Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko Osso Bucco vaikea tehdä?

Vierailija
05.02.2021 |

Tekisin nyt viikonloppuna. Mitä sen kanssa tarjotaan?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samanlainen kaikki pataan ja uuniin kuin karjalanpaistikin. Voihan niitä lihoja vähän ruskistaa ensin.

Riippuen lihasta, maku voi olla aika tymäkkä luuytimestä johtuen.

Vierailija
2/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

1/2 kiloa ossoa

1/2 kiloa buccoa

Sekoitetaan ja paistetaan 45 min uunissa 200 C

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitetyt perunat. Salaattia valintasi mukaan.

Vierailija
4/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luuydin on parasta osso bucossa! Reseptejä löytyy netistä, helppoja ja vaikeita. Tärkeintä on, että kypsytät uunissa kaksi tuntia kannellisessa uunipadassa.

Vierailija
5/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole. Muista tehdä viillot kalvoon ennen ruskistusta. Läydät varmasti netistä hyviä ohjeita. Itse tarjoan sen riisin ja salaatin kanssa. Yksi lempiruuistani 😋

Vierailija
6/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaatii todella pitkän kypsennysajan, ja buccojen reunat pitää muistaa leikata poikki muutamasta kohtaa, muutoin käpristyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos siitä puuttuu yksi ainesosa, niin ei sitä syö naapurin koirakaan ja silti se tulee kipeäksi.

Vierailija
8/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sitä perus hirviukko osaa tehdä niin sitten sitä osaa tehdä kaikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikeinta tekemisessä on löytää kauppa josta saa occo buccoja. Nykyään kun on sellainen tapa että kaikki muussataan jauhelihaksi pihvejä ja fileitä lukuun ottamatta.

Vierailija
10/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaikeinta tekemisessä on löytää kauppa josta saa occo buccoja. Nykyään kun on sellainen tapa että kaikki muussataan jauhelihaksi pihvejä ja fileitä lukuun ottamatta.

Kyllä osso bucco on edelleenkin jokaisen isomman kaupan perusvalikoimassa. Puhtaan siis Citymarket kokoluokasta. Pienemmistä voi olla haastavaa aina löytää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on osso buco.

Vierailija
12/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Samanlainen kaikki pataan ja uuniin kuin karjalanpaistikin. Voihan niitä lihoja vähän ruskistaa ensin.

Riippuen lihasta, maku voi olla aika tymäkkä luuytimestä johtuen.

Eivätpä ole alapeukuttajat paljon osso buccoa tehneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei uo, jos ossoo

Vierailija
14/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihakiekot pyyhitään, reunakalvot leikataan ja kiekot pyöräytetään vehnäjauhoissa. Ruskistetaan oliiviöljyssä, maustetaan suolalla ja pippurilla ja siirretään pataan.

Lisää pannulle oliiviöljyä ja kuullota n 5 min porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja sellerinvarsisilppua (älä huuhdo pannua välillä) , sekaan voi heittää vaikka rosmariininoksan ja raastaa vähän sitruunan kuorta. Lisää lasillinen puna- tai valkoviiniä ja anna kiehahtaa kaikki maut pannulta mukaan. Kaada pataan ja lisää vettä siten että melkein peittyy. Lisää 1-2 purkillista kuorittuja tomaatteja purkista (san marzano jos löytyy), murskaa tomaatteja haarukalla.

Anna hautua 3 tuntia vähintään. Jos soosi on liian kirpeä ja tomaattinen lisää 1 tl sokeria.

Todella helppo ja hyvä ruoka!