Voiko raskaana syödä varsiselleriä?
Yleisissä ohjeissa ei ole kiellettyjen listalla, mutta joistain lähteistä luin mahdollisista vaikutuksista keskenmenoon. Myös jossain muussa maassa on tästä syystä kielletty. Miten on?
Kommentit (11)
Millaisia määriä ajattelit sitä syödä?
Useita varsia kerralla, kuten aina.
Vierailija kirjoitti:
Millaisia määriä ajattelit sitä syödä?
Ai meinaatko, että on ihan ok syödä vaikka raakoja kananmunia, jos syö vain pari?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millaisia määriä ajattelit sitä syödä?
Ai meinaatko, että on ihan ok syödä vaikka raakoja kananmunia, jos syö vain pari?
Mietipä, mikä noissa on erona.
Ensinnäkään, Suomessa suosituksissa ei mainita, että varsiselleriä pitäisi välttää. TIedätkö, minkä takia raakaa kananmunaa pitää välttää? Koska siinä on tautiriski, tarkemmin sanottuna salmonella. Jos nyt taas puhutaan vaikkapa salmiakista tai inkivääristä, niin niissä itsessään on jotain sellaista, joka aiheuttaa jonkin riskin raskaudelle. Salmiakissa se on verenpainetta nostava vaikutus. Inkiväärissä en edes tiedä, mikä se on, mutta joku keskenmenoihin liitetty vaikutus kuitenkin.
Jos nyt ajattelet, mikä näiden kahden asian ero on, niin mieti: jos syöt raakaa kananmunaa, jossa ei ole salmonellaa, ei ole väliä, syötkö niitä yhden vai 10. Jos syöt raakaa kananmunaa, jossa on salmonellaa, ei ole myöskään väliä, syötkö 1 vai 10. Jos taas syöt yhden salmiakkikarkin tai pussillisen salmiakkia, siinä on aika iso ero, mitä verenpaineelle tapahtuu.
En tiedä, mikä mahdollisesti keskenmenoihin yhdistettävä asia varsisellerissä on, mutta ihan samalla tavalla se on siinä itsessään kuin vaikkapa salmiakissa tai inkiväärissäkin. Eli jos syöt sitä ihan vähåän, vaikkapa kastikkeessa, sen haitallisen ainesosan pitoisuus ei nouse elimistössäsi, eikä pääse vaikuttamaan miten se nyt vaikuttaakaan. Jos taas syöt sitä paljon, sitä onkin paljon elimistössä.
En tiedä, pitääkö sitä välttää vai ei, se on ihan sinun itsesi tehtävissä oleva ratkaisu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millaisia määriä ajattelit sitä syödä?
Ai meinaatko, että on ihan ok syödä vaikka raakoja kananmunia, jos syö vain pari?
Mietipä, mikä noissa on erona.
Ensinnäkään, Suomessa suosituksissa ei mainita, että varsiselleriä pitäisi välttää. TIedätkö, minkä takia raakaa kananmunaa pitää välttää? Koska siinä on tautiriski, tarkemmin sanottuna salmonella. Jos nyt taas puhutaan vaikkapa salmiakista tai inkivääristä, niin niissä itsessään on jotain sellaista, joka aiheuttaa jonkin riskin raskaudelle. Salmiakissa se on verenpainetta nostava vaikutus. Inkiväärissä en edes tiedä, mikä se on, mutta joku keskenmenoihin liitetty vaikutus kuitenkin.
Jos nyt ajattelet, mikä näiden kahden asian ero on, niin mieti: jos syöt raakaa kananmunaa, jossa ei ole salmonellaa, ei ole väliä, syötkö niitä yhden vai 10. Jos syöt raakaa kananmunaa, jossa on salmonellaa, ei ole myöskään väliä, syötkö 1 vai 10. Jos taas syöt yhden salmiakkikarkin tai pussillisen salmiakkia, siinä on aika iso ero, mitä verenpaineelle tapahtuu.
