Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten teet täytetyt paprikat?

Vierailija
17.07.2021 |

Ohjeita toki löytyy netistä, mutta kyselen käytännön kokemuksia onnistuneesta ohjeesta.

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen halkaisin ennen keittämistä ja täyttämistä. Nykyään otan ”hatun” pois. Eli jokainen saa kokonaisen paprikan. Nätimmät js paremmat on näin mielestäni.

Vierailija
2/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan puolikkaiksi. Täytteeksi paistan sipulia, jauhelihaa, valkosipulia, yrttejä, tomaattipyrettä, sulatejuustoa ja yleensä jotain kasviksiakin tai sieniä. Päälle juustoraaste ja uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jamie Oliverin vanhalla reseptillä.

Vierailija
4/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Halkaisen paprikat, täytän ja laitan uuniin paistumaan. 

Vierailija
5/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Halkaisen paprikat, täytän ja laitan uuniin paistumaan. 

Tällä reseptillä olen myös mennyt.

Vierailija
6/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohiksena tietämätön:

Miten noi täytetyt paprikat syödään?

Miten täyte syödään, lusikalla, haarukalla?

Vaiko koko paprika veitsellä ja haarukalla?  Ja jos ei näin, niin missä vaiheessa se itse kuori, eli paprikan puolikas syödään.

Saa nauraa kysymystä vaikka vatsansa kipeäksi

Mutte en todellakaan tätä asiaa tiedä.

M. 30

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen täyttöä yhteensotkettuna paistettua jauhelihaa, riisiä riisinkeittimestä, koskenlaskija juustoa, raakaa kananmunaa(antamaan kiinteyttä täytteelle), kevät- tai ruohosipulia. Mausteeksi hieman roseepippuria ja hapanimeläkastiketta.

Paprikoista hattu pois ja täytteet sisään ennen loppukypsennystä.

Vierailija
8/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perinteinen kreikkalainen gemista-ohje on paras:

http://lenthezen.blogspot.com/2012/07/vihanneksia-ja-hedelmia-saa-nykya…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ohiksena tietämätön:

Miten noi täytetyt paprikat syödään?

Miten täyte syödään, lusikalla, haarukalla?

Vaiko koko paprika veitsellä ja haarukalla?  Ja jos ei näin, niin missä vaiheessa se itse kuori, eli paprikan puolikas syödään.

Saa nauraa kysymystä vaikka vatsansa kipeäksi

Mutte en todellakaan tätä asiaa tiedä.

M. 30

Veitsi ja haarukka. Leikkaat paloja siitä paprikasta ja kauhot riisiä mukaan.

Vierailija
10/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vieläkään ei tullut vastausta siihen, miten täytetyt paprikat oikea oppisesti seurassa syödään.

Voisko joku vastata ja neuvoa, please?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan puolikkaiksi. Täytteeksi paistan sipulia, jauhelihaa, valkosipulia, yrttejä, tomaattipyrettä, sulatejuustoa ja yleensä jotain kasviksiakin tai sieniä. Päälle juustoraaste ja uuniin.

Minuusta tomaatti ja paprika ei sovi yhteeen.

Vierailija
12/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ohiksena tietämätön:

Miten noi täytetyt paprikat syödään?

Miten täyte syödään, lusikalla, haarukalla?

Vaiko koko paprika veitsellä ja haarukalla?  Ja jos ei näin, niin missä vaiheessa se itse kuori, eli paprikan puolikas syödään.

Saa nauraa kysymystä vaikka vatsansa kipeäksi

Mutte en todellakaan tätä asiaa tiedä.

M. 30

Veitsi ja haarukka. Leikkaat paloja siitä paprikasta ja kauhot riisiä mukaan.

Siis todellako,

Onko tämä asiallinen vastaus vaiko pelkkää huumoria.

Todellisuudessa voisin kyllä kuvitella, että noin sitä täytettyä paprikaa voidaan syödä.

