Kuinka paljon öljyä sika-nautajauhelihan paistamiseen?
Kommentit (17)
15 ml, eli yksi ruokalusikallinen.
ei yhtää, siinä on rasvaa itesssään jo niin paljon että paistuu kyllä silläki
Ikinä laittanut mitään rasvaa siihen. Rasvaista se on muutenkin.
Ei yhtään tai teelusikallinen korkeintaan.
Riippuu viskositeetista ja lämpötilojen kestosta, SAE 10W60 öljyä voi mennä reippaastikin, mutta lopputuloksena tulee mureampaa gourmetpossua.
Täyssynteettistä 15w40 muutama desi.
Suosittelen sähköä tai kaasua paistamiseen öljyn sijaan.
Jos jauhelissa on possua ja käytössä teflon paistinpannu, mitään öljyä tai voita tai voimariinia ei tarvita.
Paistoajalla toki merkitystä, ei se jauheliha ole aina kypsää pelkällä paistamisella.
Sitä täytyy kypsentää lisää esimerkiksi sen kastikkeen joukossa, jonka pääruualle teet, tai sitten uunissa lasagnessa, laatikossa tms.
Vierailija kirjoitti:
Jos jauhelissa on possua ja käytössä teflon paistinpannu, mitään öljyä tai voita tai voimariinia ei tarvita.
Paistoajalla toki merkitystä, ei se jauheliha ole aina kypsää pelkällä paistamisella.
Sitä täytyy kypsentää lisää esimerkiksi sen kastikkeen joukossa, jonka pääruualle teet, tai sitten uunissa lasagnessa, laatikossa tms.
Sikanauta paistuu ilman lisärasvaa vaikkapa rosteripannullakin.
En käytä lainkaan rasvaa edes 10% jauhelihan paistoon, siinä lihassa itsessään on enemmän kuin tarpeeksi.
Vain paistijauhelihaa tai vähärasvaisia kanasuikaleita varten lisään rasvaa.
Puoli litraa riittänee