miten parsaa valmistetaan
siinä se, miten siitä saa hyvää ja minkä kanssa sitä syödään?
Kommentit (11)
Leikkaa sieltä päädystä sellainen kova, puumainen osuus pois.
Sitten kuori kuorimaveitsellä sieltä nupusta alapäin paksumpaa kuorta pois siten, että varsi on vaalean vihreä ja "kostea".
Keitä väljässä vedessä, mieluiten niin, että parsat mahtuu pötköttämään suorassa siellä kattilan pohjalla, ei siis taivu mutkalle. On olemassa erityisiä parsakattiloita, mutta jos harvoin teet, ei maksa vaivaa.
Suolaa keitinveteen ja kun parsat ovat silleen napakan kypsiä (ei löllöjä), vesi pois ja valuta. Sitten voisulaa reilusti niiden päälle.
Toimii vaikka filee-pihvin kanssa, tai oikeastaan ihan minkä tahansa kanssa, kasvispihvi, kanaa, kalaa, lammasta, riistaa. Ei välttämättä kastikeruokien kanssa, kuten vaikka stroganoff- Parsan maku on parhaimmillaan lisukkeena sellaisenaan, ei sössättynä johonkin soosiin sekaan.
Keitetään muutama minuutti ja syödään hollandaiskastikkeen kanssa vaikka lihan tai kalan lisukkeena. Parsaa voi myös grillata.
Tulretta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria.
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa sieltä päädystä sellainen kova, puumainen osuus pois.
Sitten kuori kuorimaveitsellä sieltä nupusta alapäin paksumpaa kuorta pois siten, että varsi on vaalean vihreä ja "kostea".
Keitä väljässä vedessä, mieluiten niin, että parsat mahtuu pötköttämään suorassa siellä kattilan pohjalla, ei siis taivu mutkalle. On olemassa erityisiä parsakattiloita, mutta jos harvoin teet, ei maksa vaivaa.
Suolaa keitinveteen ja kun parsat ovat silleen napakan kypsiä (ei löllöjä), vesi pois ja valuta. Sitten voisulaa reilusti niiden päälle.
Toimii vaikka filee-pihvin kanssa, tai oikeastaan ihan minkä tahansa kanssa, kasvispihvi, kanaa, kalaa, lammasta, riistaa. Ei välttämättä kastikeruokien kanssa, kuten vaikka stroganoff- Parsan maku on parhaimmillaan lisukkeena sellaisenaan, ei sössättynä johonkin soosiin sekaan.
ja siis keitä hyvin pienessä vesimäärässä. Veteen voi lisätä hiukan sokeria suolan lisäksi.
Hollandaise-kastike ja bearnaise-kastike sopivat hyvin parsan kanssa. Esim siis jotain lihaa/kalaa/kasvisproteinia, perunaa tms. salaattia ja hiukan em. kastikkeita.
Pitääpä ostaa parsaa!
Mä teen ennen grillikautta usein uunissa. Kova osa loppupäästä pois, kuoria jos tarttee, suolaa, pippuria ja vähän sitruunaa päälle.
Sama resepti grilliin.
Tai sitten voi laittaa uuniin. Päälle öljyä, suolaa, sitruunanmehua ja -kuori raastettuna, pippuria. Uunissa 20 min.
Parasta uunissa paahdettuna. Keitettynä tulee helposti turhan löllöä.
Hyvää esim lohen tai pekonin kanssa!
Uunissakin voi tehdä. Päälle lorauttelee oliiviöljyä, ripaus suolaa, pippuria ja sokeria. Sokeri ei tietty pakollinen jos haluaa vältellä sokereita. Mutta parempi kun sitäkin laittaa.
Mä tykkään pannussa paistettuna. Pissa haisee pahalta parsan syönnin jälkeen.
Lempparini on pekoniin käärittynä joko pannulla paistettuna tai grillattuna. Nautitaan löysäksi keitetyn munan keltuaiseen dipattuna.
Yleensä keitetään, voi myös grillata.
Hyvä se on kun ei keitä muussiksi.