Aiotko osallistua S-ryhmän marketkaupan ketjuohjauksen myyntipäällikkö Minna Mikkilän peräänkuuluttamiin kesäkurpitsatalkoisiin?
Kommentit (22)
Jos halvalla saa. Foodien mukaan näyttäisi olevan Lähiprismassa 2,99 e kg. En kyllä sillä hinnalla osallistu, kun joskus on saanut alle eurolla kilo.
Ostan kesäkurpitsaa ympäri vuoden liki viikottain. En luultavasti osta nyt normaalia enempää ellei hinta kaupassani ole oikeasti todella edullinen.
En tod.
Kiusallani jätän ostamatta ettå homehtuvat pellolle ja kauppoihin.
Minua ei johdatella.
Omallakin kasvimaalla ovat lähtenet vauhdikkaasti tekemään satoa, ei oikein ehdi syömään kaikkia.
Kesäkurpitsa on vihannesten heikoin lenkki käyttötavasta riippumatta.
Ostaisin, mutta vielä ei ole kotimaista kesäkurpitsaa tullut missään vastan, ainoastaan espanjalaista.
Lapsi syö suunnilleen kurpitsan päivässä sesonkina, itse en siitä ole innostunut.
Kertokaa parhaat kesäkurpitsareseptinne tai ruoat joihin sitä voi kätevästi sujauttaa sekaan.
En ole osallistumassa, en käytä ruuanvalmistukseen kesäkurpitsaa, kurkku on paljon paremman makuista.
Päällikkö oikein haastaa kuluttajat kampanjaan, tulkeehan mukaan talkoisiin!
Ainoa motiivi hällä on raha.
Niin läpinäkyvää.
Alapeukku s ryhmälle.
Vierailija kirjoitti:
Kertokaa parhaat kesäkurpitsareseptinne tai ruoat joihin sitä voi kätevästi sujauttaa sekaan.
Kesäkurpitsa
(2 annosta)
1 rkl oliiviöljyä
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1,5 tl suolaa
1 suuri kananmuna
1 rkl italialaista mausteseosta (oregano, rosmariini, basilika, timjami, valkosipuli)
175 g mozzarellaa
0,8 dl pizzakastiketta
tuoreita basilikan lehtiä
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Aseta uunipellin päälle leivinpaperi ja voitele se oliiviöljyllä.
2. Leikkaa kesäkurpitsoista päät pois ja raasta ne (raastimen isoimmilla rei’illä). Aseta raaste siivilään kulhon tai lavuaarin päälle, sekoita joukkoon 0,5 tl suolaa, sekoita ja anna valua rauhassa noin 15 minuuttia.
3. Sekoita erillisessä kulhossa kananmuna, 1 tl italialaista mausteseosta, 1 tl suolaa ja pari pyöräytystä mustapippuria myllystä. Lisää joukkoon vielä 100 g mozzarellaraastetta (loppu raaste käytetään pizzan kuorruttamiseen) ja sekoita.
4. Paina siivilässä olevaa kesäkurpitsaraastetta voimakkaasti lusikalla, jotta saat raasteesta mahdollisimman paljon vettä pois. Ennen muna-juustoseokseen lisäämistä purista raastetta vielä käsin kuivemmaksi. Sekoita hyvin.
5. Siirrä taikinaseos valmistellulle uunipellille ja muotoile siitä käsin ympyrä. Mitä ohuemman teet pohjasta tässä kohtaa, sitä rapeampi siitä tulee. Paista pohjaa uunin alatasolla, kunnes siitä tulee kullanruskea ja rapea, noin 20 minuuttia.
6. Ota pohja hetkeksi pois uunista ja aseta toinen, leivinpaperilla vuorattu uunipelti pohjan päälle ja käännä sitten kumpaakin uunipeltiä apuna käyttäen pohja ympäri (muista varoa, uunista tullut pelti on erittäin kuuma!). Ota sitten toinen uunipelti ja leivinpaperi pois pohjan päältä ja paista pohjaa vielä 5–10 minuuttia.
7. Ota pohja pois uunista jälleen hetkeksi ja säädä uunin tehot uunin yläosaan. Ripottele pohjan päälle puolet jäljelle jääneestä juustoraasteesta ja levitä raasteen päälle sitten varovaisesti tomaattikastike. Lopuksi ripottele päälle jäljelle jäänyt juustoraaste.
8. Paista pizzaa uunissa vielä 2–3 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu ja hieman kuplii.
9. Ripottele valmiin pizzan päälle tuoreita basilikan lehtiä.
Kunhan hinta on kohdillaan - nyt ei ole. Turha luulla, että tolla hinnalla (lähes 3e/kg) kukaan ostaisi kesäkurpitsaa älyttömiä määriä, jollei sille ole käyttöä.
Mielellään osallistuisin, mutta jostain syystä tälläkin viikolla oli vielä ainoastaan espanjalaisia kesäkurpitsoja tarjolla.
Vierailija kirjoitti:
Kunhan hinta on kohdillaan - nyt ei ole. Turha luulla, että tolla hinnalla (lähes 3e/kg) kukaan ostaisi kesäkurpitsaa älyttömiä määriä, jollei sille ole käyttöä.
No millä hinnalla sä ostaisit, jos ei ole käyttöä??
Vierailija kirjoitti:
Kertokaa parhaat kesäkurpitsareseptinne tai ruoat joihin sitä voi kätevästi sujauttaa sekaan.
Moussaka. Raastettuna menee vaikka jauhelihakastikkeen seassa. Samoin sämpylätaikinassa jne.
Käytän kesäkurpitsaa paljon & ostan sitä lähes viikottain. Hinta lähi SS:ssa oli 2.90 enkä tod. osta. Kun hinta 1.19 - alle euro, taatusti ostan ja teen moussakaa (munakoiso oli 1.90 torimyyjällä) pakkaseenkin sekä pikkelsiä kesäkurpitsasta, paprikasta ja sipulista. Täytettyjä kesäkurpitsoja ja paljon muuta! On hyvää, mutta ei siis tämänaamuisilla hinnoilla - valehtelee tuo em. henkilö. :/
Kesäkurpitsa ja kondomipaketti on hyvä ostos 😉
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kertokaa parhaat kesäkurpitsareseptinne tai ruoat joihin sitä voi kätevästi sujauttaa sekaan.
Moussaka. Raastettuna menee vaikka jauhelihakastikkeen seassa. Samoin sämpylätaikinassa jne.
Miksi pitäisi ostaa kesäkurpitsaa ja laittaa sitä jauhelihakastikkeen sekaan? Mitä siinä voitetaan?
Ostan pääosin S-kaupoista mutta hedelmät ja vihannekset haen K-Supermarketista. Ne ovat siellä laadukkaampia ja usein myös tarjouksessa. Esimerkkinä kotimaiset tomaatit K-kaupan tarjouksessa noin euron kilo, samaan aikaan S-marketissa 3,20 e kilo.
Kesäkurpitsalasagnea teen toisinaan nyt kun karppaan. Juustohöylällä tarpeeksi ohuiksi siivuiksi niin hyvää tulee.
Syömme jo nyt 1-2 kertaa viikossa.