En tiedä, mikä mahdollisesti keskenmenoihin yhdistettävä asia varsisellerissä on, mutta ihan samalla tavalla se on siinä itsessään kuin vaikkapa salmiakissa tai inkiväärissäkin. Eli jos syöt sitä ihan vähåän, vaikkapa kastikkeessa, sen haitallisen ainesosan pitoisuus ei nouse elimistössäsi, eikä pääse vaikuttamaan miten se nyt vaikuttaakaan. Jos taas syöt sitä paljon, sitä onkin paljon elimistössä.
En tiedä, pitääkö sitä välttää vai ei, se on ihan sinun itsesi tehtävissä oleva ratkaisu.
Salmiakki ei liity verenpaineen nousuun, vaan glykyrritsiinin haitallisuuteen sikiölle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millaisia määriä ajattelit sitä syödä?
Ai meinaatko, että on ihan ok syödä vaikka raakoja kananmunia, jos syö vain pari?
Mietipä, mikä noissa on erona.
Ensinnäkään, Suomessa suosituksissa ei mainita, että varsiselleriä pitäisi välttää. TIedätkö, minkä takia raakaa kananmunaa pitää välttää? Koska siinä on tautiriski, tarkemmin sanottuna salmonella. Jos nyt taas puhutaan vaikkapa salmiakista tai inkivääristä, niin niissä itsessään on jotain sellaista, joka aiheuttaa jonkin riskin raskaudelle. Salmiakissa se on verenpainetta nostava vaikutus. Inkiväärissä en edes tiedä, mikä se on, mutta joku keskenmenoihin liitetty vaikutus kuitenkin.
Jos nyt ajattelet, mikä näiden kahden asian ero on, niin mieti: jos syöt raakaa kananmunaa, jossa ei ole salmonellaa, ei ole väliä, syötkö niitä yhden vai 10. Jos syöt raakaa kananmunaa, jossa on salmonellaa, ei ole myöskään väliä, syötkö 1 vai 10. Jos taas syöt yhden salmiakkikarkin tai pussillisen salmiakkia, siinä on aika iso ero, mitä verenpaineelle tapahtuu.
En tiedä, mikä mahdollisesti keskenmenoihin yhdistettävä asia varsisellerissä on, mutta ihan samalla tavalla se on siinä itsessään kuin vaikkapa salmiakissa tai inkiväärissäkin. Eli jos syöt sitä ihan vähåän, vaikkapa kastikkeessa, sen haitallisen ainesosan pitoisuus ei nouse elimistössäsi, eikä pääse vaikuttamaan miten se nyt vaikuttaakaan. Jos taas syöt sitä paljon, sitä onkin paljon elimistössä.
En tiedä, pitääkö sitä välttää vai ei, se on ihan sinun itsesi tehtävissä oleva ratkaisu.
Salmiakki ei liity verenpaineen nousuun, vaan glykyrritsiinin haitallisuuteen sikiölle.
No, sama juttu. Hurja ero siinä, syötkö yhden karkin vai pussillisen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millaisia määriä ajattelit sitä syödä?
Ai meinaatko, että on ihan ok syödä vaikka raakoja kananmunia, jos syö vain pari?
Mietipä, mikä noissa on erona.
Ensinnäkään, Suomessa suosituksissa ei mainita, että varsiselleriä pitäisi välttää. TIedätkö, minkä takia raakaa kananmunaa pitää välttää? Koska siinä on tautiriski, tarkemmin sanottuna salmonella. Jos nyt taas puhutaan vaikkapa salmiakista tai inkivääristä, niin niissä itsessään on jotain sellaista, joka aiheuttaa jonkin riskin raskaudelle. Salmiakissa se on verenpainetta nostava vaikutus. Inkiväärissä en edes tiedä, mikä se on, mutta joku keskenmenoihin liitetty vaikutus kuitenkin.
Jos nyt ajattelet, mikä näiden kahden asian ero on, niin mieti: jos syöt raakaa kananmunaa, jossa ei ole salmonellaa, ei ole väliä, syötkö niitä yhden vai 10. Jos syöt raakaa kananmunaa, jossa on salmonellaa, ei ole myöskään väliä, syötkö 1 vai 10. Jos taas syöt yhden salmiakkikarkin tai pussillisen salmiakkia, siinä on aika iso ero, mitä verenpaineelle tapahtuu.
