Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tein pullan pitkästä aikaa punaiseen maitoon ja näin kävi

Vierailija
17.01.2021 |

Taikina ei kohonnut kunnolla. Pullista tuli ihan ok makuisia, mutta kuohkeus puuttuu ja ne murenee. Näin on käynyt joka kerta. Aina kun teen veteen tai rasvattomaan maitoon tai maitojauheeseen, taikina kohoaa hyvin, käytimpä kuivahiivaa tai tavallista, pullista tuolee kuohkeita eivätkä ne murene. Syy miksi tein, kun sitä nyt puuron keiton jäljiltä jäi.

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
17.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiva kun kerroit. Mä teen pulla aina tilamaitoon.

Vierailija
2/35 |
17.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sä et vaan osaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
17.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä täysmaidon pitäisi olla mitä parhainta leivontaan. Liekö liian vetoisa paikka kohotukseen?

Vierailija
4/35 |
17.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen aina punaiseen maitoon. Onnistuu aina.

Vierailija
5/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä täysmaidon pitäisi olla mitä parhainta leivontaan. Liekö liian vetoisa paikka kohotukseen?

Ei. Kohotan aina mikrossa suljetun oven takana. Enkä ole muuten ainoa, joka on sitä mieltä, että punaiseen maitoon ei tule niin kuohkeat niin rasvattomaan tai veteen. Ei niistä siis kovia tullut, ihan syötäviä, ihan hyvänmakuisia, mutta puuttuu se ihana kuohkeus. Miten voin samalla reseptillä epäonnistua vain vaihtamalla maidon toiseen ja aina sama kaava. Itse asiassa kun ensimmäisen kerran tein maitojauheeseen - saan sitä yhdeltä eu-paketin saajalta ja palautan hänelle pullina, kun hän ei itse pysty leipomaan eikä juo maitoa, niin yllätyin, miten kuohkeita ja ihania niistä tuli. Tavallinen hiiva tekee kyllä parempia kuin kuivahiiva, mutta rasvattomasta maidosta tai vedestä saan kuivahiivallakin riittävän kuohkeita. 

Vierailija
6/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maitojauhehan se on parasta kaikkeen leivontaan ja sitä itsekin käytän. Sillä tulee kuohkeinta pullaa. Pannarit myös kohoaa nätisti sillä tehden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä täysmaidon pitäisi olla mitä parhainta leivontaan. Liekö liian vetoisa paikka kohotukseen?

Ei. Kohotan aina mikrossa suljetun oven takana. Enkä ole muuten ainoa, joka on sitä mieltä, että punaiseen maitoon ei tule niin kuohkeat niin rasvattomaan tai veteen. Ei niistä siis kovia tullut, ihan syötäviä, ihan hyvänmakuisia, mutta puuttuu se ihana kuohkeus. Miten voin samalla reseptillä epäonnistua vain vaihtamalla maidon toiseen ja aina sama kaava. Itse asiassa kun ensimmäisen kerran tein maitojauheeseen - saan sitä yhdeltä eu-paketin saajalta ja palautan hänelle pullina, kun hän ei itse pysty leipomaan eikä juo maitoa, niin yllätyin, miten kuohkeita ja ihania niistä tuli. Tavallinen hiiva tekee kyllä parempia kuin kuivahiiva, mutta rasvattomasta maidosta tai vedestä saan kuivahiivallakin riittävän kuohkeita. 

Älä nyt hemmetin pösilö mikrossa mitään taikinaa kohottele. Hiiva kuolee siellä. Jos pakko nyt on saada taikina nopeammin kohoamaan, niin tiskialtaaseen kuumaa vettä ja taikinakippo sinne. Mikrossa...ei helvet* .ilmeisesti tämä on sitä paljon puhuttua uusavuttomuutta.

Vierailija
8/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin kohotan taikinat mikrossa. Ei se mikro ole päällä kuten edellinen olettaa vaan vain vedoton paikka. Siellä kohoaa hyvin.

Itse en ole kokeillut täysmaitoa joten en siitä osaa sanoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä täysmaidon pitäisi olla mitä parhainta leivontaan. Liekö liian vetoisa paikka kohotukseen?

