Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Söisin kalaa mutta ne ruodot.

Vierailija
14.01.2021 |

Ensinnäkin jos niitä ei voi poistaa onko haitallista rouskutella ruotoja?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
14.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

minä syön nykyää pakaste seitä ei oo ruotoja eikä oo niin rasvasta laitan uuniin koko homman ja mausteet samat ku esim kirjolohes

Vierailija
2/8 |
14.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän se haittaa, itse asiassahan ruodoista saa paljon mm. kalsiumia ja fosforia. Ja kollageenia.

Mutta toki, jos isompi ruoto jää kurkkuun, on se vähän hankalampi juttu.

Ap, tutustu ihan ensimmäiseksi esim. lohen leikkuuseen. Osta alkuun D- tai E-leikattua lohta, niin ruodot on poistettu mahdollisimman tarkkaan.  Lisäksi voi ennen kalan kypsentämistä sormilla kokeilla, ettei ruotoja tunnu, ja nyppii mahdolliset loput pinseteillä pois.

Itsekin voi toki lohen fileoida.  Ja sama juttu toki muissa kaloissa, siika, kuha, nieriä, ahven.

Voi myös ostaa tonnikalapihvejä, jotka ovat ruodottomia. Ja hyviä, ihan eri juttu kuin tonnikalasäilykkeet.

Silakkafileet ovat lähes ruodottomia, tai ruodot ovat niin pieniä, etteivät haittaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
14.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saahan noita ruodottomiksi fileroitua, lohen tapauksessa silloin kyllä joutuu ne isot kylkiruodot nyppimään  ja ahvenen/kuhan tapauksessa se niin sanottu "henkseli"-leikkaus loppuksi. Haaskuun menee tietysti enemmän sitten ja vaikka hauesta tai särkikaloista ei kovin isoja ruodottomia paloja saa mitenkään. Jälkimmäiset voi toisaalta jauhaa, siinä häviää ruodotkin, ja massasta tehdä vaikka pyöryköitä tai pihvejä. 

Ruodot eivät kuitenkaan ole epäterveellisiä, vaan päinvastoin ja sisältävät mm. kalsiumia, fosforia ja kollageenia.

Vierailija
4/8 |
14.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei oo haitallista, mutta voi olla inhottavaa. Yksi vaihtoehto on kypsentää kala ihan kunnolla ja sitten jauhaa lihamyllyn läpi ja tehdä kalapihvejä. Esim. hauki ja lahna on pihveinä hyviä, mutta ei niitä muuten syö.

Yksi hyvä kala on kampela, jos sitä saa jostain. Siinä on vaan isot ruodot, jotka on tiukasti selkärangassa kiinni. Helppo syödä ja myös todella hyvän makuinen!

Sitten toki lohi ja (pakaste)seiti myös helppoja syödä.

Vierailija
5/8 |
14.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei niistä varmaan tosiaan haittaa ole, varmaan ihan hyväksi jos eivät jää kurkkuun. Mutta esim. itse ostin hiljattain purkkikalaa, ja toki ne selkäruodotkin ovat ns. syötävässä muodossa, mutta en vaan pysty, perata pitää purkkikalakin.

Vierailija
6/8 |
14.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tonnikalapurkissa ei oo koskaan tullu vastaan ruotoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
14.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastesei, lohi (isot ruodot jotka kyllä huomaa), tai painekypsennetyt kalat. Esim. särkeä ja muikkua saa myös valmiina lasipurkissa ja ruodot voi syödä, koska ne ovat kypsennyksen ansiosta pehmenneet. Särki on ehkä muuten ruotoisin ja vaikeiten syötävä kala, mutta näin valmistettuna maukas ja helppo.

Opetelkaa syömään kalaa kieltä apuna käyttäen. Kieli tutkii, hampaat jauhaa, kieli painaa kalamassan kitalakeen ennen nielemistä ja näin kitalaen tuntoaisti varmistaa, että kaikki terävät ruodot ovat poissa. Jos ruoto löytyy, niin kielenkärjellä ulos suusta ja sitten vasta nielaistaan. 

Vierailija
8/8 |
14.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Opettele ruotimaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan neljä