksi.
Tein pari vuotta sitten ison kattilallisen, kun aattelin et lapset tykkäis. Jouduin itse syömään sen. Raparperikiisselistä sentään tykkäsivät.
Itse keitetään, mitä ihmeelistä siinä on?
Teen. Kaksi poikaa pistelee sammiollisen hetkessä. Itse jään usein ilman. Punaherukasta tykkäävät eniten. Mansikkaa laitan usen myös herukan joukkoon.
Kuka leipoo tai tekee ruokaa muodin mukaan?
Ei sitä ole mikään pakko vatkata. Jäähdyttyään siitä tulee lohkeavaa puuroa. Hyvää tulee muuten myös säilykehedelmien liemistä ja muutenkin hedelmämehuista.
Vierailija kirjoitti:
Meillä päin se on lappapuuroa ja tulee usein itselle tehtyä. Hyvin säilyy useamman päivän jääkaapissa.
Lappapuuroa täälläkin, teen joskus puolukoiden sijaan kuivatuista ja keitetyistä aprikooseista. En muista mistä tuo jäänyt, taisi olla joskus yläasteella jälkkärinä niin innostuin tekemään
Kyllä vain teen itse vispipuuroa. Katsoin uteliaana mitä ihmettä niissä kaupan valmiissa vispipuuroissa on ja voi hyvänen aika; punajuurta käytetään väriaineena! Kaupan vispipuuroissa ei ole kuin aavistuksen puolukkaa...koska jokainen nyt sen tajuaa, että marjoja pitää olla, että puuro saa omanlaisensa värin. Vispipuuro on myös laihduttajalle sopiva välipala, koska ei sisällä rasvaa ja sen makeuttamiseen voi käyttää myös muuta kuin sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Kuka leipoo tai tekee ruokaa muodin mukaan?
Tuttu leipoo vain niitä sokerimassa kakkuja vaikka haluaisi tehdä kasarikakkuja. Ei sovi instagramiin niin ei voi kuulemma tehdä 🙄
Kyllä teen, useinkin.
Marja-aroniasta tulee parasta.