Säilyttääkö vanhat 50-l keittiökaapit ”historian” tähden
Tässä käydään nyt vääntöä. Toisen osapuolen mielestä pitää säästää koska historia, samaan aikaan on ikuisuusongelma keittiön järkevästä käytöstä ja säilytystilasta. Uusi kaapisto tietty ratkaisisi tämän. Kesäpaikan kyökki kyseessä. Ehdotin että osan kaapistosta voi säästää ja laittaa vaikka saunaneteiseen tms mutta ei se ole kuulemma sama asia...
Kommentit (15)
No kyllähän se sydäntä särkee kun heitetään pois kokopuiset hyvin tehdyt keittiökaapit, mutta toki itse paremmin tiedät, mitä käytännöllisiä ongelmia on ja mihin toivot parannusta:)
No tietty ne menisi toriin myyntiin, enhän tässä poisheitosta ole puhunutkaan. Osan yläkaapistosta voisi vaikka säästääkin ja käyttää toisaalla.
Niitä ei pidä säilyttää historian tähden sen enempää kuin ne pitäisi hävittää modernimman ulkonäön vuoksi. Käytettävyyden pitäisi olla ratkaiseva tekijä.
Meillä lähti vaihtoon, eivät tuntuneet käytännöllisiltä nykyajan vaatimuksiin.
Jälkikäteen huomasin, että on myös remppafirmoja, jotka modernisoivat vanhoja. Saattaisin tutkia niitä, jos nyt olisin teettämässä.
Itse säästin tuollaiset täyspuiset 50-luvun kaapit koska ne olivat puusepän korkealuokkaisista materiaaleista ko. tilaan tekemät ja asentamat. Kunnostutin ovet ja vetimet ammattilasella. Kestävät käyttöä seuraavat 70 vuotta.
Vierailija kirjoitti:
Niitä ei pidä säilyttää historian tähden sen enempää kuin ne pitäisi hävittää modernimman ulkonäön vuoksi. Käytettävyyden pitäisi olla ratkaiseva tekijä.
Aloituksessa puhuinkin tuosta keittiön ikuisuusongelmasta. Onhan ne nostalgiset, tällä hetkellä taas kai muodikkaatkin, mutta se käytännöllisyys ei vain ole nykypäivää. Tuolla vietetään paljon aikaakin, alkukeväästä aika myöhälle syksyyn niin pieni käyttökään ei mielestäni puolla säästämistä.
Vierailija kirjoitti:
Meillä lähti vaihtoon, eivät tuntuneet käytännöllisiltä nykyajan vaatimuksiin.
Jälkikäteen huomasin, että on myös remppafirmoja, jotka modernisoivat vanhoja. Saattaisin tutkia niitä, jos nyt olisin teettämässä.
Linkkejä?
Jos se joka haluaa säilyttää, on myös se joka keittiötä käyttää ja siivoaa, ehkä.... Mutta väittäisin, että materiaalit ja maalit on vaikeampi pitää puhtaana.
Vierailija kirjoitti:
Itse säästin tuollaiset täyspuiset 50-luvun kaapit koska ne olivat puusepän korkealuokkaisista materiaaleista ko. tilaan tekemät ja asentamat. Kunnostutin ovet ja vetimet ammattilasella. Kestävät käyttöä seuraavat 70 vuotta.
Mä säästin 60-luvun kaapit, mutta en kylläkään mökillä, vaan kaupunkikaksiossa. Joka on vuokralla. Ne on ihanat, kun ilmeen voi uusia maalaamalla ne.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä lähti vaihtoon, eivät tuntuneet käytännöllisiltä nykyajan vaatimuksiin.
Jälkikäteen huomasin, että on myös remppafirmoja, jotka modernisoivat vanhoja. Saattaisin tutkia niitä, jos nyt olisin teettämässä.
Linkkejä?
Juvi kaluste tekee ihan uusia täyspuusta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä lähti vaihtoon, eivät tuntuneet käytännöllisiltä nykyajan vaatimuksiin.
Jälkikäteen huomasin, että on myös remppafirmoja, jotka modernisoivat vanhoja. Saattaisin tutkia niitä, jos nyt olisin teettämässä.
Linkkejä?
Juvi kaluste tekee ihan uusia täyspuusta.
Kiitos. Aika tyyristä olisi kyllä rakentaa koko keittiö noista...
Lahjoittakaa jollekin, jos ette itse käytä. Aika moni tuttuni on käyttänyt tuollaisia asuntonsa restaurointiin.
Itse kyllä käyttäisin, missä ovat. Ainahan niitä voi päivittää: muuttaa kokoa, leikata, lisätä hyllyjä, tasoja ym.