Mielipiteesi Kiwihedelmästä
Kiw'juh, karvainen kivi kuten aboriginaalien nimi Kiiwistä kuuluu. Aboriginaalit syövät kiiwit kuivatettuina, kuin isoina rusinoina. Kuivattu kiiwi on kammottavan hapokas mutta autralialaisissa perinneruuissa tuota alkuperäiskansan tapaa käyttää kiiwiä nnäkee kyllä. Rannikolla kuivattuja kiiwejä käytetään hain lihan kanssa esim haita grillattaessa. Myös sisämaassa on usein emun kanssa kiiwihilloa kuivatuista kiiweistä.
Tuoreenakin hyvä mutta kuorien irroittaminen vaikeaa.
Kommentit (16)
Tykkään niistä keltaisista eniten.
Mä syön paljon kiiwejä. Ihan parhaita.
pakko sanoa että semmonen just täydellinen kiivi jossa on makeus/kirpsakkuus suhde kohdallaan on kyllä yks parhaimmista hedelmistä
Onneksi oon ite saanut kuoret irti vaikka se on todellakin vaikeaa. Vähänkö oon pätevä ja kätevä.
Käyn S-Marketista haita ja emua. Sit vaan grillaamaan ja kiivihillon kanssa naamariin.
Vähän kirpeää mutta hyvää ja superterveellistä.
Ei tarvi kuoria. Halkaisen ja syön lusikalla. Keltaiset kiivit parhaita.
Kiivit ja aboriginaalit eivät kuulu mitenkään yhteen. Aboriginaalit ovat Australiassa ja kiivit Uudessa Seelannissa. Uuden Seelannin alkuasukkaat ovat maoreja. Tiedoksi vain.
Mutta kiivi-hedelmät ovat alunperin Uudesta Seelannista, jossa olosuhteet kiiveille ovat ihanteelliset. Tästä syystä kannattaa aina ostaa uusiseelantilaisia kiivejä. Ne nyt vain ovat parhaimpia!
Kiivi on verkkokasvi. Hedelmät ovat kiinni köynnösten muodostamissa verkoissa, nuo verkot levittäytyvät matalien puide oksille ja matavat maassa pitkiä matkoja leveinä mattoina. Kiiwit siksi täällä aika vaikeita käyttää kun tuodaan tänne yhtä raakoina kuin avokadot ja kiiwin pitää juuri saada kypsyä paahtavassa auringonpaisteessa. Kypsä kiiwi on yhtä pehmeä kuin hilla ja samalla tavoin makea.
Kansallisruoka useilla saarilla oseaaiassa ja jokainen sielläpäin purjehtinut on nähnyt kiiwiseppeitä kypsymässä veneiden kansilla. Alkuasukkaat ottavat useiden päivie kalastusmatkoilleen kiiwihedelmiä jotka kypsyvät auringossa, muu ruoka pilaatuisi siinä kuumuudessa
Kandee testata kiwiä karvojen kera! Se kuori on kuin kiwi-tiivistettä, nääs.
Ei voi syödä kuin yhden kerrallaan, toinen kiwi karwastelee kitalaessa.
Keltaiset on hyviä. Vihreät liian kirpeitä, tosin se liika kirpeys katoaa kun antaa niiden kypsyä kunnolla. Ostin tänään juuri keltaisia.
Vierailija kirjoitti:
Ei voi syödä kuin yhden kerrallaan, toinen kiwi karwastelee kitalaessa.
Teet kiwi-slaicceja, weitsellä halcoen kuin käänteinen Arthur, ja avot - kivi jos toinenkin katoaa kurkkuun. Muista jättää carwat cuorexi!
Kowa kuin kiwi