Ei. Kohotan aina mikrossa suljetun oven takana. Enkä ole muuten ainoa, joka on sitä mieltä, että punaiseen maitoon ei tule niin kuohkeat niin rasvattomaan tai veteen. Ei niistä siis kovia tullut, ihan syötäviä, ihan hyvänmakuisia, mutta puuttuu se ihana kuohkeus. Miten voin samalla reseptillä epäonnistua vain vaihtamalla maidon toiseen ja aina sama kaava. Itse asiassa kun ensimmäisen kerran tein maitojauheeseen - saan sitä yhdeltä eu-paketin saajalta ja palautan hänelle pullina, kun hän ei itse pysty leipomaan eikä juo maitoa, niin yllätyin, miten kuohkeita ja ihania niistä tuli. Tavallinen hiiva tekee kyllä parempia kuin kuivahiiva, mutta rasvattomasta maidosta tai vedestä saan kuivahiivallakin riittävän kuohkeita. 

Älä nyt hemmetin pösilö mikrossa mitään taikinaa kohottele. Hiiva kuolee siellä. Jos pakko nyt on saada taikina nopeammin kohoamaan, niin tiskialtaaseen kuumaa vettä ja taikinakippo sinne. Mikrossa...ei helvet* .ilmeisesti tämä on sitä paljon puhuttua uusavuttomuutta.

Se on vaan siellä ovan takana piilossa. Ei sitä mikroa kukaan päälle laita, urpo.

Vierailija
10/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä täysmaidon pitäisi olla mitä parhainta leivontaan. Liekö liian vetoisa paikka kohotukseen?

Ei. Kohotan aina mikrossa suljetun oven takana. Enkä ole muuten ainoa, joka on sitä mieltä, että punaiseen maitoon ei tule niin kuohkeat niin rasvattomaan tai veteen. Ei niistä siis kovia tullut, ihan syötäviä, ihan hyvänmakuisia, mutta puuttuu se ihana kuohkeus. Miten voin samalla reseptillä epäonnistua vain vaihtamalla maidon toiseen ja aina sama kaava. Itse asiassa kun ensimmäisen kerran tein maitojauheeseen - saan sitä yhdeltä eu-paketin saajalta ja palautan hänelle pullina, kun hän ei itse pysty leipomaan eikä juo maitoa, niin yllätyin, miten kuohkeita ja ihania niistä tuli. Tavallinen hiiva tekee kyllä parempia kuin kuivahiiva, mutta rasvattomasta maidosta tai vedestä saan kuivahiivallakin riittävän kuohkeita. 

Älä nyt hemmetin pösilö mikrossa mitään taikinaa kohottele. Hiiva kuolee siellä. Jos pakko nyt on saada taikina nopeammin kohoamaan, niin tiskialtaaseen kuumaa vettä ja taikinakippo sinne. Mikrossa...ei helvet* .ilmeisesti tämä on sitä paljon puhuttua uusavuttomuutta.

Vanha kikka, mutta ymmärsit väärin. Ei sitä mikroa käynnissä pidetä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä täysmaidon pitäisi olla mitä parhainta leivontaan. Liekö liian vetoisa paikka kohotukseen?

Ei. Kohotan aina mikrossa suljetun oven takana. Enkä ole muuten ainoa, joka on sitä mieltä, että punaiseen maitoon ei tule niin kuohkeat niin rasvattomaan tai veteen. Ei niistä siis kovia tullut, ihan syötäviä, ihan hyvänmakuisia, mutta puuttuu se ihana kuohkeus. Miten voin samalla reseptillä epäonnistua vain vaihtamalla maidon toiseen ja aina sama kaava. Itse asiassa kun ensimmäisen kerran tein maitojauheeseen - saan sitä yhdeltä eu-paketin saajalta ja palautan hänelle pullina, kun hän ei itse pysty leipomaan eikä juo maitoa, niin yllätyin, miten kuohkeita ja ihania niistä tuli. Tavallinen hiiva tekee kyllä parempia kuin kuivahiiva, mutta rasvattomasta maidosta tai vedestä saan kuivahiivallakin riittävän kuohkeita. 

Älä nyt hemmetin pösilö mikrossa mitään taikinaa kohottele. Hiiva kuolee siellä. Jos pakko nyt on saada taikina nopeammin kohoamaan, niin tiskialtaaseen kuumaa vettä ja taikinakippo sinne. Mikrossa...ei helvet* .ilmeisesti tämä on sitä paljon puhuttua uusavuttomuutta.

