Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko kaupan tuoremehussa aina C-vitamiinia?

Vierailija
27.12.2020 |

Vai onko sitä vaan silloin, kun tuoteselosteessa lukee "C-vitamiini"?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
27.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

askorbiinihappo on samaa ja molemmat närästää.

On sellaisiaikin, joissa ei ole kumpaakaan lisättynä.

Vierailija
2/6 |
27.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja ascorbiibihappoon säilöntäaineena mehuissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
27.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

On, tosin pitää muistaa että tuoremehuksi saa kutsua vain mehua joka nautitaan 4 tunnin kuluessa puristamisesta, mutta monissa kaupoissa on appelsiinimehupuristimet.

Täysmehuissa on vain jos sitä on lisätty ja jos sitä on lisätty niin se mainitaan. Prosessointi, eli mehun kuivatus siirapiksi tuhoaa c-vitamiinin ja se pitää tarvittaessa lisätä purkitusvaiheessa kun poistettu vesi lisätään siirappiin.

Vierailija
4/6 |
27.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Askorbiinihaposta vain 50% on c-vitamiinia. Molekyylin tulee olla L-kiraalinen toimiakseen c-vitamiinina. Luonnossa syntynyt askorbiinihappo on aina c-vitamiinia, mutta teolliesesti tuotetussa askorbiinihapossa on L- ja R-kiraalisia molekyylejä yhtä paljon.

Kiraalisuus tarkoittaa mihin suuntaan polarisoidun valon polarisaatio kääntyy kyseisen aineen vesiliukosessa.

Vierailija
5/6 |
27.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On, tosin pitää muistaa että tuoremehuksi saa kutsua vain mehua joka nautitaan 4 tunnin kuluessa puristamisesta, mutta monissa kaupoissa on appelsiinimehupuristimet.

Täysmehuissa on vain jos sitä on lisätty ja jos sitä on lisätty niin se mainitaan. Prosessointi, eli mehun kuivatus siirapiksi tuhoaa c-vitamiinin ja se pitää tarvittaessa lisätä purkitusvaiheessa kun poistettu vesi lisätään siirappiin.

Siis tuorepuristetuista se häviää 4 tunnin jälkeen?

Vierailija
6/6 |
27.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

On, tosin pitää muistaa että tuoremehuksi saa kutsua vain mehua joka nautitaan 4 tunnin kuluessa puristamisesta, mutta monissa kaupoissa on appelsiinimehupuristimet.

Täysmehuissa on vain jos sitä on lisätty ja jos sitä on lisätty niin se mainitaan. Prosessointi, eli mehun kuivatus siirapiksi tuhoaa c-vitamiinin ja se pitää tarvittaessa lisätä purkitusvaiheessa kun poistettu vesi lisätään siirappiin.

Siis tuorepuristetuista se häviää 4 tunnin jälkeen?

Tuo 4 tuntia ei liity c-vitamiiniin. Oikeastaan tuoremehu on sellaista jolle ei saa tehdä esim. pastörointia tia muita säilymistä edistäviä toimenpiteitä. Muuten se muuttuu täysmehuksi. Mutta c-vitamiini alkaa häviämään mehusta melko nopeasti kun se pääsee hapen kanssa kosketuksiin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme neljä seitsemän