Onko Osso Bucco vaikea tehdä?
Tekisin nyt viikonloppuna. Mitä sen kanssa tarjotaan?
Kommentit (14)
1/2 kiloa ossoa
1/2 kiloa buccoa
Sekoitetaan ja paistetaan 45 min uunissa 200 C
Keitetyt perunat. Salaattia valintasi mukaan.
Luuydin on parasta osso bucossa! Reseptejä löytyy netistä, helppoja ja vaikeita. Tärkeintä on, että kypsytät uunissa kaksi tuntia kannellisessa uunipadassa.
Ei ole. Muista tehdä viillot kalvoon ennen ruskistusta. Läydät varmasti netistä hyviä ohjeita. Itse tarjoan sen riisin ja salaatin kanssa. Yksi lempiruuistani 😋
Vaatii todella pitkän kypsennysajan, ja buccojen reunat pitää muistaa leikata poikki muutamasta kohtaa, muutoin käpristyvät.
Jos siitä puuttuu yksi ainesosa, niin ei sitä syö naapurin koirakaan ja silti se tulee kipeäksi.
Jos sitä perus hirviukko osaa tehdä niin sitten sitä osaa tehdä kaikki.
Vaikeinta tekemisessä on löytää kauppa josta saa occo buccoja. Nykyään kun on sellainen tapa että kaikki muussataan jauhelihaksi pihvejä ja fileitä lukuun ottamatta.
Vierailija kirjoitti:
Vaikeinta tekemisessä on löytää kauppa josta saa occo buccoja. Nykyään kun on sellainen tapa että kaikki muussataan jauhelihaksi pihvejä ja fileitä lukuun ottamatta.
Kyllä osso bucco on edelleenkin jokaisen isomman kaupan perusvalikoimassa. Puhtaan siis Citymarket kokoluokasta. Pienemmistä voi olla haastavaa aina löytää.
Vierailija kirjoitti:
Samanlainen kaikki pataan ja uuniin kuin karjalanpaistikin. Voihan niitä lihoja vähän ruskistaa ensin.
Riippuen lihasta, maku voi olla aika tymäkkä luuytimestä johtuen.
Eivätpä ole alapeukuttajat paljon osso buccoa tehneet.
Lihakiekot pyyhitään, reunakalvot leikataan ja kiekot pyöräytetään vehnäjauhoissa. Ruskistetaan oliiviöljyssä, maustetaan suolalla ja pippurilla ja siirretään pataan.
Lisää pannulle oliiviöljyä ja kuullota n 5 min porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja sellerinvarsisilppua (älä huuhdo pannua välillä) , sekaan voi heittää vaikka rosmariininoksan ja raastaa vähän sitruunan kuorta. Lisää lasillinen puna- tai valkoviiniä ja anna kiehahtaa kaikki maut pannulta mukaan. Kaada pataan ja lisää vettä siten että melkein peittyy. Lisää 1-2 purkillista kuorittuja tomaatteja purkista (san marzano jos löytyy), murskaa tomaatteja haarukalla.
Anna hautua 3 tuntia vähintään. Jos soosi on liian kirpeä ja tomaattinen lisää 1 tl sokeria.
Todella helppo ja hyvä ruoka!
Samanlainen kaikki pataan ja uuniin kuin karjalanpaistikin. Voihan niitä lihoja vähän ruskistaa ensin.
Riippuen lihasta, maku voi olla aika tymäkkä luuytimestä johtuen.