Hei herkkusuut! Paras sinihomejuusto joulun juustopöytään?
Itse pidän tosi paljon Gorgonzolasta, mutta Stiltoniakin on tullut joskus jouluksi hankittua. Sinä juustontuntija, mitä suosittelisit?
Kommentit (26)
Vuosi 2020 pohjoismaisessa sivistysvaltiossa ja porukka syö homeista ruokaa?
Saint Agur. Kermainen ja miltei lusikoitavan pehmeä. Kismetjuusto, ei pysty puhumaan.
Valion Aura. Ei oo sen voittanutta.
T: kokki
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se Auran sinihome on paras
Ostin juuri Auraa ja totesin, että ei tätä jouluna pöytään. Ei ole yhtä hyvää kuin vaikka gorgonzola tai Stilton.
ap
Aura on jotenkin metallinen ja katkera, siitä puuttuu rasvainen pehmeys. Mutta toki söin sitä liian kylmänä nyt himooni.
ap
Papillon. Aika äreät homeet siinä, mutta hyvää.
Kunhan ei ole liian suolaista,niinkuin jotkut sinihomejuustot on.
Herkkusuut eivät syö homejuustoa.
Tässä on vertailtu eri sinihomejuustoja.
https://kotiliesi.fi/ruoka/ideoita-ruoanlaittoon/sinihomejuusto/
Stilton on miedompaa, kuin esim. Roquefort. Aura on minusta jotenkin väkevää muihin verrattuna, mutta sentään vähän parempaa kuin tanskalaiset sinihomejuustot, jotka ovat yltiösuolaisia ja muutenkin pahoja.
Stilton on ainoa oikea herkutteluun. Muut menee pakosta ja ruuanlaittoon.
Miten te pystytte syömään homekarvaista juustoa?
Stilton oma suosikkini, mukaan myös sipulichutneytä jos löytyy.