Montako keitinperunaa viidelle henkilölle?
Kommentit (17)
Riippuu kuinka isoja perunoita on. Itse keitän koko 3 litran kattilan lähes täynnä ja loput paistetaan. Koska joka keitetyn paistaa se makean maistaa....
Paha sanoa, yksi voi syödä kolme, toinen taas vain yhden. Pieniä enemmän isompia vähemmän.
Kaksi per henkilö on hyvä oletus.
Jos vaan mahdollista, kannattaa ottaa huomioon, onko joukossa isoruokaisia miehiä, jotkut saattaa ottaa viisikin isoa perunaa.
Riippuu minkä kanssa tarjoat vai pelkkää perunaako meinasit?
Meillä keitetään aina iso kattilallinen perunoita.
Loput mitä jää, paistetaan, laitetaan munakkaisiin, salaattiin, ja joskus myös jopa sämpylätaikinaan.
Peruna on edullista ja monipuolista perusruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu minkä kanssa tarjoat vai pelkkää perunaako meinasit?
Kullanrapeita kalafileitä.
10 per nuppi. Ootko vähän avuton, trolli
Jos on "normaalikokoisia" niin kaksi per lärvi ja muutama ylimääräinen lisäksi. Joku ottaa sen yhden, toinen neljä jne mutta eivät lopu kesken.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu minkä kanssa tarjoat vai pelkkää perunaako meinasit?
Kullanrapeita kalafileitä.
Kala on kevyttä ruokaa, keitä siis perunoita runsaasti, eihän ne hukkaan mene, voi paistaa jms.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu kuinka isoja perunoita on. Itse keitän koko 3 litran kattilan lähes täynnä ja loput paistetaan. Koska joka keitetyn paistaa se makean maistaa....
ai siis sä paistat perunat ja laitat sokeria niihin. jotenki outo resepti enkä ole ikinä kuullu
Vierailija kirjoitti:
Riippuu minkä kanssa tarjoat vai pelkkää perunaako meinasit?
Kullanrapeita kalafileitä.
Kuka kusipää muka tuotakin kommenttia alapeukuttaa?
Kala syödään usein perunoiden kanssa, esim. kalakeitto, silakkapihvit ja perunamuusi, uunilohi ja perunat/perunamuusi, jne.
1 riittää kaikille
https://1n0g9sqmedx94.cdn.shift8web.ca/wp-content/uploads/2007/10/big-p…
Koko säkki, kilo tai 1,5.. mitä noita laskemaan
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu kuinka isoja perunoita on. Itse keitän koko 3 litran kattilan lähes täynnä ja loput paistetaan. Koska joka keitetyn paistaa se makean maistaa....
ai siis sä paistat perunat ja laitat sokeria niihin. jotenki outo resepti enkä ole ikinä kuullu
Pösilö.
Tuo on vanha sanonta, joka tarkoittaa sitä, että keitetyn ruuan paistaminen vain parantaa sen makua.
Ja erityisen hyvin se parantaa perunan makua.
Kun paistaa keitetyt perunat voissa ja jos haluaa voi lisätä vielä paistettua sipulia siihen, ja maustaa yrteillä.
Todella herkullista.
Mitä helvetin uunoja täällä oikein liikkuu, kun tuollaista ruokien perusasiaa tiedä?
Sata perunaa jokaiselle viddun syöjälle.
Kaksi, jos isoja, neljä, jos pieniä.