Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Saako pakattuja tai itse tehtyjä elintarvikkeita

Vierailija
14.12.2020 |

Myydä ilman lupia ja tarkastuksia?
Ihmettelen vain kuin joka putiikissa kirpputoreista kampaamoihin myydään jotain kakkua, sukkaata, teetä ym. Näin joulunaikaan. Ei kyllä kaikilla ole hygieniapassia ja vielä vähemmän tehty ilmoitusta elintarvikkeiden myynnistä. Pistää miettimään näin korona aikaan?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä tiedät ettei ole passia? Kerran kun suorittaa niin se on elinikäinen.

Vierailija
2/4 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pienimuotoiseen vähäriskisten elintarvikkeiden myyntiin ei tarvita elintarvikeilmoitusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Elintarvikkeita saa jälleenmyydä miltei joka putiikissa, jos kyseessä on vähäisen riskin tuotteet. Eli muuta voi myydä, paitsi irtomyyntiä, pilaantuvaa tai tietyn lämpötilan vaativaa tuotetta.

Tuotteen valmistus ja/tai pakkaus vaatii ilmoituksen elintarvikehuoneistosta.

Jos kampaaja myy muun tuottajan tekemiä ja pakkaamia tikkunekkuja, ei kampaaja tarvi siihen erillistä lupaa.

Vierailija
4/4 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Elintarvikkeita saa jälleenmyydä miltei joka putiikissa, jos kyseessä on vähäisen riskin tuotteet. Eli muuta voi myydä, paitsi irtomyyntiä, pilaantuvaa tai tietyn lämpötilan vaativaa tuotetta.

Tuotteen valmistus ja/tai pakkaus vaatii ilmoituksen elintarvikehuoneistosta.

Jos kampaaja myy muun tuottajan tekemiä ja pakkaamia tikkunekkuja, ei kampaaja tarvi siihen erillistä lupaa.

"...yksityishenkilö voi valmistaa vähäriskisiä elintarvikkeita kotikeittiössä, eikä hänen tarvitse tehdä elintarvikehuoneistoilmoitusta vähäriskisten tuotteiden valmistuksesta ja myynnistä...

Jos myyt kotikeittiössä valmistettuja tuotteita ammattimaisesti ja säännöllisesti, tulee kotikeittiöstä tehdä elintarvikehuoneistoilmoitus sekä laatia omavalvontasuunnitelma."