Sillä onhan se paprika pehmennyt uunissa niin paljon, että sitä voi veitsellä leikata?

Kovaa, raakaa paprikan puolikasta, ei kevyesti voi leikata tavallisillä ruokailu välineillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ohiksena tietämätön:

Miten noi täytetyt paprikat syödään?

Miten täyte syödään, lusikalla, haarukalla?

Vaiko koko paprika veitsellä ja haarukalla?  Ja jos ei näin, niin missä vaiheessa se itse kuori, eli paprikan puolikas syödään.

Saa nauraa kysymystä vaikka vatsansa kipeäksi

Mutte en todellakaan tätä asiaa tiedä.

M. 30

Veitsi ja haarukka. Leikkaat paloja siitä paprikasta ja kauhot riisiä mukaan.

Siis todellako,

Onko tämä asiallinen vastaus vaiko pelkkää huumoria.

Todellisuudessa voisin kyllä kuvitella, että noin sitä täytettyä paprikaa voidaan syödä.

Sillä onhan se paprika pehmennyt uunissa niin paljon, että sitä voi veitsellä leikata?

Kovaa, raakaa paprikan puolikasta, ei kevyesti voi leikata tavallisillä ruokailu välineillä.

No näin sitä ainakin kreikassa on tapana syödä. Paprikassa on se hyvä puoli, ettei se pehmiä liikaa uunissa, kuten vaikka tomaatille käy gemistassa.

Vierailija
14/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ohiksena tietämätön:

Miten noi täytetyt paprikat syödään?

Miten täyte syödään, lusikalla, haarukalla?

Vaiko koko paprika veitsellä ja haarukalla?  Ja jos ei näin, niin missä vaiheessa se itse kuori, eli paprikan puolikas syödään.

Saa nauraa kysymystä vaikka vatsansa kipeäksi

Mutte en todellakaan tätä asiaa tiedä.

M. 30

Veitsi ja haarukka. Leikkaat paloja siitä paprikasta ja kauhot riisiä mukaan.

Siis todellako,

Onko tämä asiallinen vastaus vaiko pelkkää huumoria.

Todellisuudessa voisin kyllä kuvitella, että noin sitä täytettyä paprikaa voidaan syödä.

Sillä onhan se paprika pehmennyt uunissa niin paljon, että sitä voi veitsellä leikata?

Kovaa, raakaa paprikan puolikasta, ei kevyesti voi leikata tavallisillä ruokailu välineillä.

Tottakai se on asiallinen vastaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Laitan puolikkaiksi. Täytteeksi paistan sipulia, jauhelihaa, valkosipulia, yrttejä, tomaattipyrettä, sulatejuustoa ja yleensä jotain kasviksiakin tai sieniä. Päälle juustoraaste ja uuniin.

Minuusta tomaatti ja paprika ei sovi yhteeen.

Ei sovikaan.

Jo perus ruokailu "etikettiin" kuuluu, että samanaikaisesti ei tarjota useita saman värisiä ruokia.

Kuten esimerkikiksi, ruskeaa karjalanpaistia ja jotain ruskeaa kahvijäädykettä jälkiruuaksi.

Tai vihreää  pääruokaa kuten pinaatti- tai hernekeittoa ja jälkiruuaksi vihreää, vaikkain mansikoilla maustettua raperpei soppaa.

Jne.

Vierailija
16/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ohiksena tietämätön:

Miten noi täytetyt paprikat syödään?

Miten täyte syödään, lusikalla, haarukalla?

Vaiko koko paprika veitsellä ja haarukalla?  Ja jos ei näin, niin missä vaiheessa se itse kuori, eli paprikan puolikas syödään.

Saa nauraa kysymystä vaikka vatsansa kipeäksi

Mutte en todellakaan tätä asiaa tiedä.

M. 30

Veitsi ja haarukka. Leikkaat paloja siitä paprikasta ja kauhot riisiä mukaan.

Siis todellako,

Onko tämä asiallinen vastaus vaiko pelkkää huumoria.

