Onko kaupan tuoremehussa aina C-vitamiinia?
Vai onko sitä vaan silloin, kun tuoteselosteessa lukee "C-vitamiini"?
Kommentit (6)
ja ascorbiibihappoon säilöntäaineena mehuissa.
On, tosin pitää muistaa että tuoremehuksi saa kutsua vain mehua joka nautitaan 4 tunnin kuluessa puristamisesta, mutta monissa kaupoissa on appelsiinimehupuristimet.
Täysmehuissa on vain jos sitä on lisätty ja jos sitä on lisätty niin se mainitaan. Prosessointi, eli mehun kuivatus siirapiksi tuhoaa c-vitamiinin ja se pitää tarvittaessa lisätä purkitusvaiheessa kun poistettu vesi lisätään siirappiin.
Askorbiinihaposta vain 50% on c-vitamiinia. Molekyylin tulee olla L-kiraalinen toimiakseen c-vitamiinina. Luonnossa syntynyt askorbiinihappo on aina c-vitamiinia, mutta teolliesesti tuotetussa askorbiinihapossa on L- ja R-kiraalisia molekyylejä yhtä paljon.
Kiraalisuus tarkoittaa mihin suuntaan polarisoidun valon polarisaatio kääntyy kyseisen aineen vesiliukosessa.
Vierailija kirjoitti:
On, tosin pitää muistaa että tuoremehuksi saa kutsua vain mehua joka nautitaan 4 tunnin kuluessa puristamisesta, mutta monissa kaupoissa on appelsiinimehupuristimet.
Täysmehuissa on vain jos sitä on lisätty ja jos sitä on lisätty niin se mainitaan. Prosessointi, eli mehun kuivatus siirapiksi tuhoaa c-vitamiinin ja se pitää tarvittaessa lisätä purkitusvaiheessa kun poistettu vesi lisätään siirappiin.
Siis tuorepuristetuista se häviää 4 tunnin jälkeen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On, tosin pitää muistaa että tuoremehuksi saa kutsua vain mehua joka nautitaan 4 tunnin kuluessa puristamisesta, mutta monissa kaupoissa on appelsiinimehupuristimet.
Täysmehuissa on vain jos sitä on lisätty ja jos sitä on lisätty niin se mainitaan. Prosessointi, eli mehun kuivatus siirapiksi tuhoaa c-vitamiinin ja se pitää tarvittaessa lisätä purkitusvaiheessa kun poistettu vesi lisätään siirappiin.
Siis tuorepuristetuista se häviää 4 tunnin jälkeen?
Tuo 4 tuntia ei liity c-vitamiiniin. Oikeastaan tuoremehu on sellaista jolle ei saa tehdä esim. pastörointia tia muita säilymistä edistäviä toimenpiteitä. Muuten se muuttuu täysmehuksi. Mutta c-vitamiini alkaa häviämään mehusta melko nopeasti kun se pääsee hapen kanssa kosketuksiin.
askorbiinihappo on samaa ja molemmat närästää.
On sellaisiaikin, joissa ei ole kumpaakaan lisättynä.