Ainainen ongelma. miten ihmeessä aukaista maksamakkara
Sivuleikkureilla rautarengas poikki, vai miten sen saa helpommin auki. Kertokaa toki.
Kommentit (20)
Unohda se rautalanka. Leikkaa vaan veitsellä tarvitsemasi pala, ja kuori siitä pois se muovi.
Loppuosa ei tummu, koska muovi jää suojaamaan sitä.
Hyvin terävällä veitsellä suunnilleen keskeltä poikki, ja sitten muovi kuoritaan puolikkaiden päältä sitä mukaa kun makkarasta leikataan viipaleita.
Pääty poikki veitsellä tai saksilla ja sitten puristetaan massaa ulos muovista sen verran kuin haluaa käyttää.
Leikkaa päästä pala pois. Voitele ensimmäinen leipä päätypalan sisällöllä. Sitten kelmu lopun päälle. Jatkossa purista pötköstä tarvittava määrä makkaraa esiin. Helppoa.
Syö muoveineen päivineen jos et osaa avata.
En ole tullut ajatelleeksi, että tähänkin on paljon eri tapoja. Kiitos, opin uutta.
Itse leikkaan terävällä veitsellä "hatun" pois ja kaivan veitsellä tarvitsemani määrän. Muovi jää suojaamaan kuivumiselta.
Olen syönyt maksamakkaraa viimeksi ehkä 25 vuotta sitten. Leikkasin silloin veitsellä pään pois ja pusersin pötköstä leivän päälle.
Eikun nytpä huijasin! Sain sairaalassa maksamakkaravoileivän. Muistin vielä mille maistuu!
Pala pois päätä, lyhyt viilto kylkeen.
Pieni viilto päätyyn ja purista sieltä haluamasi määrä tahnaa leivälle.
Maksamakkara on hyvää leivän päällä. Itse lisään vielä maustekurkkuviipaleita. Nam.
Leikkaa saksilla n. 2 - 3 cm:n päästä päästä *eheh* pieni viilto saumakohtaan, sitten veitsellä loput. Saa siistin pinnan ja loput joko rasiaan tai käännät muovin lopun päälle. Käytä taas saksia, jos tarvitset lisää - älä purista, tulee vain sotkua. Leikkaa osa muovista pois ja jätä vähän, sama taas uudelleen. Ihan kätevää eikä sotke.
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa saksilla n. 2 - 3 cm:n päästä päästä *eheh* pieni viilto saumakohtaan, sitten veitsellä loput. Saa siistin pinnan ja loput joko rasiaan tai käännät muovin lopun päälle. Käytä taas saksia, jos tarvitset lisää - älä purista, tulee vain sotkua. Leikkaa osa muovista pois ja jätä vähän, sama taas uudelleen. Ihan kätevää eikä sotke.
Noin mäkin teen. Ei sitä puristella saa, vaan leikataan siistejä siivuja leivän päälle.
Meillä menestyy vain Suomessa tehty tuote joten mitään Tsekki viroa ei meillä osteta . Tutkitaan tarkkaan onko Suomessa tehtyä .
Vierailija kirjoitti:
Maksamakkara on hyvää leivän päällä. Itse lisään vielä maustekurkkuviipaleita. Nam.
Todellakin! Tuore kurkku tai maustekurkku paras maksamakkaran seuralainen leivällä.
Maksamakkara meni just kauppalistalle.
Ei saa puristaa!
Mulla on jonain kampanja-kaupanpäällisinä sellainen muovinen korkki, joka sopii maksamakkaran päätyyn. Ihan oli HK:n oma kampanja. Suosittelen etsimään sellaisen, ei tartte kelmujen kanssa askarrella.
.
Kaikenlaisesta ihmiset saavatkin ainaisia ongelmia. Itse käytän kolmea jo ketjussa mainittua taktiikkaa milloin mitäkin.
Sillee kuin kurkkua leikkaa, päästä pala pois ja pitkittäisellä viillolla muovit pois ja rasiaan.