Perunaa, pastaa vai riisiä
Kun syötte kotona itse tehtyä ryokaa, niin missäs yleisyysjärjestyksessä
a) peruna
b) pasta
c) riisi
d) jotain muuta (mitä ?) edellisten sijasta
löytyy ruokapöydästä ?
Kommentit (6)
Riisiä vähiten, muita aika tasaisesti. Pari kertaa viikossa pastaa ja perunaa, pari kertaa muuta (mm salaattia, suolaisia piirakoita, pinaattilettuja, tortillaa, munakkaita, couscousia tms, kevät- ja kesärullia jne).
1. jotain muuta (mitä ?)
Kesäkurpitsaa, munakoisoa, kukkakaalia, parsakaalia, salaattia
2. Riisi
Perunaa tai pastaa ei oikeastaan koskaan
Perunaa ja riisiä tulee tehtyä suunnilleen yhtä usein, pastaa vähän harvemmin. Lisäksi erilaisia kasvislisukkeita (esim. porkkana-lanttusosetta perunan sijaan) ja vehnää muissa muodoissa (nuudeli, couscous, bulgur).
Perunaa eniten. Riisiä todella harvoin, makaronia satunnaisesti.
Ei mitään noista. Arvostan hyvää ruokaa.
Peruna. Viljelen itse. Pastaan tarvitaan (ulkomailla ties missä kasvatettua) durumvehnää ja riisi tulee myös mielestäni melko tuntemattomista olosuhteista. Perunan tiedän kun sen ruokapöytään laitan että on kasvanut ei valtateiden varsilla eikä ole käytetty kasvinsuojeluaineita. Kuljetuskulut 0 e. kesät talvet. Peruna=ympäristöteko.