Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi jotkut lautaset kuumenevat mikrossa enemmän kuin itse ruoka?

Vierailija
12.03.2021 |

Tuli mieleen kun jälleen kerran poltin sormeni Iittalan Teemoilla :)

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
12.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Asetat ruuan väärin laitaselle, tee keskiosaan tyhjä alue ja huomaat eron.

Vierailija
2/12 |
12.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole kyllä teemoista tuota huomannut, mutta monet sellaiset kevyet halpislautaset kuumenevat kuin fan. Mun vanhemmilla oli sellainen yksi tietty lautanen entisessä kakkoskodissaan, joka kuumeni vielä noita kevyitä lautasia pahemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
12.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanhojen astioiden lyijylasite kuumenee?

Vierailija
4/12 |
12.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Astia kuumenee vain sen ruuan kuumuudesta johtuen. Saattaa tuntua siltä, että ruoka on kylmempää, koska se ruuan kuumuus on siirtyy astiaan.

Huonolaatuinen astia ottaa nopeasti lämmön.

Mikroaallot saavat ruuan molekyylit liikkeelle, mistä se lämpö johtuu.

T.tutkija

Vierailija
5/12 |
12.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Asetat ruuan väärin laitaselle, tee keskiosaan tyhjä alue ja huomaat eron.

Vaikea tehdä kun lautaselle juuri ja juuri mahtuu se kanankoipi lisukkeineen.

Vierailija
6/12 |
12.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vanhojen astioiden lyijylasite kuumenee?

Omat Teemani ovat noin viisi vuotta vanhoja. Menevätkö siis jo tarpeeksi vanhoista tähän?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
12.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Metallipitonen lasitus.

Vierailija
8/12 |
12.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Metallipitonen lasitus.

Ei kai sellaisia edes ole tarkoitettu mikrolämmityksiin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
12.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole kyllä teemoista tuota huomannut, mutta monet sellaiset kevyet halpislautaset kuumenevat kuin fan. Mun vanhemmilla oli sellainen yksi tietty lautanen entisessä kakkoskodissaan, joka kuumeni vielä noita kevyitä lautasia pahemmin.

Mulla on pelkästään Teemoja, ja kyllä ne vaan kuumenee!

Vierailija
10/12 |
12.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En ole kyllä teemoista tuota huomannut, mutta monet sellaiset kevyet halpislautaset kuumenevat kuin fan. Mun vanhemmilla oli sellainen yksi tietty lautanen entisessä kakkoskodissaan, joka kuumeni vielä noita kevyitä lautasia pahemmin.

Mulla on pelkästään Teemoja, ja kyllä ne vaan kuumenee!

Kysy valmistajalta  mita lasituksessa on kaytetty ja suosittelevatko mikrokayttoon. Mutta jos astiat on tehty jossain Aasiassa niin sitten ei ole mitaan takeita lasituksesta.

t. keraamikko

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
12.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo posliililautanen ei absorboi mikroaaltosäteilyä yhtään.

Mutta : Oleellista on löytää syvän lautasen päälle sopiva muovikansi jokaa sulkee lämmitystilan, eli lämpö ei pääse karkuun. Tällöin tarvitaan mahdollisimman lyhyt lämmitysaika + lämmön tasaantumisaika.

Vierailija
12/12 |
12.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikroaaltouuni lämmittää saamalla vesimolekyylit resonoimaan ja värisemään jolloin lämpöä syntyy. Tämän takia nestepitoisemmat ruoat lämpiävät nopeammin kuin kuivemmat.

Lautanen ei yleensä sellaisenaan lämpene juuri ollenkaan vaan ruoka lämmittää sitä. Kuitenkin erilainen pinnoite voi saada aikaan sen että lautanenkin lämpenee. Toki myös ohut Lautanen lämpenee ruoan vaikutuksesta nopeammin