No et sä höppänä kuvittele, että mä laitan päälle sen mikron :D :D? Se on ihan yleinen tapa saada pulla kohoamaan vedottomassa paikassa ja joka kerta kohonnut loistavasti. Ei mun mikro käynnisty itsestään :D Uusavuton olet itse, jos luulet, että mikro pitää aina käynnistää. 

Vierailija
12/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liika rasvahan estää hiivaa syömästä sitä sokeria taikinassa. Ei liikaa rasvaa pullataiknaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et vaivannut taikinaa tarpeeksi

Sitko pitää pullan rakenteen koossa

Vierailija
14/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liika rasvahan estää hiivaa syömästä sitä sokeria taikinassa. Ei liikaa rasvaa pullataiknaan.

Eli pitäisi ehkä vähentää voin määrää, jos tekee punaiseen maitoon? Tätä vähän olen itsekin ajatellut, että se on rasvaista. Sekin oli erikoista, että se oli samalla jauhomäärällä helpompi leipoa ja oli kyllä rasvaisemman tuntuistakin. Makua siis en moiti, vaan kuohkeuden puutetta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punaisessa Maidossa on ainoastaan enemmän rasvaa kuin esim kevytmaidossa.

Laita vähemmän rasvaa, niin kokonaisrasvan määrä ei nouse.

Vierailija
16/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä täysmaidon pitäisi olla mitä parhainta leivontaan. Liekö liian vetoisa paikka kohotukseen?

Ei. Kohotan aina mikrossa suljetun oven takana. Enkä ole muuten ainoa, joka on sitä mieltä, että punaiseen maitoon ei tule niin kuohkeat niin rasvattomaan tai veteen. Ei niistä siis kovia tullut, ihan syötäviä, ihan hyvänmakuisia, mutta puuttuu se ihana kuohkeus. Miten voin samalla reseptillä epäonnistua vain vaihtamalla maidon toiseen ja aina sama kaava. Itse asiassa kun ensimmäisen kerran tein maitojauheeseen - saan sitä yhdeltä eu-paketin saajalta ja palautan hänelle pullina, kun hän ei itse pysty leipomaan eikä juo maitoa, niin yllätyin, miten kuohkeita ja ihania niistä tuli. Tavallinen hiiva tekee kyllä parempia kuin kuivahiiva, mutta rasvattomasta maidosta tai vedestä saan kuivahiivallakin riittävän kuohkeita. 

Älä nyt hemmetin pösilö mikrossa mitään taikinaa kohottele. Hiiva kuolee siellä. Jos pakko nyt on saada taikina nopeammin kohoamaan, niin tiskialtaaseen kuumaa vettä ja taikinakippo sinne. Mikrossa...ei helvet* .ilmeisesti tämä on sitä paljon puhuttua uusavuttomuutta.

Voisit olla vakuuttavampi ilman kiroilua. Vai luuletko sen tekevän vastauksestasi vakuuttavammalta?

Ei se tee. Se syö kaiken uskottavuuden ja menee samantien ajatuksissa roskapostiosastoon. Sitä sisältöä ei viitsi edes vakavissaan ajatella, kun se tyyli ln niin törky.

Vierailija
17/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liika rasvahan estää hiivaa syömästä sitä sokeria taikinassa. Ei liikaa rasvaa pullataiknaan.

Mä olen samaa mieltä. Siksi on hölmöä että ohje on sama riippumatta siitä mitä maitoa käyttää vai tekeekö veteen. Lisätyn rasvan määrää ja laatuakin kannattaa vaihtaa sen nesteen mukaan... jos siis haluaa välillä vaihtaa sen käytetyn nesteen toiseksi.

Vierailija
18/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liika rasvahan estää hiivaa syömästä sitä sokeria taikinassa. Ei liikaa rasvaa pullataiknaan.

Pullassa kuuluu olla rasvaa, kohottaminen on taitolaji, talvella kovilla pakkasilla vaikeampaa tietysti.

Vierailija
19/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pulla kannattaa tehdä kevytmaitoon, rasvainen maito estää kohotuksen. T. Martta.

Vierailija
20/35 |
18.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pulla kannattaa tehdä kevytmaitoon, rasvainen maito estää kohotuksen. T. Martta.

Eikä estä tai sitten se on kiinni taidoista.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä neljä neljä