Kertokaa tyhmälle, miksi keiju 70% on ainakin tutkimuksen mukaan terveellisempi
kuin keiju 40%? Alla molempien ravintosisällöt. Lähinnä mietin sitä kun tuossa 40% on vähemmän tyydyttyneitä niin eikös se silloin ole terveellisempi vai pitääkö muutakin ottaa huomioon?
Keiju 70%
Ravintosisältö 100g
Energiaa 2500 kJ / 630 kcal
Proteiinia 0 g
Hiilihydraatteja 0 g
josta sokereita 0 g
josta laktoosia 0 g
Rasvaa 70 g
josta tyydyttynyttä 22 g
josta kertatyydyttymätöntä 32 g
josta monityydyttymätöntä 16 g
omega-3 5 g
omega-6 11 g
kolesterolia 0 mg
Ravintokuitua 0 g
Natriumia 0,3 g
E-vitamiinia 10 mg
A-vitamiinia 800 µg
D-vitamiinia 10 µg
Keiju 40%
Ravintosisältö 100g
Energiaa 1500 kJ / 360 kcal
Proteiinia 0 g
Hiilihydraatteja 0 g
josta sokereita 0 g
josta laktoosia 0 g
Rasvaa 40 g
josta tyydyttynyttä 12 g
josta kertatyydyttymätöntä 17 g
josta monityydyttymätöntä 11 g
omega-3 5 g
omega-6 5 g
kolesterolia 0 mg
kasvistanolia 0 g
Ravintokuitua 0 g
Natriumia 0,4 g
E-vitamiinia 5 mg
A-vitamiinia 800 µg
D-vitamiinia 10 µg
Kommentit (9)
Toki siinä vähärasvaisessa on vähemmän niitä tyydyttyneitä, kun siinä on sitä rasvaakin vähemmän. Ihminen kuitenkin tarvitsee niitä rasvahappoja (aivot) ja lasten ällin kehitykselle ja keskittymiskyvylle ne ovat ensiarvoisen tärkeitä. Tuossahan oli sitä paitsi laskettu, että 50g 70%:sta riittää (rasvamäärä 35g) ja 40%:sta pitää syödä 150g (rasvamäärä 60g) niin kyllähän se ihan laihdutuksenkin kannalta on parempi syödä tarvittava määrä sitä 70%:sta. Sitten tietty jos sitä rasvaa on ihan pakko lotrata siihen leivälle hirveästi niin ehkä se pienempi rasvaprosentti on silloin parempi.
Keijua tutkittiin 1990-luvulla ja rotat saivat järkyttäviä syöpäkasvaimia. Tutkijat eivät tule esiin, koska sakot uhkaavat puhua asiasta. Kari kyröjä ei tule kehiin. Margariini valmistetaan monivaiheisessa prosessissa. Metallia pestään, kuumennetaan yms.
Joka kolmannella suomalaisella on syöpä.
Kuka hullu edes syö jotain margariinia?? Sehän on melkein muovia kemialliselta koostumukseltaan! Aikoinaan kehitetty lihottamaan kalkkunoita mut ne kuoli siihen niin piti keksiä uusi käyttötarkoitus jo valmistetulle mössölle -> keltaista väriainetta ja kuluttajille!
Kuluttaja-lehden lainauksessa on asian päälaelleen keikauttava virhe, joka tosin oikenee jos muun tekstin jaksaa lukea perehtyen.
"...Suositeltavaa on, että ruokavalion koko energiamäärästä noin kolmannes tulee rasvasta. Siitä kaksi kolmasosa pitäisi olla pehmeitä eli tyydyttyneitä rasvoja."
Jälkimmäinen osa pitäisi kuulua "Siitä kaksi kolmasosaa pitäisi olla pehmeitä eli TYYDYTTYMÄTTÖMIÄ rasvoja".
Kuka tuollaista moskaa viitsii edes syödä, oli sitten miten vähän kaloreita tahansa, hyi olkoon!
on tässä tapauksessa se hyvä asia ;)
kaloreita on puolet enemmän joten ei kiitos.
Siinä siis painotettiin rasvan laatua (tyydyttyneet-tyydyttämättömät) että rasvahappojen (omega 3 ja 6) suhdetta.
Lainauksia:
"Suositeltavaa on valita margariini, jossa on vähintään 60% rasvaa ja jonka rasvakoostumus on kunnossa. Tällöin on helppo taata, että ruokavaliosta saa välttämättömiä rasvahappoja sopivassa suhteessa."
"Suositeltavaa on, että ruokavalion koko energiamäärästä noin kolmannes tulee rasvasta. Siitä kaksi kolmasosa pitäisi olla pehmeitä eli tyydyttyneitä rasvoja."
Rasvahappojen hyvä suhde on 1:2 (eli 1 osa Omega 3, 2 osaa Omega 6) tai 1:4.
Eli ravinnontarpeen kannalta suositeltiin vähintään 60% margariinia. Esimerkkinä oli laskelma keiju delin (30%) ja sinisen keijun (70%) välillä. 30% margariiniä olisi syötävä 140g päivässä, jotta saisi siitä kaikki välttämättömät rasvat ja rasvahapot oikeassa suhteessa. 140g=420kcal. 70% taas pitäisi syödä 50g päivässä=315 kcal.
40% margariinissa taitaa olla aika paljon vettä. Siitä ei siis saa niitä hyvien rasvojen hyötyjäkään niin paljon. Meillä syödään tuota 70% keijua leivän päällä. Nykyään ihmisten ei tarvitsisi niinkään vähentää rasvan saantia vaan katsoa että rasva on hyvälaatuista eli pehmeää. Laihduttaessa ei pitäisi nipistää rasvan määrää minimiin. Rasvaisempaa margariinia voi myös käyttää ruoanlaitossa toisin kuin ultrakevyttä, jolloin ei tarvitse ostaa montaa eri tuotetta.