Suositut Airfryer-laitteet tuottaa vaarallisia yhdisteitä ruokaan
Suosittelisin välttämään jatkuvaa käyttöä, silloin tällöin herkutteluun sopivia.
Kommentit (8)
Jaa. Olisit voinut avata asiaa enemmän.
Onko sulla linkkiä/lähdettä tms tälle väitteellesi?
Ei kiinnosta. Kuollaan tässä jokatapauksessa joten miksen kuolisi herkutellen?
Tämän jutun mukaan asia on nimenomaan toisin påin eli että airfryer tuottaa vähemmän PAH-yhdisteitä. Mutta kuka näistä nyt vielä tietää mitään. Ei varmaan hirveästi vielä ole tutkimuksia. Se tosin tiedetään jo varmaksi, että öljyn kuumentaminen tuottaa paljon syövälle altistavia yhdisteitä. Sen vuoksi meillä käytetään paistorasvana joko voita tai pähkinäöljyä (joka ei tuota niitä PAH yhdisteitä samalla tavalla, mutta on hirveän kallista) enkä osta muuta kuin sellaista marinoitua broilerin lihaa, missä ei ole marinadissa öljyä.
Syövän lisäksi ovat tulehdukselliset suoristosairaudet yleistyneet nuorilla aikuisilla ja oma veikkaus on, että liittyy siihen, että lähes kaikissa broilerin marinadeissa on öljyä, joka muuttaa vaaralliksi aineiksi paistamisessa tai grillaamisessa.
https://res.mdpi.com/d_attachment/foods/foods-09-00573/article_deploy/f…
6 käyttää siis paistamiseen voita tai pähkinäöljyå ja jos pitää leipoessa käyttää jostain syystä öljyä niin laitan tavallista oliiviöljyä. Kylmäpuristettu oliiviöljy tuottaa erityisen paljon PAH tyhdisteitä, joten sitä ei kannata käyttää, kuten ei myöskään kasviöljyjä (rypsi, rapsi, auringonkukka)
Mitä öljyä (mahdollisimman laadukasta ja terveellostä) Airfyerin kanssa sitten kannattaa käyttää ja miten sen "yhdisteet" eroavat esim. kiertoilmauunivalmistuksesta?
Olen ajatellut ostaa joko Philips Premium XXL-Airfryer (HD9867/90) 349€ Power/Verkkokauppa tai Philips Airfryer XXL Avance (HD9650/90) 229€ Power tarjous. Onko kalliimman ostamisessa järkeä, eli tulee hinnan verran lisäarvoa (mitä)?
Parhaat Airfryerit - Katso testin paras airfryer, vertaa ja osta netistä
https://ruokakassit.fi/airfryer-haaveiletko-friteeratusta-ruoasta-ilman…
PAH!