Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi paistamani leipä paloi pohjasta???

Vierailija
02.12.2020 |

Siis missä meni vikaan? Laitoin sen leivinpaperin päälle uunipellille ja uuniin. Pohja paloi syöntikelvottomaksi. Muutoin leipä onnistui. Olisiko pitänyt laittaa jauhoja siihen alle ensin?

Kyseessä juustoinen jalapenoleipä, taikinaan tuli juustoraastetta, pinnalle jalapenoja ja juustoraastetta.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko pelti keskellä uunia?

Vierailija
2/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannnattaisi kostuttaaa sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Matalampi lämpötila ja pidempi paistoaika. Nämä on asioita joihin tulee ns näppituntuma. Kokeilet niin kauan kuin opit. Myös uunit käyttäytyy eri tavoin, siksi ei aina mene kuten ohjeessa

Vierailija
4/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko uunin asetuksissa alalämpö päällä?

Vierailija
5/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljonko oli lämpötila? Kauanko paistoit?

Vierailija
6/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pelti on voinut olla liian alhaalla tai olet laittanut vahingossa alalämmön päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki nämä yhdessä olivat syy ..

Sincc

Vierailija
8/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensi kerralla vähennä lämpöä, kostuta leipä, käytä ylälämpöä tai säädä korkeutta pellillä jne..

Silikonivuoka voi myös auttaa .. Mutta ei se mikään pakollinen ole ..

Sincc

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oliko pelti keskellä uunia?

Oli

Vierailija
10/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitoitko sille paksulle mustalle pellille? Se kuumenee likaa ja polttaa pohjasta. Laita seuraavan kerran sellaiselle ohuemmalle (mulla se on alumiinin värinen) pellille. Se ei kuumene niin paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Paljonko oli lämpötila? Kauanko paistoit?

200 astetta, 30 min uunin keskitasolla

Ap

Vierailija
12/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytitkö leivinpaperia? Tummuiko se kuten leivän pohjakin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jospa johtui taikinan juustoraasteesta. Kuumeni liikaa peltiä vasten.

Vierailija
14/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käytitkö leivinpaperia? Tummuiko se kuten leivän pohjakin?

Käytin, ja tummui siitä leivän pohjan alueelta alta, siis ihan mustui

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulostaa oudolta. Itse paistoin tänään leivän näin: sähköuuni, leivinpaperi pellillä, ei jauhoja. Ensin +250 asteessa 10 min., sen jälkeen +200 kiertoilmalla 30 min. Pelti oli hiukan alle keskitason. Hyvä tuli.

Vierailija
16/16 |
02.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuulostaa oudolta. Itse paistoin tänään leivän näin: sähköuuni, leivinpaperi pellillä, ei jauhoja. Ensin +250 asteessa 10 min., sen jälkeen +200 kiertoilmalla 30 min. Pelti oli hiukan alle keskitason. Hyvä tuli.

Olen kerran aikaisemmin tehnyt kyseisen leivän samalla reseptillä, eikä silloin käynyt noin. Käytin nyt cheddarjuustoraastetta, mutta ei kai sillä pitäisi olla merkitystä.

Ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi yhdeksän