Nyt reseptejä sorsasta, kiitos!!
Olisiko jollain jotain helppoa ja hyvää sorsareseptiä jakaa meidän muidenkin iloksi? mielellään ihan vaikka rintapaloista, ei kokonaisesta sorsasta.. kiitos!
Kommentit (9)
possun kanssa, puolet ja puolet kumpaakin. Ruskista lihat nopeasti oikeassa voissa ja laita uuniin samassa padassa isojen sipulilohkojen kanssa. Vettä sen verran että lihat peittyvät. Liemeen olen laittanut vähäsen riistafondia ja pippuria. Vaihtelun vuoksi sekaan voi lisätä vähäsen kermaa tai vaikka porkkanan paloja tjn. Kaikkein oleellisinta on pitkä paisto/haudutusaika, mitä kauemmin miedossa lämmössä sen parempi paistista tulee.
Lihat paloiksi. Pataan pekonipaloja kärisemään. Kun pekoni päästää rasvaa, sorsat perään. Kun lihat on ruskistuneet joka puolelta (muistathan lihaa paistaessa että lämpö on kuuma ja lihat valmiiksi huoneenlämpöisiä) voi perään laittaa paloiteltuja kasviksia: sipulia nyt ainakin, sitten vaikka porkkanaa, omenaa, naurista... mitä nyt ikinä keksii.
Kunhan kasviksetkin ovat kuullottuneet, voi pataan laittaa nesteeksi vaikka siideriä, olutta, valko- tai punaviiniä ja lisäksi vaikka kuohukermaa, creme fraichea. Kansi päälle ja miedolla lämmöllä porisutellaan 2-3 tuntia. Muuttuu sitä paremmaksi mitä kauemmin kestää.
Mausteeksi suolaa ja mitä nyt keksiikään, pippuria, laakerinlehteä vaikka.
Pottumuusia kaveriksi.
mutta paistan sorsat kokonaisena, täytän omenalla ja sipulilla sekä porkkanalla, sidon linnun ja otan värin paistinpannulla ja maustan suolalla ja pippurilla.
Rintafileiden päälle pekonisiivut ja uuniin niin että rintapalat jää hieman roseeksi.
Kun linnut ovat jäähtyneet renssaan linnut niin että irroitan rintapalat ja koipilihat. Pistän linnun raadot kiehumaan kattilaan ja lisään vettä ja keitän niistä liemen.
Kun liemi on valmis otan siitä osan jossa kuumennan myöhemmin leikkaamani rintafileet jotka olen paloitellut sekä muut luuttomat lihat. Suurustan osan liemestä kastikkeeksi.
Tarjoan sorsan kasvis-juurespesässä jonka teen ohuen ohuista julienne-suikaleista jossa on porkkanaa ja purjoa voissa freestattuna ja hunajalla ryyditettynä sekä maustettuna suolalla ja mustapippurilla.
Kastikkeen napeeraan pesän ympärille ja laitan annokseen Duchesse-perunaa tai manteliperunaa tai riisiä kumottuna timbaalista. Lisäkkeenä pihlajanmarja- tai mustaherukkahyytelöä.
kysyisin vielä että minkäasteiseksi uuni kannataa lämmittää??? nyt vain sitten toivotaan että saalista tulee ;)
vähennän lämmön reiluun sataan. Ja sitten vaan hauduttelen tuntikausia. Vähän samaan tapaan kuin kalakukon paisto ;)
yhdestä sorsasta tulee kaksi annosta. Laita uunipannu täyteen.
Linnut kannattaa sitoa, kalastajalanka toimii
Niistä jalkalihoista ja "roippeista " voi tehdä keittoa mutta kannattaa irroittaa lihat "raatojen" keittämisen jälkeen.
niin iso satsi kerralla yhdestä sorsasta saa kaksi annosta, en muistanut lainata edelliseen viestiin
mutta paistan sorsat kokonaisena, täytän omenalla ja sipulilla sekä porkkanalla, sidon linnun ja otan värin paistinpannulla ja maustan suolalla ja pippurilla.
Rintafileiden päälle pekonisiivut ja uuniin niin että rintapalat jää hieman roseeksi.
Kun linnut ovat jäähtyneet renssaan linnut niin että irroitan rintapalat ja koipilihat. Pistän linnun raadot kiehumaan kattilaan ja lisään vettä ja keitän niistä liemen.
Kun liemi on valmis otan siitä osan jossa kuumennan myöhemmin leikkaamani rintafileet jotka olen paloitellut sekä muut luuttomat lihat. Suurustan osan liemestä kastikkeeksi.
Tarjoan sorsan kasvis-juurespesässä jonka teen ohuen ohuista julienne-suikaleista jossa on porkkanaa ja purjoa voissa freestattuna ja hunajalla ryyditettynä sekä maustettuna suolalla ja mustapippurilla.
Kastikkeen napeeraan pesän ympärille ja laitan annokseen Duchesse-perunaa tai manteliperunaa tai riisiä kumottuna timbaalista. Lisäkkeenä pihlajanmarja- tai mustaherukkahyytelöä.
ja en löytänyt kuin justiin tyyliin portviiniä, laakerinlehtiä jne jne, siksi täältä kysyisinkin jos jollakin olisi joku vähän helpompi ohje tiedossa!!