Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi anjovikset ovat kaupassa kylmähyllyssä mutta tonnikalat, sardiinit ja makrillit lämpimässä?

Vierailija
16.01.2021 |

Tietääkö joku?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
16.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se kauppias tietää.

Vierailija
2/11 |
16.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedänpä hyvinkin. Koska kyseiset säilykkeet ovat puolisäilykkeitä ja niitä pidetään kylmässä. Tonnikalasäilykkeet ovat puolisäilykkeitä ja siksi säilyvät huoneenlämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
16.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä vielä lisätietoa

Säilykkeet ja valmisruuat | Ruokatieto Yhdistys

https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta…

Vierailija
4/11 |
16.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edellinen tarkoitti varmaan että tonnarit jne. täyssäilykkeitä. Ne on kuumennettu, kala siis kypsää.

Vierailija
5/11 |
16.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tiedänpä hyvinkin. Koska kyseiset säilykkeet ovat puolisäilykkeitä ja niitä pidetään kylmässä. Tonnikalasäilykkeet ovat puolisäilykkeitä ja siksi säilyvät huoneenlämmössä.

Korjaan

Tonnikalasäilykkeet ovat siis täyssäilykkeitä ja säil.vät huoneenlämmössä.

Vierailija
6/11 |
16.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vinkki: avaamatontakin tonnikalapurkkia kannattaa säilyttää jääkaapissa, koska se maistuu paremmalta leivän päällä kylmänä ja säilyvyys avattuna paranee, jos ei syö kerralla kokonaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
16.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vinkki: avaamatontakin tonnikalapurkkia kannattaa säilyttää jääkaapissa, koska se maistuu paremmalta leivän päällä kylmänä ja säilyvyys avattuna paranee, jos ei syö kerralla kokonaan.

Siis kaikkia säilykkeitä koskee sama ohje.

Vierailija
8/11 |
16.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vinkki: avaamatontakin tonnikalapurkkia kannattaa säilyttää jääkaapissa, koska se maistuu paremmalta leivän päällä kylmänä ja säilyvyys avattuna paranee, jos ei syö kerralla kokonaan.

Ainakin aiemmin oli parasta ottaa heti avattua koko tonnikalapurkin ja vastaavien sisältö pois purkista

.Purkin sisäpinnasta irtoaa epätoivottuja aineita tonnikalaan.

Jos on valkoinen sisus purkissa on parempi tässä mielessä.

Älä säilytä tonnikalaa purkissa jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
16.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmässä ja kosteassa purkki voi ruostua puhki. Tämä kannattaa huomioida myös, jos aikoo jättää säilykkeitä kesämökille talven yli. Säilykkeet tulisi säilyttää kuivassa paikassa, huoneenlämmössä.

Vierailija
10/11 |
16.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Edellinen tarkoitti varmaan että tonnarit jne. täyssäilykkeitä. Ne on kuumennettu, kala siis kypsää.

Kyllähän anjoviksiakin voi syödä suoraan purkista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
16.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Edellinen tarkoitti varmaan että tonnarit jne. täyssäilykkeitä. Ne on kuumennettu, kala siis kypsää.

Kyllähän anjoviksiakin voi syödä suoraan purkista

No tietysti syödään, samoin kuin silliä. Ne on raakakypsytettyjä vai mikä lie termi, mutta kuumennettu säilyke on kuitenkin erilaista. Vieläkö muuten lidl myy täyssäilykkeinä silliä?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kolme kuusi