Naudan sisäpaisti, kauanko uunissa jotta varmasti mureaa?
Teen siis lihapataa ja ostin palan naudan sisäpaistia jonka paloittele pataan.
Kommentit (12)
Mitä hitaammin ja kauemmin, sen mureampaa ..
Sincc
Pienellä lämmöllä siis kannattaa mennä ..
Jos siinä paketissa on paisto-ohje, niin kannattaa noudattaa sitä.
Jos tweet palapaistia tmv niin 2.5 -3h. Siinä vaiheessa kun saa haarukalla helposti lohkeamaan on kypsää. Kannattaa tehdä edellisenä päivänä.
Tai kokonaisena siten että kiehautat mausteliemen. Sitten ruskistat paistin pinnan voissa pannulla ja laitat paistin hautumaan liemeen niin että nestettä puoliväliin. Kilon paisti 35 min toinen puoli, käännetään ja 35 min toinen puoli. Annetaan levätä hetken ja keitetään liemestä kastike.
Käyttäjä16 kirjoitti:
Jos tweet palapaistia tmv niin 2.5 -3h. Siinä vaiheessa kun saa haarukalla helposti lohkeamaan on kypsää. Kannattaa tehdä edellisenä päivänä.
Tai kokonaisena siten että kiehautat mausteliemen. Sitten ruskistat paistin pinnan voissa pannulla ja laitat paistin hautumaan liemeen niin että nestettä puoliväliin. Kilon paisti 35 min toinen puoli, käännetään ja 35 min toinen puoli. Annetaan levätä hetken ja keitetään liemestä kastike.
Käyttäjä16 kirjoitti:
Jos tweet palapaistia tmv niin 2.5 -3h. Siinä vaiheessa kun saa haarukalla helposti lohkeamaan on kypsää. Kannattaa tehdä edellisenä päivänä.
Tai kokonaisena siten että kiehautat mausteliemen. Sitten ruskistat paistin pinnan voissa pannulla ja laitat paistin hautumaan liemeen niin että nestettä puoliväliin. Kilon paisti 35 min toinen puoli, käännetään ja 35 min toinen puoli. Annetaan levätä hetken ja keitetään liemestä kastike.
Molrmmat siis padassa hellalla, ei uunissa!
Toivottavasti ap sai nyt mahdollisimman monta erilaista ohjetta, ja on vielä enemmän päästään sekaisin, että mitä sen sisäpaistin kanssa kannattaisi tehdä.
Huolet pois ap, pilalle se menee jokatapauksessa!
Riittävän pitkään kun pidät, saat taatusti sitkeän kengänpohjan.
Vierailija kirjoitti:
Riittävän pitkään kun pidät, saat taatusti sitkeän kengänpohjan.
Jos liian kauan pitää saa kuivaa nyhtölihaa.
Sincc
Mutta ei se sitkeää ole. Esim. jo 24h pitää pienellä lämmöllä. Näinhän sitä pulledia juuri tehdäänkin ..
ap:n mainitsema murea muistuttaa minulle enemmän juuri pulledia.
Jos taas ap puhuu mehukkaasta, on se eri asia.
Sincc
Mehukasta saa kun tekee paistin kokonaisena, eikä paloittele ensin. Silloin se kuivuu, jos sen paloittelee ..
1.Ota paisti tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
2.Työnnä paistomittari lihaan. Paista 125 °C uunissa 1-1 ½ tuntia/kg.
3.Liha on punertavaa ja mehevää, kun mittari näyttää 60 °C ja täysin kypsää 70 °C:ssa.
4.Anna paistin levätä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.
Vierailija kirjoitti:
1.Ota paisti tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
2.Työnnä paistomittari lihaan. Paista 125 °C uunissa 1-1 ½ tuntia/kg.
3.Liha on punertavaa ja mehevää, kun mittari näyttää 60 °C ja täysin kypsää 70 °C:ssa.
4.Anna paistin levätä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.
Koskas se sinne pataan laitetaan mikä on aloituksessa mainittu ?
Sincc
Ei ollenkaan uunissa.
Pinta kiinni ja pataan kokonaisena
Sincc
Paloitellaan lopuksi.