Todellisuudessa voisin kyllä kuvitella, että noin sitä täytettyä paprikaa voidaan syödä.

Sillä onhan se paprika pehmennyt uunissa niin paljon, että sitä voi veitsellä leikata?

Kovaa, raakaa paprikan puolikasta, ei kevyesti voi leikata tavallisillä ruokailu välineillä.

Tottakai se on asiallinen vastaus.

Oukki duokki, jos noin on,  niin kiitos tosi paljon tosi paljon vastaajalle!

Kiitos!

Vierailija
17/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen niin, että koverran paprikat ontoiksi, grillaan niitä ensin ihan vähän ja sitten täytän yrteillä maustetulla juustomunakasmassalla ja grillaan kunnes munakas on hyytynyt.

Munakkaaseen tulee kananmunaa, juustoraastetta ja pari ruokalusikallista vettä (tai vissyvettä), suolaa, mustapippuria, ruohosipulia/kevätsipulis/kuullotettua sipulia ja mitä yrttejä sattuu olemaan. Esim salvia tai basilika tai timjami tai persilja on hyvää.

Tämä erinomainen mökkibrunssi.

Vierailija
18/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Laitan puolikkaiksi. Täytteeksi paistan sipulia, jauhelihaa, valkosipulia, yrttejä, tomaattipyrettä, sulatejuustoa ja yleensä jotain kasviksiakin tai sieniä. Päälle juustoraaste ja uuniin.

Minuusta tomaatti ja paprika ei sovi yhteeen.

Ei sovikaan.

Jo perus ruokailu "etikettiin" kuuluu, että samanaikaisesti ei tarjota useita saman värisiä ruokia.

Kuten esimerkikiksi, ruskeaa karjalanpaistia ja jotain ruskeaa kahvijäädykettä jälkiruuaksi.

Tai vihreää  pääruokaa kuten pinaatti- tai hernekeittoa ja jälkiruuaksi vihreää, vaikkain mansikoilla maustettua raperpei soppaa.

Jne.

Voihan sitä käyttää vihreitä tai keltaisia paprikoita. Vihreistä näkee käytettävän usein.

Vierailija
19/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Laitan puolikkaiksi. Täytteeksi paistan sipulia, jauhelihaa, valkosipulia, yrttejä, tomaattipyrettä, sulatejuustoa ja yleensä jotain kasviksiakin tai sieniä. Päälle juustoraaste ja uuniin.

Minuusta tomaatti ja paprika ei sovi yhteeen.

Ei sovikaan.

Jo perus ruokailu "etikettiin" kuuluu, että samanaikaisesti ei tarjota useita saman värisiä ruokia.

Kuten esimerkikiksi, ruskeaa karjalanpaistia ja jotain ruskeaa kahvijäädykettä jälkiruuaksi.

Tai vihreää  pääruokaa kuten pinaatti- tai hernekeittoa ja jälkiruuaksi vihreää, vaikkain mansikoilla maustettua raperpei soppaa.

Jne.

Miksi sitten esimerkiksi perinteikkäässä ratatouillessa on sekä paprikaa että tomaattia, vaikka teille kahdelle matamille tämä ei missään nimessä sovi?

Vierailija
20/20 |
17.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kypsemmän paprikan puolikkaita hetkisen höyryssä, joista siemenet ym. sisuskalvot on leikattu pois.

Freesaan kevyesti porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, kesäkurpitsaa, vihreitä papuja, sieniä...

Sekoitan freesattujen kasvisten joukkoon esim. kypsiä linssejä, kikherneitä tai papuja.

Mausteeksi vaikka chiliä, mustapippuria, rakuunaa, basilikaa, persiljaa, ruohosipulia, valkosipulia ja suolaa.

Lisään täytettyjen paperikoiden päälle vegaanista juustoa ja auringonkukansiemeniä.

Lopuksi uuniin kypsymään.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yksi yhdeksän