Miksi anjovikset ovat kaupassa kylmähyllyssä mutta tonnikalat, sardiinit ja makrillit lämpimässä?
Kommentit (11)
Tiedänpä hyvinkin. Koska kyseiset säilykkeet ovat puolisäilykkeitä ja niitä pidetään kylmässä. Tonnikalasäilykkeet ovat puolisäilykkeitä ja siksi säilyvät huoneenlämmössä.
Tässä vielä lisätietoa
Säilykkeet ja valmisruuat | Ruokatieto Yhdistys
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta…
Edellinen tarkoitti varmaan että tonnarit jne. täyssäilykkeitä. Ne on kuumennettu, kala siis kypsää.
Vierailija kirjoitti:
Tiedänpä hyvinkin. Koska kyseiset säilykkeet ovat puolisäilykkeitä ja niitä pidetään kylmässä. Tonnikalasäilykkeet ovat puolisäilykkeitä ja siksi säilyvät huoneenlämmössä.
Korjaan
Tonnikalasäilykkeet ovat siis täyssäilykkeitä ja säil.vät huoneenlämmössä.
Vinkki: avaamatontakin tonnikalapurkkia kannattaa säilyttää jääkaapissa, koska se maistuu paremmalta leivän päällä kylmänä ja säilyvyys avattuna paranee, jos ei syö kerralla kokonaan.
Vierailija kirjoitti:
Vinkki: avaamatontakin tonnikalapurkkia kannattaa säilyttää jääkaapissa, koska se maistuu paremmalta leivän päällä kylmänä ja säilyvyys avattuna paranee, jos ei syö kerralla kokonaan.
Siis kaikkia säilykkeitä koskee sama ohje.
Vierailija kirjoitti:
Vinkki: avaamatontakin tonnikalapurkkia kannattaa säilyttää jääkaapissa, koska se maistuu paremmalta leivän päällä kylmänä ja säilyvyys avattuna paranee, jos ei syö kerralla kokonaan.
Ainakin aiemmin oli parasta ottaa heti avattua koko tonnikalapurkin ja vastaavien sisältö pois purkista
.Purkin sisäpinnasta irtoaa epätoivottuja aineita tonnikalaan.
Jos on valkoinen sisus purkissa on parempi tässä mielessä.
Älä säilytä tonnikalaa purkissa jääkaapissa.
Kylmässä ja kosteassa purkki voi ruostua puhki. Tämä kannattaa huomioida myös, jos aikoo jättää säilykkeitä kesämökille talven yli. Säilykkeet tulisi säilyttää kuivassa paikassa, huoneenlämmössä.
Vierailija kirjoitti:
Edellinen tarkoitti varmaan että tonnarit jne. täyssäilykkeitä. Ne on kuumennettu, kala siis kypsää.
Kyllähän anjoviksiakin voi syödä suoraan purkista
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Edellinen tarkoitti varmaan että tonnarit jne. täyssäilykkeitä. Ne on kuumennettu, kala siis kypsää.
Kyllähän anjoviksiakin voi syödä suoraan purkista
No tietysti syödään, samoin kuin silliä. Ne on raakakypsytettyjä vai mikä lie termi, mutta kuumennettu säilyke on kuitenkin erilaista. Vieläkö muuten lidl myy täyssäilykkeinä silliä?
Se kauppias tietää.