Miten jauheliha sulatetaan pakkasesta?
Sulatnko jääkaapissa? Pitääkö se heti tehdä sulatuksen jälkeen?
Kommentit (13)
Minä käännän pakkasen pois päältä ja annan sulaa. Ei kai siihen muutakaan ratkaisua ole.
Sulatus huoneenlämmössä, jääkaappi huono, en muista syytä. Sulaneena kannattaa kypsentää heti, varmaan jonkun verran voi vielä jääkaapissakin säilyttää.
Mikroaaltouunissa saa nopeasti sulatettua. Jos ei ole kiire sulattaa, voi jättää huoneenlämpään sulamaan tai jääkaappiin. Jääkaapissa sulaa hitaammin.
Voit sulattaa jääkaapissa tai jos tarvit nopeammin niin huoneenlämmössä. Jos sulla on tosi kova kiire niin avaamaton paketti kuumaan veteen. Söisin sulatuksesta (jääkaapissa) viimeistään seuraavana päivänä. Huoneenlämmössä ja veden alla sulatetun heti samana päivänä.
Ja vink vink. Täällä av:lla se on jauhenliha ei jauheliha 😅
Joko jääkaapissa vaikka yön yli ja valmistat heti aamulla tai mikrossa sulatuksella muutama minuutti
Jääkaapissa ja sanoisin heti sulamisen jälkeen. Usea valmistajahan käyttää niissä jo pakastettua lihaa jäähdytykseen, mutta tätä ei kai tarvitse mainita. Snellmannihan mainostaa ettei heillä käytettäisi pakastettua.
Jääkaapissa yön yli. Tietysti kannattaisi paistaa se jauheliha jo ennen pakastamista, niin voi heittää jäisenä vaikka keittoon.
Väärin, väärin, väärin. Joka ohje edellä on väärin. Näin se tehdään oikein: jauhelihapaketti kylmään veteen. Sulaa nopeasti ja ennen kaikkea hygieenisesti.
Nostan edellisenä päivänä jääkaappiin. Joskus olen jäisen sulattanut paistinpannussakin ja paistanut sen siis.
Vierailija kirjoitti:
Joko jääkaapissa vaikka yön yli ja valmistat heti aamulla tai mikrossa sulatuksella muutama minuutti
Jos laitan kilon jauhelihaköntin illalla meidän jääkaappiin, se on aamulla vielä keskeltä sula. Littana 400 g paketti kyllä sulaa yön aikana jääkaapissa.
Mutta siis kuten joku muukin kirjoitti jo. Jos se jauheliha on veritiiviissä paketissa, sen saa nopeasti ja turvallisesti (kypsymättä) sulaksi kun laittaa paketin kylmään veteen.
Ja heti sulatuksen jälkeen pitää kypsentää. Kun on kypsennetty, säilytys sama kuin millä tahansa juuri kypsennetyllä jauhelihalla.
Olen sulattanut sen keittämällä kuumassa vedessä - nopea ja varma tapa.
Pese se!