Joko olette alkaneet suunnitella pääsiäisen ruokia?
Kommentit (18)
Joo toki. Koronakotoilun parhautta suunnitella ruokia.
Pääruoka meillä on vuodesta toiseen sama eli pitkäperjantaina lohta, lauantaina kanaa, sunnuntaina karitsaa ja maanantaina naudan sisäfilepihvit. Samoin jälkiruuiksi on vakiintunut sitruunavaahto, rahkapiirakka, pasha ja pääsiäismunat. Alkuruokia kai pitäisi alkaa suunnitella. Ehkä täältä saa hyviä ideoita.
Jaaha...taas sitä syödään kalenterin mukaan, laumasielut😁
Vasta tässä suunnittelen tämän talvilomaviikon ruokia, joten odotelkoon pääsiäinen rauhassa. Tosin olen tehtiin tuossa yhtenä päivänä parmesaanikanaa ja mietimme, että ehkä sitä voisi syödä pääsiäisen aikaan.
Vierailija kirjoitti:
Jaaha...taas sitä syödään kalenterin mukaan, laumasielut😁
Joo osaksi niinkin, lomilla on aikaa kunnolla keskittyä ja tehdä vaikka pitkänkin valmistusajan vaativia ruokia.
Pääsiäisenä syödään ihan samalla lailla kuin muutenkin - lammaksien ym "herkkujen" makuun en ole oikein koskaan päässyt. Mämmiä nyt menee ehkä muutama rasia.
Kuinka moni tykkää mämmistä? Ylänuoli: tykkään, alanuoli: en tykkää
En vielä. Lammasta kuitenkin, koska se on isäni herkkua. Muu ruoka riippuu ihan siitä, tuleeko meille pääsiäispöytään muita kuin mun vanhempani.
Kaljaa ja pitsaa luultavasti. Samat kuin viimeiset kymmenen vuotta.
Possun ulkofilettä, joka ensin ruskistetaan pannulla ja sitten kypsennetään keittämällä padassa. Liemestä suurustetaan kermakastike. Lisukkeena perunoita, raikasta salaattia, herneitä ja lanttulaatikkoa (jäänyt joululta pakkaseen - teen tarkoituksella niin paljon, että jää pääsiäiseksikin). Ai että on hyvää. Jälkkäriksi varmaan rahkaa. Ehkä jotain leivonkin.
Ostan tai teen pashaa ja syön äitin tuomia suklaamunia. Muuten ihan normiruuat, mitä nyt sattuu silloin tekemään mieli.
Mä en oikeastaan suunnittele, vaan meillä mennään paaston loppumisen jälkeen aikalailla saman kaavan mukaan. Lohta ja kanaa, lammasta meillä ei kukaan syö, sekä jotain kasvispaistosta. Jotain hyviä salaatteja, ehkä valkosipuliperunat, jälkkäriksi pashaa ja rahkapiirakkaa. Oi kohta on se aika vuodesta, kun saa ottaa pääsiäiskoristeet esille ja kuunnella kirkonmenoja, nyt kun ei voi mennä paikalle.
Kindereitä, mämmiä ja simaa. Meillä siis tehdään simaa kaikkiin vuotuisjuhliin.
Ruokapuoli on sitä samaa kuin arkena.
Tollanen metatyö on niin last season. Sitä syödään mitä kaapista löytyy ja henkinen energia käytetään johonkin tärkeämpään kuin pääsiäisen safkat.
Mämmiä!