Eilen kokeilin huvikseen suolaa ruokaan, nyt olen kuin krapulassa ja naama pallona. Miten kukaan pystyy tähän joka päivä?
Olen 32v, (lisätyn) suolankäytön lopetin kolme vuotta sitten. En syö sipsejä, en lisää ruokaan suolaa, paljon kasvispainotteista ja karkkia herkutteluun maltillisesti. Eilen lisäsin sirottimella (pidän vieraita varten) huvikseen suolaa koska toinen mauste puuttui hyllystä. Maistoin suolan juuri ja juuri.
Voi luoja! Nyt aamulla silmäluomet ovat olleet kuin krapulaisella, naama on turvonnut eikä tee mieli syödä yhtään mitään, litkin teetä ja odotan että kroppa tokenee. Nukuin selälläni suurimman osan yötä.
Ihmiset, kokeilkaa olla lisäämättä suolaa, varsinkin jos tiedät aineenvaihduntasi heikentyneen. Jos itse huomaan eron tähän suuntaan, varmasti muutkin sen lopettamisen. Vuorotellen kauhistelen ja nauran naamalleni. :D
Kommentit (18)
Normaali ihminen tarvitsee myös sitä lisättyä suolaa.
Olet tod näk saanut jonkin allergisen reaktion.
Ihminen tarvitsee suolaa, sokeria ei tarvitse
Vierailija kirjoitti:
Normaali ihminen tarvitsee myös sitä lisättyä suolaa.
Olet tod näk saanut jonkin allergisen reaktion.
Tämä totta. Ihminen tarvitsee tietyn määrän suolaa päivässä. Ja ei kukaan normaali terve turpoa ruokaan lisätystä suolasta noin.
Vierailija kirjoitti:
Ihminen tarvitsee suolaa, sokeria ei tarvitse
Ihminen tarvitsee myös sokeria, esim. aivojen toimintaan.
Jodi on terveydelle tärkeää. Kannattaa tutustua esim. jodin ja kilpirauhashäiriöiden yhteyteen. Natrium sensijaan epäterveellistä. Sitä tarvitaan vain erittäin pieniä määriä. Kannattaa käyttää jodia sisältävää suolaa, jossa natriumia vähennetty reilusti. Tietysti on sairauksia, joissa eivät yleiset ohjeet päde.
Lisättyä suolaa ei tarvita! Joku ruisleivänpala ja levite sisältää jo ihan tarpeeksi suolaa, kokkauksiin ei kannata laittaa.
Miksi niitä sydän- ja verisuonisairauksia olikaan? Mielummin otan riskin että saan suolanpuutoksen kuin että oireilen puolet elämästä em. sairauksista.
Mitä ihmettä! En ikinä ole suolaa lisännyt ruokaan
Mulla suola on syy jojoiluun ja uupumukseen.
Mä nimenomaan vältän kaikki jossa on piilosuolaa ja käytän suolasirotinta. Suolasirottimella kun laittaa, niin se maistuu eikä tuu edes paljon mitään sieltä ulos.
Kerran kun tarkalla vaalla mittasin sirottimen suola annokset, yllätyin positiivisesti.
Leivät, juustot, leikkeleet, valmiit ruuat, jne... niistä taas kertyy helposti 10gr päivässä.
Vierailija kirjoitti:
Lisättyä suolaa ei tarvita! Joku ruisleivänpala ja levite sisältää jo ihan tarpeeksi suolaa, kokkauksiin ei kannata laittaa.
Miksi niitä sydän- ja verisuonisairauksia olikaan? Mielummin otan riskin että saan suolanpuutoksen kuin että oireilen puolet elämästä em. sairauksista.
Tästä asiasta oli muutama vuosi sitten yleisesti puhetta. Lääkärit ihmettelivät kilpirauhasongelmien suuruutta. Kaikki ihmiset eivät tienneet/ ymmärtäneet, että elintarviketeollisuus käyttää joditonta suolaa, koska se on halvempaa kuin suola, johon jodia on lisätty. Sen vuoksihan sitä jodia suolaan lisättiin, että Suomen maaperässä on sitä niin vähän. Natrium on sen sijaan epäterveellistä, ja sitä saa liian paljon valmiita elintarvikkeita syömällä. Jodi sen sijaan tärkeää. Ei tietenkään liian suurina annoksina. Nykyisin on kyllä joihinkin valmisruokiin alettu käyttää jodipitoista suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihminen tarvitsee suolaa, sokeria ei tarvitse
Ihminen tarvitsee myös sokeria, esim. aivojen toimintaan.
Ihminen pystyy tuottamaan itse tarvitsemansa sokerin. Määrä on hyvin pieni. Aivot ovat rasvaa ja toimivat iloisesti ketoaineilla.
Vierailija kirjoitti:
Lisättyä suolaa ei tarvita! Joku ruisleivänpala ja levite sisältää jo ihan tarpeeksi suolaa, kokkauksiin ei kannata laittaa.
Miksi niitä sydän- ja verisuonisairauksia olikaan? Mielummin otan riskin että saan suolanpuutoksen kuin että oireilen puolet elämästä em. sairauksista.
Niitä sydän- ja verisuonisairauksia ei ole suolan takia vaan sokerin.
Vierailija kirjoitti:
Lisättyä suolaa ei tarvita! Joku ruisleivänpala ja levite sisältää jo ihan tarpeeksi suolaa, kokkauksiin ei kannata laittaa.
Miksi niitä sydän- ja verisuonisairauksia olikaan? Mielummin otan riskin että saan suolanpuutoksen kuin että oireilen puolet elämästä em. sairauksista.
Tiedätkö edes, mitä kaikkea voi suolanpuutoksesta seurata? Ilmeisesti et, koska muuten et noin puhuisi.
Vierailija kirjoitti:
Mitä ihmettä! En ikinä ole suolaa lisännyt ruokaan
Kokkauksesi ovat varmasti unohtumattomia makuelämyksiä.
Sulla taitaa olla joku sairaus tai häiriö kehossa? Kannattaa käydä lääkärissä.
Siis sitä purkissa olevaa suolaa ei tartte kayttää mihinkään,koskaan.
Suolaa on ihan riittävästi esim soijassa ja vähän kaikessa.
Eikä tule takuulla mitään puutostiloja .
Montakos kiloa laitoit?