Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Perunankeittämis apua

Vierailija
22.01.2021 |

Sain pottuja 5 kg säkillisen. Mutta en kehdannut sanoa lahjoittajalle etten ole ikänäni perunoita keittänyt. Tosi juttu. Joten?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No heität ne roskiin, eihän maalaisjärjellä nyt mitenkään voi päätellä miten perunoita keitetään.

Vierailija
2/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soveltuuko lajike keittämiseen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No johan tuo oli sitten aika opetella

Vierailija
4/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunat ja vesi kattilaan. Keitä kunnes kypsää. Kokeile haarukalla.

Vierailija
5/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista ne potut, tulee maukkaampia.

Vierailija
6/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pese, paloittele, laita uunipellille, öljyä, suolaa ja pippuria päälle, 30m 175°.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyrkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen!

Vierailija
8/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunoita sopiva määrä kattilaan ja vettä sen verran että perunat peittyvät. Vähän suolaa keitinveteen niin perunat eivät vetisty kypsyessään. Kansi päälle ja liesi ensin maksimiteholle. Kun vesi alkaa kiehua niin kannattaa kääntää tehoa vähän pienemmäksi. Keittoajan lasket siitä kun vesi alkaa kiehua. Keittoaika riippuu perunoiden koosta ja lajikkeesta. Jauhoinen lajike kypsyy hieman nopeammin ja hajoaa helposti jos keittää liian pitkään. Kiinteät keskikokoiset/ isohkot perunat kypsyvät noin puolessa tunnissa. Jos et ole ennen keittänyt perunoita niin kokeile kypsyyttä parinkymmenen minuutin keittämisen jälkeen haarukalla. Siitä se kokemus karttuu. Hyviä niistä tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Perunoita sopiva määrä kattilaan ja vettä sen verran että perunat peittyvät. Vähän suolaa keitinveteen niin perunat eivät vetisty kypsyessään. Kansi päälle ja liesi ensin maksimiteholle. Kun vesi alkaa kiehua niin kannattaa kääntää tehoa vähän pienemmäksi. Keittoajan lasket siitä kun vesi alkaa kiehua. Keittoaika riippuu perunoiden koosta ja lajikkeesta. Jauhoinen lajike kypsyy hieman nopeammin ja hajoaa helposti jos keittää liian pitkään. Kiinteät keskikokoiset/ isohkot perunat kypsyvät noin puolessa tunnissa. Jos et ole ennen keittänyt perunoita niin kokeile kypsyyttä parinkymmenen minuutin keittämisen jälkeen haarukalla. Siitä se kokemus karttuu. Hyviä niistä tulee.

Perunat lisätään vasta sitten kun vesi kiehuu. 

Vierailija
10/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

voi että niistähän saa vaikka mitä!

Kokeile vaikka

hasselbackan perunat

perunarösti

paistetut perunat

valkosipuliperunat

perunamuusi

ja vaikka mitä,ranskalaisiakin

Eikä tarvii kuin pestä,ei edes kuoria!

NAmnam!

PS. MARTAT sivut etsi,sielä on vinkkejä vaikka sun mihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä lajiketta ne on?

Vierailija
12/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

uuni 225 asteeseen lämpeemään

pese perunat hyvin ja puolita

pistä pieneen pussiin ja öljyä sekaan vähän, pyörittele siellä öljyssä

laita pellille leivinpaperin päälle leikkuupintä ylöspäin ja rouhi myllystä merisuolaa päälle, jos ei ole niin tavallista suolaa sirottelet päälle

kun uuni lämmennyt paistat niitä perunanpuolikkaita uunin yläosassa puoli tuntia, kunnes on ihana ruskettunut pinta päällä. Mene ihan minkä tahansa lihan, kastikeen, uuniperunasoosin, salaatin kanssa tai ihan vaan sellaisenaan.

Ja keitettynä, jos on isoja niin kuori ja pilko vaikka saman suuruisen osaan, kun vesi kiehuu, niin suolaa sekaan. Koita ohuella sukkapuikolla, milloin pehmeitä ja kaada vesi varovasti pois. Jos jauhosia, niin voit tehdä muusiksi.

