Miksi paistamani leipä paloi pohjasta???
Siis missä meni vikaan? Laitoin sen leivinpaperin päälle uunipellille ja uuniin. Pohja paloi syöntikelvottomaksi. Muutoin leipä onnistui. Olisiko pitänyt laittaa jauhoja siihen alle ensin?
Kyseessä juustoinen jalapenoleipä, taikinaan tuli juustoraastetta, pinnalle jalapenoja ja juustoraastetta.
Kommentit (16)
Matalampi lämpötila ja pidempi paistoaika. Nämä on asioita joihin tulee ns näppituntuma. Kokeilet niin kauan kuin opit. Myös uunit käyttäytyy eri tavoin, siksi ei aina mene kuten ohjeessa
Oliko uunin asetuksissa alalämpö päällä?
Paljonko oli lämpötila? Kauanko paistoit?
Pelti on voinut olla liian alhaalla tai olet laittanut vahingossa alalämmön päälle.
Kaikki nämä yhdessä olivat syy ..
Sincc
Ensi kerralla vähennä lämpöä, kostuta leipä, käytä ylälämpöä tai säädä korkeutta pellillä jne..
Silikonivuoka voi myös auttaa .. Mutta ei se mikään pakollinen ole ..
Sincc
Vierailija kirjoitti:
Oliko pelti keskellä uunia?
Oli
Laitoitko sille paksulle mustalle pellille? Se kuumenee likaa ja polttaa pohjasta. Laita seuraavan kerran sellaiselle ohuemmalle (mulla se on alumiinin värinen) pellille. Se ei kuumene niin paljon.
Vierailija kirjoitti:
Paljonko oli lämpötila? Kauanko paistoit?
200 astetta, 30 min uunin keskitasolla
Ap
Käytitkö leivinpaperia? Tummuiko se kuten leivän pohjakin?
Jospa johtui taikinan juustoraasteesta. Kuumeni liikaa peltiä vasten.
Vierailija kirjoitti:
Käytitkö leivinpaperia? Tummuiko se kuten leivän pohjakin?
Käytin, ja tummui siitä leivän pohjan alueelta alta, siis ihan mustui
Ap
Kuulostaa oudolta. Itse paistoin tänään leivän näin: sähköuuni, leivinpaperi pellillä, ei jauhoja. Ensin +250 asteessa 10 min., sen jälkeen +200 kiertoilmalla 30 min. Pelti oli hiukan alle keskitason. Hyvä tuli.
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa oudolta. Itse paistoin tänään leivän näin: sähköuuni, leivinpaperi pellillä, ei jauhoja. Ensin +250 asteessa 10 min., sen jälkeen +200 kiertoilmalla 30 min. Pelti oli hiukan alle keskitason. Hyvä tuli.
Olen kerran aikaisemmin tehnyt kyseisen leivän samalla reseptillä, eikä silloin käynyt noin. Käytin nyt cheddarjuustoraastetta, mutta ei kai sillä pitäisi olla merkitystä.
Ap
Oliko pelti keskellä uunia?