Sokeroitko marjat pakastimeen?
Miksi?
Tuli vaan mieleen, kun sukulainen antoi pari rasiaa mustikoita, enkä kehdannut kieltäytyä kauniista eleestä. Tiedän, että hän tunkee pakastaessaan marjoja niihin aika lailla sokeria.
Mä usein huuhtelen nuo marjat ennen käyttöä, koska sokerin makeus ällöttää. Sokeroitteko te muut marjat ja miksi?
Kommentit (19)
En sokeroi, äitini teki tuota ainekin aiemmin. Oli yleinen tapa ainekin aiemmin ja perusteluna kuullut värin, c-vitamiinin ja maun paremman säilymisen, jos lisätty hieman sokeria. Tosin äitinikin laittoin mansikoita purkkiin ja sitten siihen päälle ripotteli sokeri, jolloin purkin alemmat marjat saivat vähän jos ollenkaan sokeria.
Ei niitä tarvitse sokeroida. Putsaat marjat ja jaat ne pakastepusseihin/ -rasioihin. Helppoa ja kätevää.
En laita.
Mutta vissiin pitäs laittaa just säilyvyyden kannalta...Mutta en oo huomannut eroa.
En. Äitini tekee tuota, mutta en ymmärrä, miksi. Huvin säilyy ja maistuu ilman sokeriakin.
En mäkään tee niin. Mun äiti on perustellut sitä, että marjojen rakenne säilyy paremmin. En tiedä pitääkö paikkaansa, meillä marjat syödään smoothieissa.
Helppo tapa vähentää sokerin käyttöä on jättää tosiaan pois pakastemarjoista
Joskus todellakin ruoka-alan asiantuntijat väittivät, että c-vitamiini säilyy esim. mansikoissa, kun niihin ripsauttaa ennen pakastusta vähän sokeria. En ole tehnyt sitä koskaan jo senkään takia, että sokeroimattomina ne marjat sopivat myös diabeetikoille.
Ap:n ei kannata niitä mustikoita pakastaa. Ne on varmaan jo kerran pakastettu. Tuoretta mustikkaa ei Suomessa tähän aikaan vuodesta ole.
Vierailija kirjoitti:
Ap:n ei kannata niitä mustikoita pakastaa. Ne on varmaan jo kerran pakastettu. Tuoretta mustikkaa ei Suomessa tähän aikaan vuodesta ole.
Käsitin, että tuotiin suoraan pakkasesta pakkaseen.
Vierailija kirjoitti:
Ap:n ei kannata niitä mustikoita pakastaa. Ne on varmaan jo kerran pakastettu. Tuoretta mustikkaa ei Suomessa tähän aikaan vuodesta ole.
No pakastetuistahan tässä kysyttiinkin.
Tietenkin.
Ei karvoja pakastimeen.
Olen vähän ripotellut, kun niin on neuvottu, mutta en ole kyllä sen huomannut vaikuttavan niiden makeuteen, kirpsakoita ovat siitä huolimatta. Toki varmaan eri juttu, jos sitä sokeria sinne hirveästi holvaa...
Sokeroin vain oman marjani ja rusinan.
Ruokalusikalllinen litraa kohti, aromit säilyy paremmin. Ihan tutkittu juttu.
Kokeilin kerran ilman sokeria ja sokerilla rinnakkain ja oli kyllä paljon paremman makuisia ja rakenne parempi pienellä sokerimäärällä.
Jokainen tehköön itse valintansa, mutta mulle maku on tärkein.
Joo. Sanotaan että ne säilyvät paremmin, enkä pelkää tilkkaa sokeria. Juon limsankin sokeroitu a, ja tässä nyt syömässäni pizzassakin on sokeria.
Eiköhän tuon kestä kun en syö karkkia tai pullaa juuri koskaan. Jos syön, siis teen niistä pakastamistani marjoista pullaa/piirakkaa, niin ihan taatusti on runsaasti sokeria. Muuhun käyttöön niistä ei riitäkään, enkä harrasta mitään smoothieita.
Laitan noin teelusikallisen pussia kohti juuri siitä syystä että näin sanotaan ravintoaineiden säilyvän paremmin. En tosin tiedä mihin tämä perustuu.
Jo 1–3 rkl sokeria marjalitraa kohti on riittävä määrä. Lisäksi sokeri edistää marjojen maun, C-vitamiinin ja sulatettaessa etenkin pehmeiden marjojen rakenteen säilymistä. Sokeri ripotellaan kerroksittain marjojejn väliin.
https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/sailonta/pakastaminen/marjojen-…
Ei tietenkään