Niin eikä niitä perunoita tarvii kaikkia heti keittää, ne säilyy kyllä jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

uuni 225 asteeseen lämpeemään

pese perunat hyvin ja puolita PITUUSSUUNNASSA

pistä pieneen pussiin ja öljyä sekaan vähän, pyörittele siellä öljyssä

laita pellille leivinpaperin päälle leikkuupintä ylöspäin ja rouhi myllystä merisuolaa päälle, jos ei ole niin tavallista suolaa sirottelet päälle

kun uuni lämmennyt paistat niitä perunanpuolikkaita uunin yläosassa puoli tuntia, kunnes on ihana ruskettunut pinta päällä. Mene ihan minkä tahansa lihan, kastikeen, uuniperunasoosin, salaatin kanssa tai ihan vaan sellaisenaan.

Ja keitettynä, jos on isoja niin kuori ja pilko vaikka saman suuruisen osaan, kun vesi kiehuu, niin suolaa sekaan. Koita ohuella sukkapuikolla, milloin pehmeitä ja kaada vesi varovasti pois. Jos jauhosia, niin voit tehdä muusiksi.

Niin eikä niitä perunoita tarvii kaikkia heti keittää, ne säilyy kyllä jääkaapissa.

Vierailija
14/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä lajiketta ne on?

Pitäisikö sekin tietää? Kun kysymyksessä on tyyppi, joka kyselee perunan keitto-ohjeita täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Perunoita sopiva määrä kattilaan ja vettä sen verran että perunat peittyvät. Vähän suolaa keitinveteen niin perunat eivät vetisty kypsyessään. Kansi päälle ja liesi ensin maksimiteholle. Kun vesi alkaa kiehua niin kannattaa kääntää tehoa vähän pienemmäksi. Keittoajan lasket siitä kun vesi alkaa kiehua. Keittoaika riippuu perunoiden koosta ja lajikkeesta. Jauhoinen lajike kypsyy hieman nopeammin ja hajoaa helposti jos keittää liian pitkään. Kiinteät keskikokoiset/ isohkot perunat kypsyvät noin puolessa tunnissa. Jos et ole ennen keittänyt perunoita niin kokeile kypsyyttä parinkymmenen minuutin keittämisen jälkeen haarukalla. Siitä se kokemus karttuu. Hyviä niistä tulee.

Perunat lisätään vasta sitten kun vesi kiehuu. 

Paitsi itäneet, jotka laitetaan kylmään veteen, jotta niiden sisältämä solaniini liukenee pois potuista.

Vierailija
16/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Perunoita sopiva määrä kattilaan ja vettä sen verran että perunat peittyvät. Vähän suolaa keitinveteen niin perunat eivät vetisty kypsyessään. Kansi päälle ja liesi ensin maksimiteholle. Kun vesi alkaa kiehua niin kannattaa kääntää tehoa vähän pienemmäksi. Keittoajan lasket siitä kun vesi alkaa kiehua. Keittoaika riippuu perunoiden koosta ja lajikkeesta. Jauhoinen lajike kypsyy hieman nopeammin ja hajoaa helposti jos keittää liian pitkään. Kiinteät keskikokoiset/ isohkot perunat kypsyvät noin puolessa tunnissa. Jos et ole ennen keittänyt perunoita niin kokeile kypsyyttä parinkymmenen minuutin keittämisen jälkeen haarukalla. Siitä se kokemus karttuu. Hyviä niistä tulee.

Perunat lisätään vasta sitten kun vesi kiehuu. 

Mitäs jos lisääkin kiehuvan veden perunoihin..?

Vierailija
17/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä talviperunat voi aina laittaa kylmän veteen, ihan sama lopputulos. Uudet perunat kuumaan mieluummin.

Vierailija
18/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Perunoita sopiva määrä kattilaan ja vettä sen verran että perunat peittyvät. Vähän suolaa keitinveteen niin perunat eivät vetisty kypsyessään. Kansi päälle ja liesi ensin maksimiteholle. Kun vesi alkaa kiehua niin kannattaa kääntää tehoa vähän pienemmäksi. Keittoajan lasket siitä kun vesi alkaa kiehua. Keittoaika riippuu perunoiden koosta ja lajikkeesta. Jauhoinen lajike kypsyy hieman nopeammin ja hajoaa helposti jos keittää liian pitkään. Kiinteät keskikokoiset/ isohkot perunat kypsyvät noin puolessa tunnissa. Jos et ole ennen keittänyt perunoita niin kokeile kypsyyttä parinkymmenen minuutin keittämisen jälkeen haarukalla. Siitä se kokemus karttuu. Hyviä niistä tulee.

Perunat lisätään vasta sitten kun vesi kiehuu. 

Mitäs jos lisääkin kiehuvan veden perunoihin..?

😉

Vierailija
19/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

0/5

Vierailija
20/23 |
22.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

0/5

Voi sinua.

Viihdearvoko?