En tiedä, mikä mahdollisesti keskenmenoihin yhdistettävä asia varsisellerissä on, mutta ihan samalla tavalla se on siinä itsessään kuin vaikkapa salmiakissa tai inkiväärissäkin. Eli jos syöt sitä ihan vähåän, vaikkapa kastikkeessa, sen haitallisen ainesosan pitoisuus ei nouse elimistössäsi, eikä pääse vaikuttamaan miten se nyt vaikuttaakaan. Jos taas syöt sitä paljon, sitä onkin paljon elimistössä.
En tiedä, pitääkö sitä välttää vai ei, se on ihan sinun itsesi tehtävissä oleva ratkaisu.
Miksi vastaat, jos vastauksesi on "en tiedä"?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millaisia määriä ajattelit sitä syödä?
Ai meinaatko, että on ihan ok syödä vaikka raakoja kananmunia, jos syö vain pari?
Mietipä, mikä noissa on erona.
Ensinnäkään, Suomessa suosituksissa ei mainita, että varsiselleriä pitäisi välttää. TIedätkö, minkä takia raakaa kananmunaa pitää välttää? Koska siinä on tautiriski, tarkemmin sanottuna salmonella. Jos nyt taas puhutaan vaikkapa salmiakista tai inkivääristä, niin niissä itsessään on jotain sellaista, joka aiheuttaa jonkin riskin raskaudelle. Salmiakissa se on verenpainetta nostava vaikutus. Inkiväärissä en edes tiedä, mikä se on, mutta joku keskenmenoihin liitetty vaikutus kuitenkin.
Jos nyt ajattelet, mikä näiden kahden asian ero on, niin mieti: jos syöt raakaa kananmunaa, jossa ei ole salmonellaa, ei ole väliä, syötkö niitä yhden vai 10. Jos syöt raakaa kananmunaa, jossa on salmonellaa, ei ole myöskään väliä, syötkö 1 vai 10. Jos taas syöt yhden salmiakkikarkin tai pussillisen salmiakkia, siinä on aika iso ero, mitä verenpaineelle tapahtuu.
En tiedä, mikä mahdollisesti keskenmenoihin yhdistettävä asia varsisellerissä on, mutta ihan samalla tavalla se on siinä itsessään kuin vaikkapa salmiakissa tai inkiväärissäkin. Eli jos syöt sitä ihan vähåän, vaikkapa kastikkeessa, sen haitallisen ainesosan pitoisuus ei nouse elimistössäsi, eikä pääse vaikuttamaan miten se nyt vaikuttaakaan. Jos taas syöt sitä paljon, sitä onkin paljon elimistössä.
En tiedä, pitääkö sitä välttää vai ei, se on ihan sinun itsesi tehtävissä oleva ratkaisu.
Miksi vastaat, jos vastauksesi on "en tiedä"?
Koska kannatan sitä, että ihmiset käyttävät omaa järkeään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millaisia määriä ajattelit sitä syödä?
Ai meinaatko, että on ihan ok syödä vaikka raakoja kananmunia, jos syö vain pari?
Mietipä, mikä noissa on erona.
Ensinnäkään, Suomessa suosituksissa ei mainita, että varsiselleriä pitäisi välttää. TIedätkö, minkä takia raakaa kananmunaa pitää välttää? Koska siinä on tautiriski, tarkemmin sanottuna salmonella. Jos nyt taas puhutaan vaikkapa salmiakista tai inkivääristä, niin niissä itsessään on jotain sellaista, joka aiheuttaa jonkin riskin raskaudelle. Salmiakissa se on verenpainetta nostava vaikutus. Inkiväärissä en edes tiedä, mikä se on, mutta joku keskenmenoihin liitetty vaikutus kuitenkin.
