Litra kermaa mennyt vanhaksi, mitäs siitä voi tehdä.
Avaamaton purkki, viimeinen myyntipäivä 25.12. Ehdotuksia, ettei tarvi kaataa pois.
Kommentit (13)
Hannatädinkakkuja. Aitoihin on ohjeessakin hapanta kermaa.
EI sitä nyt muutenkaan mikään vielä vaivaa, käytä ihan mihin vain.
Mihin suunnittelit käyttäväsi litran?
Säilyy vielä pari viikkoa. Ja kyseessä ei ole viimeinen myyntipäivä.
Ei ole olemassa mitään viimeistä myyntipäivää. Sen sijaan viimeinen käyttöpäivä ja parasta ennen -merkinnät löytyt, kermassa on jälkimmäinen eikä se ole kahdessa päivässä "mennyt vanhaksi". Itse tekisin siitä mansikkarahkaa.
Ison vuuan kermaperunoita , halutessasi voi lisätä valkosipulia. Jokin kiusaus , kinkku -Janssoninkiusaus y.m laatikkoruoka.
Ihan hyvää se vielä on, jos on ollut jääkaapissa, käyttää mihin vain, mutta noin suuren määrän käyttäisin pannariin, jos ei ruuanlaittoon muuten mene. Itse korvaan joskus 50 grammaa sulaa rasvaa + 1,5 dl maitoa kuivakakuissa 2 dl:llä kermaa, hapankin käy hyvin. Tulee sellainen pehmeä maku ja vähän kellertävä väri. Letut pannulla ei mielestäni oikein kermasta onnistu, mutta vohvelit taas onnistuu, jos on rauta. Myös letut, jos laittaa osan maitoa tai vihcyä, mutta pelkkä kerma tuntuu että ei pysy kasassa.
Iso satsi jotain kastiketta pakkaseen.