Lounasideoita etätyöläiselle
Kertokaas lounasideoita yhdelle. Kotona kun työskentelen niin kaikki ruoanlaittovälineet löytyy. Ja ennen kuin ehdotatte että söisin edellisen päivän ruokaa, niin pyrin tekemään aina ruoan niin että siitä syödään kahtena päivänä päivällistä, enkä jaksa syödä samaa kolmea kertaa putkeen.
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Itse käyn enimmäkseen ulkona syömässä lounasta niin tulee hyvä breikki päivään ja kävelyä ulkona. Toki välillä syön kotona ja teen itse ruokaa.
Minun vaihtoehdot on hampurilaispaikka tai lounasbuffet johon koronaa aliarvioivat työukot käy räkimässä, joten syön mielellään kotona.
Meitä on kotona kaksi etätöissä. Pyrimme pitämään lounaan melko yksinkertaisena, jottei lounastauko venyisi.
Hyvin usein kypsennämme eri kasviksia, vaihdellen. Siihen sitten lisäksi lohta, halloumia, kananmunaa tms. Myös uuniperunat on helppo, laittaa vaan ajoissa uuniin, ja sitten joku täyte, creme fraiche + purjo, katkaravut, pororouhe, tms. Myös kylmiä salaatteja olemme syöneet paljon, lisäksi esipaistettua patonkia.
Myös pasta valmistuu helposti ja nopeasti.
Uuniperunat on mun ehdotus myös.
Pastasalaatti, kanasalaatti, tonnikalasalaatti, fetasalaatti jne. Säilyvät parikin päivää.
Pinaattikeitto.
Tortillat/wrapit.
Mä ostan aina valmiina. Lähinnä niitä valmissalaatteja (Makula jne), täytettyjä patonkeja ja 1 hengen sushipakkauksia tulee syötyä.
Meilläkin miehen kanssa syödään muutamana päivänä viikossa lounaaksi eineksiä, yleensä keittoja tai Via-sarjan ruokia. Normaalisti ei juuri eineksia syödä, niin tässä helpossa ja nopeassa vaihtoehdossa on (tai ainakin alkuun oli) pienoista luksustakin (ensisijaisesti helppoudenntakia, mutta makukin ihan ok).
Muina päivinä muilta aterioilta jääneitä sekalaisia jämiä. Päivälliselle, jolloin lapsetkin syömässâ, valmistetaan vuorotellen ja/tai lasten kanssa kotiruokaa.
Älkää hyvät ihmiset tuhlatko mihinkään valmissalaatteihin tai valmisruokiin jos olette kotona. Minä teen aina suuren kulhollisen salaattipohjaa ja siihen on nopea lisätä sitten lautasella jotain höystettä, vaikka tonnikalaa, kananmunaa, kanaa tai jotain juustoa. Sen lisäksi teen suuren kattilallisen kasvissosekeittoa, esim. kukkakaali+bataatti+sulatejuusto tai mitä nyt juureksia sattuu kotona olemaan tai kaupasta käteen tarttumaan. Keittoa voi höystellä vaikka pekonimuruilla, siemensekoituksella tai ranskankermalla, ohessa voi syödä leipää tai olla syömättä, eli lounaaseen saa näppärästi pientä vaihtelua. Mies tykkää joskus vähän tuhdimmasta ruoasta, niin esim. kanawokki tulee ihan muutamassa minuutissa, kun on tarvikkeet mietitty valmiiksi. Ja rahaa säästyy.
Meillä viikonlopun lounas on usein jotain "pikaruokaa", joka sopisi myös etätyöläiselle. Munakasta, puuroa, pyttipannua, jotain pikaisesti paistinpannulla lämmitettyä eli mitä kaapista milloinkin sattuu löytymään: keitettyä riisiä,pastaa tai perunaa+ säilykelihaa, makkaraa, purkkitonnikalaa tai jotain muuta sopivaa lisäkettä, vaikka niitä kalapuikkoja.
En hahmota, miksi pitää saada syödä just kaksi päivällistä putkeen, eikä putkeen päivällinen plus lounas.
Meitä on täällä etänä vanhemmat ja abi. Teen yleensä jääkaapin ruokaa täyteen ja sieltä sitten syödään. Pari ruokasalaattia, yksi quiche, karjalanpiirakoita löytyy käytännössä aina. Sen lisäksi on keittoja vähintään pakkasessa, keitettyjä perunoita ja valmiina pyöryköitä/pihvejä, joista saa äkkiä aterian. Pakkasessa on myös aina esimerkiksi wokkia.
Jokainen ottaa nopeasti sieltä lounaansa, kun on tauko. Yhdessä syödään päivällä harvemmin, kun kaikilla on oma aikataulu.
Minä syön lounaaksi joko linssi-makaronivuokaa, muna-makaronivuokaa tai soijarouhe-makaronilaatikkoa. Teen sitä viikonloppuna ison satsin ja laitan mikronkestävissä astioissa jääkaappiin niin, että sopiva annos on helppo lämmittää.
Mäkään en halua syödä samaa ruokaa kolmena kertana putkeen, mutta olen ratkaissut tilanteen niin, että syön samaa ruokaa illalliseksi ja lounaaksi. Eli teen joka ilta uuden ruoan. Minulla on istumatyö, joten on ihan kiva seistä kokatessa.
Voit myös kokeilla tehdä hyvin pakastuvia ruokia, jotka annostelet valmiiksi annoksiksi. Sieltä sitten vaan nappaat yhden lounaaksi.
Vierailija kirjoitti:
En hahmota, miksi pitää saada syödä just kaksi päivällistä putkeen, eikä putkeen päivällinen plus lounas.
Meitä on täällä etänä vanhemmat ja abi. Teen yleensä jääkaapin ruokaa täyteen ja sieltä sitten syödään. Pari ruokasalaattia, yksi quiche, karjalanpiirakoita löytyy käytännössä aina. Sen lisäksi on keittoja vähintään pakkasessa, keitettyjä perunoita ja valmiina pyöryköitä/pihvejä, joista saa äkkiä aterian. Pakkasessa on myös aina esimerkiksi wokkia.
Jokainen ottaa nopeasti sieltä lounaansa, kun on tauko. Yhdessä syödään päivällä harvemmin, kun kaikilla on oma aikataulu.
Siksi että muu perhe syö töissä ja päiväkodissa joten ruokaa jäisi aina yli. Ja en halua joka ilta rueta kokkaamaan uutta päivällistä töiden jälkeen vaan haluan viettää lasten kanssa mahdollisimman paljon aikaa iltaisin.
Teen jotain nopeaa ruokaa. Keitän parsakaalin ja paistan kalaa lisukkeeksi, salaattia ja paistettua kanaa, kasvismunakas tai kanawokki jne...
Soppakeittimellä valmistuu keitto 20 minuutissa ja sen aikana valmistan jotain protskua lisäksi esim. kananmunia, jauhelihaa, kanasuikaleita, jotka lisään sitten valmiiseen keittoon.
Itse käyn enimmäkseen ulkona syömässä lounasta niin tulee hyvä breikki päivään ja kävelyä ulkona. Toki välillä syön kotona ja teen itse ruokaa.