Jos nyt ajattelet, mikä näiden kahden asian ero on, niin mieti: jos syöt raakaa kananmunaa, jossa ei ole salmonellaa, ei ole väliä, syötkö niitä yhden vai 10. Jos syöt raakaa kananmunaa, jossa on salmonellaa, ei ole myöskään väliä, syötkö 1 vai 10. Jos taas syöt yhden salmiakkikarkin tai pussillisen salmiakkia, siinä on aika iso ero, mitä verenpaineelle tapahtuu.
En tiedä, mikä mahdollisesti keskenmenoihin yhdistettävä asia varsisellerissä on, mutta ihan samalla tavalla se on siinä itsessään kuin vaikkapa salmiakissa tai inkiväärissäkin. Eli jos syöt sitä ihan vähåän, vaikkapa kastikkeessa, sen haitallisen ainesosan pitoisuus ei nouse elimistössäsi, eikä pääse vaikuttamaan miten se nyt vaikuttaakaan. Jos taas syöt sitä paljon, sitä onkin paljon elimistössä.
En tiedä, pitääkö sitä välttää vai ei, se on ihan sinun itsesi tehtävissä oleva ratkaisu.
Miksi vastaat, jos vastauksesi on "en tiedä"?
Koska kannatan sitä, että ihmiset käyttävät omaa järkeään.
Minusta vaikuttaa enemmän narsismilta, kun neuvomaan pitää päästä, vaikkei tietoa ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millaisia määriä ajattelit sitä syödä?
Ai meinaatko, että on ihan ok syödä vaikka raakoja kananmunia, jos syö vain pari?
Mietipä, mikä noissa on erona.
Ensinnäkään, Suomessa suosituksissa ei mainita, että varsiselleriä pitäisi välttää. TIedätkö, minkä takia raakaa kananmunaa pitää välttää? Koska siinä on tautiriski, tarkemmin sanottuna salmonella. Jos nyt taas puhutaan vaikkapa salmiakista tai inkivääristä, niin niissä itsessään on jotain sellaista, joka aiheuttaa jonkin riskin raskaudelle. Salmiakissa se on verenpainetta nostava vaikutus. Inkiväärissä en edes tiedä, mikä se on, mutta joku keskenmenoihin liitetty vaikutus kuitenkin.
Jos nyt ajattelet, mikä näiden kahden asian ero on, niin mieti: jos syöt raakaa kananmunaa, jossa ei ole salmonellaa, ei ole väliä, syötkö niitä yhden vai 10. Jos syöt raakaa kananmunaa, jossa on salmonellaa, ei ole myöskään väliä, syötkö 1 vai 10. Jos taas syöt yhden salmiakkikarkin tai pussillisen salmiakkia, siinä on aika iso ero, mitä verenpaineelle tapahtuu.
En tiedä, mikä mahdollisesti keskenmenoihin yhdistettävä asia varsisellerissä on, mutta ihan samalla tavalla se on siinä itsessään kuin vaikkapa salmiakissa tai inkiväärissäkin. Eli jos syöt sitä ihan vähåän, vaikkapa kastikkeessa, sen haitallisen ainesosan pitoisuus ei nouse elimistössäsi, eikä pääse vaikuttamaan miten se nyt vaikuttaakaan. Jos taas syöt sitä paljon, sitä onkin paljon elimistössä.
En tiedä, pitääkö sitä välttää vai ei, se on ihan sinun itsesi tehtävissä oleva ratkaisu.
Miksi vastaat, jos vastauksesi on "en tiedä"?
Koska kannatan sitä, että ihmiset käyttävät omaa järkeään.
Minusta vaikuttaa enemmän narsismilta, kun neuvomaan pitää päästä, vaikkei tietoa ole.
No mikä sun rooli tässä ketjussa sitten on? Kysellä kysymyksiä, jotka eivät liity mihinkään? Miksi sä et vastaa aloittajalle? Ja jos olet aloittaja, mikset etsi itse sitä tietoa? Jos kerran joissain maissa se varsiselleri on vältettävien ruoka-aineiden listalla, siitä löytyy enemmän tietoa. Lue sitä tietoa.
?